Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Minkä ikäinen lapsi on oppinut laskemaan yms?

Vierailija

Kiinnostaisi kuulla minkä ikäisenä teidän lapset ovat oppineet yksinkertaisia laskutoimituksia tyylin 3+2 tai 5+5? Ja minkä ikäisenä he ovat oppineet kirjoittamaan aakkoset, vaikka mallista?

Kommentit (3)

Vierailija

mallista osittain ulkomuistista. Sujuvasti lukemaan ovat molemmat alkaneet 4,5v ja samassa iassa osanneet yhteen laskut 10 asti ( eli siis: 4+6=10, 8+2=10, 1+9=10 jne jne ). Johtuu tosin kuten mainitsin niin koulun aloituksesta ( UK ) ja siita mita siella tekevat/opiskelevat.Lapsethan on yksiloita ja kaikki lapset eivat tietystikkaan oppineet koulun alussa naita ja myonnettava on etta me vahan treenailtiin kotona. Kummatkin lapset tosi kiinnostuneita tieteesta ja matematiikasta... Lukevat mieluiten/mielummin tiedekirjoja eika satukirjoja/novelleja... Tama taas on vaikuttanut siihen etta eivat mielellaan kirjoita mielikuvituksellisia tarinoita vaan tietopohjaista tekstia ( "ongelma" sekin ).... Lapset nyt melkein 6v ja 7v

Vierailija

kirjoittamaan joskus vuosi sitten mallista, oman nimensä osaa kirjoittaa ilman malliakin ja jotain perussanoja kuten äiti ja isi.Yhteen- ja vähennyslasku helpoilla laskuilla, jotka onnistuu sormien avulla, oppi noin puoli vuotta sitten. Tai sanotaan, että sellaiset laskut kuin 1+1, 1+2 osasi jo vuosi sittenkin, mutta nyt osaa laskea ihan hyvin sen, mihin sormet riittää, mutta osaa laskuja myös 5+7. Loppu tulos 12 taitaa olla niitä suurimpia. Osaa myös vähentää samoja lukuja.

Uusimmat

Suosituimmat