Outoa asuntokauppaa...???

Vierailija

Tässä olemme törmänneet pariin otteeseen "outoon" asuntokauppaan, jossa välittäjällä ei taida olla mitään intressiä saada myytävästä kohteesta mahd. hyvää tarjousta, vaan mahdollisimman nopeesti myytyä.Nooh...

Ensimmäisellä kerralla löysimme aivan unelmatalon, joka oli huutokauppakohde. Lähtöhinta tälle talolle oli 138 000euroa.

Siitä oli tehty vain yksi tarjous 2 viikon myynnissä olon jälkeen, ja se oli 138 500euroa. Tällöin tulimme ulkomaila, ja kun näimme ilmoituksen, soitimme heti välittäjälle ja kerroimme olevamme todella kiinnostunita talosta jne. ja sovimme näytön jo heti seuraavalle päivälle.

Kun menimme näyttöön, pihalla käveli vastaan hyvin tympeän näköinen pariskunta, ja heidän perässää kipitti väittäjä-rouva ja selitti kovalla tohinalla taloon liittyviä asioita. Me siis saavuimme paikalle oikeaan aikaan, n.5min ennen sovittua aikaa. Menimme esittelemään itsemme, välittäjä vain sanoi "katselkaa vain rauhassa paikkoja..." ja jatkoi esittelyä tälle oudolle pariskunnalle. Me sitten loppupeleissä tunnin ajan katsoimme yksin taloa, pihaa jne. ja kävimme aina välillä kysymässä joitakin asioita, välittäjää ei oikein kiinnostanut, vaan vastasi aina hätäseen ja jatkoi tälle pariskunnalle oikein miellyttävällä tavalla vain talon esittelytä.

Tästä huolimatta ihastuimme taloon, ja kysyimme välittäjältä, voisimmeko tulla heti huomenaamulla uudestaan, kysellä rauhassa ja säädä häneltä silloin uuden esittelyajan, ja voisimme samalla tehdä tarjouksen.

Tällöin välitääjä iloisesti (ensimmäisen kerran) sanoi että tottakai sopii, ja sovimme klo:10 uuden näytön seuraavalle aamulle.

Ja lähtiessämme vielä mainitsimme että teemme varmasti heti tarjouksen, kunhan vain saamme nähdä talon vielä rauhassa ja ja kysellä muutaman jutun.

Tympeän näköinen pariskunta poistui näytöstä kanssamme samaan aikaan.

Noh, seuraavana aamun klo:9:45 välittäjä soitti (kun jo ajoimme talolle), että talo on jo myyty!!!

Ja me ihmeissämme kysyimme, että "meidänhän piti jättää nyt tarjous...!!!"

Ja välittäjä möläytti että myyjä sai riittävän suuruisen tarjouksen talosta, ja oli valmis myymään, ja kertoi vielä hinnan!!!! Ja talo oli mennyt kaupaksi 139 000eurolla!!!!

Ja mikä uskomattominta, me olisimme olleet valmiit maksamaan siitä 147 000euroa!!!! Kumpa olisin päässyt kertomaan tämän taloa myyvälle henkilölle, että kuinka paljon suuremman summan olisi saanut, jos olisi odottanut vielä reilun tunnin meidän tarjousta.

Mahtoikohan välittäjä edes kertoa myyjälle, että olisi tulossa reilun tunnin päästä vielä yksi tarjous...

Vai onko tämä ihan normaalia?

Ja pari viikkoa sitten kävi täysin samalla tavalla. Asunto tuli myyntiin tiistaina, ensimmäinen näyttö sovittu vasta seuraavalle sunnuntaille. Soitimme välittäjälle ja kerroimme kiinnostuksen. Hänelle sopi pitää meille "etukäteisnäyttö" jo torstaina. Keskiviikko iltana välittäjä soitti, että asunto meni jo kaupaksi...

Miten jollain voi siis olla noin kiire myydä, jos ei ehdi edes päivää paria odottaa tarjousta?

Tästäkin asunnosta olimme varautuneet maksamaan täyden pyydetyn hinnan.

No mutta, etä se mitään. Viime viikolla teimme ihanasta asunnosta kaupat, ja mikä parasta, pyynti oli 128 000euroa, tarjosimme ihan vain kokeeksi 118 000euroa, ja tarjouksemme hyväksyttiin!!!!! :D Ja mikä parasta, viereinen, täysin samanlainen, kokoinen, kuntoinen asunto myytiin viime talvena 148 000eurolla...

Saimme lopulta hyvät kaupat aikaiseksi! :)Mutta kyllä ihmetyttää silti nuo aikaisemmat välittäjien touhut...

Kommentit (7)

Vierailija

Se kertoo siitä että kämppä on ollut jo tovin myynnissä eikä kiinnostusta ole ollut. Ihan ymmärrettävää että kun tulee tarjous niin halutaan se äkkiä hyväksyä ettei kämppä jää taas käsiin.

Vierailija

Eli kun tarjous tulee, he ilmoittavat sen heti myyjälle, joka hyväksyy/hylkää/tekee vastatarjouksen. Eivät välittäjät jää odottelemaan, että josko joku muu vielä tarjoisi asunnosta enemmänkin.Välittäjille parin tuhannen euron ero kauppahinnassa ei merkitse mitään. Päinvastoin, heille merkitsee vain tehty kauppa, ja mitä nopeammin sen parempi.

Vierailija

Myyjällähän voi olla erilaiset intressit. Jollain myyjällä aikaa odotella mahdollisimman hyvää hintaa, toinen tarvitsee rahat heti.

Vierailija

Jos olitte jo illalla katsomassa ja olitte varmoja että tarjoatte, niin miksi sinne piti päästä vielä seuraavana aamuna? eikö sitä tarjousta olisi voinut jättää samantien?millon nämä tapahtunut? tuntuu että nyt alkaa asuntokauppa hiipumaan.

ja miltä alueelta? kun noin nopeasti menevät kaupaksi.

Vierailija

kyllä omituisia, minusta niissä voi olla useampikin tarjous yhtä aikaa. Myyjän ei myöskään tarvitse myydä millä tahansa lähtöhinnan päälle laitetulla tarjouksella, vaan kohteessa on hintavaraus.En tiedä mikä on normaalia kauppamenettelyssä, mutta kun me ostimme nykyisen talomme tarjouksia oli tullut ainakin kaksi omamme lisäksi ja välittäjä ilmoitti suoraan kuinka paljon pitäisi tarjota jos haluaa voittaa kilpailun (ei siis suoraan muiden tarjoamaa summaa). Tämä tapahtui silloin kun asuntokauppa vielä kävi vilkkaana.

Vierailija

vain yksi tarjous sisään kerrallaan, tarjous oli tehty ennen teitä ja myyjä on ottanut sen vastaan. Jos myyjä hyväksyy sen, niin hyväksyy ->kaupat tuli.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat