Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Nimenantotilaisuus kirkkoon kuulumattomilla-vinkkejä

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei!

On vasta syksyllä ajankohtainen, mutta nyt on intoa ja voimia suunnitella, niin ajattelin kysellä vinkkejä.

Millaisia nimenantotilaisuuksia olette järjestäneet kirkkoon kuulumattomille lapsille? Meillä on ajatuksissa joko olla pitämättä koko tilaisuutta tai sitten pyytää erittäin hyvin puhuva tuttava puhumaan ja sitten nostamaan nimilappu kulholsta. Kyseinen tuttava on ensimmäinen ulkopuolinen joka raskauden arvasikin, joten sopii mainiosti.Mutta siis, kertokaa kokemuksianne, kiitos etukäteen!

Kommentit (9)

Vierailija

Nostetaampa tätä.

Juuri suunnittelin jo juhlan ruokalistaa ja istumajärjestystä.

Juhlat tiedossa vasta marraskuussa, mutta kivaa suunnitella nyt kun vielä synnytykseenkin aikaa.

Tuttava joka ensimmäisenä aavisti, että vauva tulossa, tulee puhumaan ja nimen julkaisemaan. Tarkoitus laulella " Makeasti oravainen..." tai joku muu perinnelaulu. Sitten ruokailua ja seurustelua. Odotetaan kyllä tuota juhlaa. Kummitukset valitaan, kaksi aivan erilaista pariskuntaa tuttavapiiristä, eripuolilta Suomea ja erilaiset harrastukset ja elämät heillä. Joten lapsella pitäisi olla erilaisia esimerkkejä tulevaisuudessa.

Kertoilkaahan omista nimenantotilaisuuksistanne. Niin kutsut lähtee 18 hlölle.

Vierailija

Olen kova muumi-fani ja luen vielä syntymättömälle esikoisellemme iltaisin muumi-satuja. Siinä tuppaa tuleva isäkin nukahtamaan aika tehokkaasti. Eilen tuli tämä keskustelu mieleen Taikurin Hattu -tarinassa olleen jutun vuoksi. Tässä kyllä kastetaan laivaa, muttei miksei se kävisi vauvankin nimenantojuhlaan.

" Sitten he täyttivät hillopurkin taiotulla vedellä ja löivät sen rikki purjeveneen keulaan ja Muumimamma lausui ylpeänä: " Olkoon nimesi menneenä ja tulevana aikana " Seikkailu" . (Se on muumisanonta, jota käytetään kastettaessa.)"

Meidän tuleva vauva saa kyllä kirkollisen kasteen, mutta jos emme kirkkoon kuuluisi niin varmasti harkitsisin jonkinlaisen nimenantojuhlan pitämistä.

Vierailija

Oli tosi rento tunnelma istua vilteillä ja juoda termoskahvia. Nimestä oltiin tehty anagrammeja joita laitettiin suvut tutkimaan ja päättelemään nimeä siitä. Velipoika soitteli kitaraa ja siivoaminen sekä ennen nimiäisiä että kemujen jälkeen oli tosi vaivatonta.

Vierailija


Hei Tanja!Ihan hyvä jos sinulla on jo nyt aikaa ja intoa suunnitella nimiäisiä. Meillä näet kävi sitten loppujen lopuksi niin, ettei koko nimenantojuhlaa pidetty.:( Syynä oli lähinnä se että kaikilla tuntui olevan joulun aikoihin omia kiireitä niin kuin myös itsellä ja ei enää sitten tammikuun puolella viitsitty juhlia järjestää kun tyttö täytti kolme kuukautta.

Ajattelimme kuitenkin nyt huhtikuussa joku viikonloppu muuten vain kutsua kummit ja muut ystävät meille kahvittelemaan.:)Mikähän siinä muuten on,kun tänne meille päin tuntuu tuo 50km. matka kyliltä olevan vaikeampi ja pidempi kuin toistepäin?;)(tulipahan tässä vain mieleen)kun usein tuntuu siltä kun pyytää tuttuja kylästelemään niin on mukamas niin pitkä matka ja itse kuitenkin käymme kylillä useasti viikossa. No se siitä..Vielä niistä nimiäisistä,siskoni järjesti pojalleen mukavat ja rennot nimenantojuhlat.

Pojan isä luki runon jossa nimi tuli julki, mutta muuten olivat aika rennot juhlat,lasilliset kuohuvaa alkajaisiksi ja seisova pöytä johon jokainen toi jotakin.Mietin, että jos nimiäiset sattuisivat sopivasti kesään tai syksyyn ja sää sallisi, niin haluaisin järjestää pihajuhlat.:)Hyvää syötävää ja seuraa, niin eiköhän se riitä!Hei,yksi kysymys joka ei liity aiheeseen yhtään,mutta asusteletko Tornion lähettyvillä?:)Terkuin, SagaInari

Vierailija

Hyviä ideoita, lähinnä siis se, että voipi olla tilaisuus lähes mitä vaan. Meillä voi hyvinkin jäädä pitämättä, tai sitten pidetään uudenvuodenjuhlana. Laskettu aika 1.10. joten jouluhässäkät ja muut siinä varmaan kovasti mielessä. Valitettavasti en asusta Tornion suunnalla, Pohjois-Pohjanmaalta tosin olen kotoisin ja Oulussa asunut tovin. Nyt valitettavasti töiden vuoksi ruuhkasuomessa, toivottavasti siihen joku muutos lähivuosina.

Vierailija

mieheni piti puheen, jossa kertoi, mitä nimivaihtoehtoja meillä tyttärellemme oli ja miten lopulta päädyimme kyseiseen nimeen. Kummeista hän sanoi muutaman sanan, miksi halusimme juuri heidät tehtävään ja mitä heiltä toivoimme. Lisäksi vielä soitimme levyltä yhden musiikkikappaleen, joka sopi tilaisuuteen mainiosti.Paikalla oli tytön isoisoäiti, isovanhemmat, tietysti me vanhemmat sekä kummit. Myös omat sisaruksemme kutsuimme. Syötiin herkkuja ja nautittiin kauniista päivästä. Juhla pidettiin meillä kotona.Suosittelen järjestämään juhlat! :)

Vierailija


Kannattaa ehdottomasti pitää. Me emmekä lapset kuulu kirkkoon joten esikoiselle pidettiin nimenantojuhlat kotona lähimmille sukulaisille. Ja parasta on, että voit suunnitella juhlan juuri sellaiseksi kun se perheellenne sopii. Meillä isä kova IFK fani joten pojalla päällä potkupuku fanilogolla. Me halusimme tehdä juhlasta kuitenkin virallisen tuntuisen joten palkkasimme puhujan Pro Seremonioista joka on erikoistunut ei uskonnollisiin juhliin. Jos teillä on jo puhuja omasta takaa niin hieno homma me halusimme ulkopuolisen. Kannattaa käydä Pro seremonioiden nettisivuilla www. pro-seremoniat.fi siellä on vinkkejä ja sieltä saa myös apua.Toinen juttu mitä suosittelen on todistukset joita heidän kauttaa saa meillä itse päähenkilö sai todistuksen siitä että hänelle on pidetty nimenantotilaisuus jonka kaikki läsnäolijat allekirjoittivat. Isovanhemmat saivat omat todistuksensa kuten myös isoveli. Nämä virallisen näköiset paperit pahvikansissa tekivät tilaisuudesta virallisemman tuntuisen ja todella juhlallisen. Vaikka me emme kastaneetkaan lasta käytimme lapsen isän kastemaljaa ja laitoimme siihen veteen kelluvia kynttilöitä. Mielestäni tilaisuus oli onnistunut ja teemanamme oli toivottaa tämä uusi ihminen tervetulleeksi sukuihimme. Meillä nimi oli tiedossa jo ekasta päivästä lähtien joten se ei ollut salaisuus mutta kerroimme nimen takana olevan stoorin. Tietysti aina jännempää jos nimi pysyy siihen asti salassa me halusimme ja annamme tälle seuraavallekin vauvalle nimen heti laitoksella. Vanhan viikinkiperinteen mukaisesti lapsen isä kun ottaa lapsen ensi kertaa syliinsä sanoo hänelle nimen. Se on minusta niin kaunis tapa että noudatamme sitä.Mukavia nimenantojuhlia ja niihin kannattaa todella satsata jää kivat muistot;)

Vierailija

Pojallemme nimijuhlan, kun hän oli n. parik kk: tta.

Kutsuimme ihan vain lähimmät, meitä oli reilut kymmenen henkeä.

Seisovassa pöydässä oli voileipäkakku, täytekakkua, missä oli laatta, jossa luki lapsen nimi, sekä muuta suolaista ja makeaa syötävää.

Alkuun nostimme maljat Pommac- limsalla ( olemme absolutisteja ) ja lapsen isä piti puheen.

Oli mukavat juhlat, joista jäi hyvä muisto. :)

Kummeja emme valinneet, kun sehän kuuluu kristityille se homma. Emmekä ole kristittyjä.

Vierailija

Nimen anto juhlaan on aina kuulunut, kuohuviinilasilliset ja pieni puhe ja lapsi " kastettu" samalla kastemaljalla kuin kirkkoon kastetutkin, tosin ruusunlehdillä ja sisarusten toimesta. Nimen ovat nyt jo lukutaioiset sisarukset yllätyksenä lukeneet kirjeen sisältä. Juhlaan on kuulunut myös noitten ko. ruusun terälehtien tuuleen heittäminen (saatiin tosi hienoja kuvia). Muuten hyvin rentoa menoa, tosin kyllä kumminkin juhlallista. Kummit saivat yhdellä kerralla kummikirjat joissa tyttären käden ja jalanjäljet, kuva ja omakeksimä runo, yhdellä kerralla valokuva kädestä ja jalasta ja kehyksien takana kiitokset ja lapsen nimi. Kolmannella kerralla vauvasta oli otettu kuva keijusiivin ja muulla rekvisiitalla ja kuvat näteissä kehyksissä kummille.

Kivat juhlat jokakerralla.t. nalle-emo ja lapsoset x 5

Uusimmat

Suosituimmat