Pitäisikö lapsen automaattisesti osata tehdä palapelejä? ov

Vierailija

Eli, jos tyrkkään 3-vuotiaan eteen 20 palan palapelin, pitäisikö hänen osata tehdä se, vaikkei olisi koskaan tehnyt aikaisemmin palapelejä?

Kommentit (14)

Vierailija

Meillä ainakin 3-vuotispäivän tienoilla poika alkoi kiinnostua palapeleistä (vaikka oli tehty niitä aiemminkin, mutta ei niin kiinnostanut). Tuolloin jotenkin hoksasi, että mistä on kyse. Ja nyt tekee 50 palan pelejä (on nyt 3 v 3 kk).

Vierailija

mitä niillä läpyköillä pitää tehdä. joku ehkä hoksaakin, mutta kyllä 20 pahvinpalaa on aika haaste.Kyllä meillä on tehty palapelejä yhdessä. Olen kysellyt tyyliin: tuosta Aku Ankan päästä näkyy puuttuvan nokka, missähän olisi sellainen pala, jossa se nokka näkyy? Ei tarvitse monta kertaa, kun idea menee perille ja sitten kyse on vain kiinnostuksesta ja harjoituksesta.

Vierailija

ja hän ei ole eläissään palapeliä nähnyt. 2v lapsi jolle vauvasta asti annettu palapelejä (ikätasoisia) nähtäväksi/tehtäväksi osaa 3v tehdä niitä hienosti. Tee lapsellesi palvelus ja tutustuta hänet kaikenlaisiin peleihin ihan pienestä. Mukavaa yhteistä tekemistä :)

Vierailija

puolisen vuotta, mutta aika tuuri jos saa kaksi palaa sopimaan yhteen. Ei osaa hahmottaa, että värien pitäisi jatkua kuvasta toiseen.

Vierailija

Minun 2v 8kk ei vieläkään osaa tehdä nuppi- tai mitään muitakaan palapelejä. Alan pitää tuota jo aikamoisena luonnonoikkuna, luulisin, että muut lapset tekevät yleensä nuppipelejä jo paljon pienempinä.Toisaalta palapelit eivät voisi häntä vähempää kiinnostaa, joten ehkä hän selviää ilman tuota taitoa :)

Vierailija

Lapselle kannattaa kyllä " opettaa" eli antaa tehdä palapelejä näin hän oppii tekemään niitä.. Mutta toiset lapset osaavat hyvin vaativiakin pelejä hyvin nuorenakin eli se on yksilökohtaista. Mutta henk. koht suosittelen että annat lapselle palapelin jo aikaisemmin eli jo alle kaksi vuotiaana....

Vierailija

Ei palapelin tekeminen ole sinällään vain taito, vaan kertoo siis hahmottamisen tasosta ja siis kehityksestä ylipäätään.Vierailija:

Lainaus:


Toisaalta palapelit eivät voisi häntä vähempää kiinnostaa, joten ehkä hän selviää ilman tuota taitoa :)
Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat