Koska pojat yleensä löytävät "pitkäaikaiset ystävänsä"?

Vierailija

Solmitaanko ne pysyvät kaverisuhteet jo päiväkodissa ja eskarissa vai onko kaveripiiriin mitenkään mahdollista lyöttäytyä myöhemmässäkin vaiheessa? Miten teidän poikien kaverisuhteet ovat ala-asteiässä menneet? Ovatko hengailleet samojen kavereiden kanssa ihan ekalta vai miten on?Tiedusteleepi eräs aika yksinäisen ekaluokkalaisen vanhempi.

Kommentit (12)

Vierailija

Kavereita tulee ja menee, kulloisenkin elämäntilanteen mukaan. Näin myös lapsilla, uudet harrastukset/uusi koulu/uudet naapurit tuovat aina muutoksia kaverisuhteisiin.Koetapa löytää lapsellesi jokin harrastus, jospa sitä kautta löytyisi kaveri yksinäiselle ekaluokkalaiselle.Ja ps. Älä tee asiasta numeroa, erityisesti jos lapsi ei tunne itseään yksinäiseksi.

Vierailija

oma poikani vaihtoi nyt yläkoulua (jo viime vuonna) ja ei ole löytänyt kavereita,kaikilla on jo entuudestaan ne vanhat kamut sieltä alakoulusta.

Vierailija

naapuritalon hiukan nyorempi poika, jakavat samat kiinnostuksen kohteet. Leikkii toki muidenkin kanssa joskus, mutta tämä yksi on bestis, johon suhtautuu eri lailla. esim jos löytää jonkkun kivan pikkulelun,haluaa sellaisen myös kaverille antaa.

Vierailija

on paljon lapsia, todennäköisesti hyviä kavereita löytyy herkemmin etenkin, jos lapsi on luonteeltaan seurallinen ja sosiaalinen. Jos kavewreita on vähän tai ei lainkaan lähiympäristössä, ei välttämättä hyviä kavereita niin vain löydykään. Sama pätee luokassa ja harrastuksissa, että mitä enemmän on tarjokkaita, sitä herkemmin löytää oman tyylisiä ystäviä. Ei kannata verrata muihin, sillä lasten elinympäristö, harrastukset ja luonne ovat erilaiset ja ne vaikuttavat aina ystävyyssuhteiden muodostumiseen.

Vierailija

jotka tavanneet vaikka urheiluseurassa tms. Myös miehillä o äijäporukat, joissa käyvät pelaamassa ja saunomassa, mutta sen syvällisempiä eivät turise. Mun tuntemilla miehillä (ja niitä on paljon ystävinä), ei ole smalla lailla bestiksiä tai uskottuja kuin naisilla.

Vierailija

aika vaihtuvia ja muuttuvat kulloistenkin harrastusten jne. mukaan. Meidän poika on kolmannella ja hengailee milloin kenenkin kanssa, tuntuvat olevan hyvää pataa kaikki luokan pojat. Tyttö on viidennellä eikä hänelläkään ole koskaan ollut yhtä bestistä vaan on useita kavereita joiden kanssa voi olla.

Vierailija

Mietin vain että voiko olla vaikea päästä mukaan leikkeihin ja "piireihin". Kun tuntuu että muut ovat tuttuja entuudestaan, mm. eskarista tai muuten vaan vanhoja tuttuja vanhempien kautta. Mutta tottahan tuo on, että kavereita voi löytyä koska vaan!Lisää kokemuksia olisi vain kiva kuulla!t. ap

Vierailija

löysi pitkäaikaiset ystävät joko koulusta (steiner, eli sama luokka ekalta ylppäreihin), asuinalueelta (ei muuttanut kouluikäisenä), harrastuksesta (ala-asteikäisenä aloitti) tai yliopistolta. Kahdesta vikasta parhaat=mieluisimmat ja näkee eniten ystävyyssuhteet.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat