Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Suvi, 5, loukkaantui vakavasti päiväkodin pihalla. Joutui pyörätuoliin.

Vierailija

Luin otsikkoa Iltalehdestä ja luulin että on halvaantunut. Kuitenkin vain luuvikoja. Tämä onnettomuus olisi voinut sattua missä vain. Tottakai harmillista mutta ylireagontia äidin puolelta.Iltalehdestä

Pulkalla päin puuta

13.2.2007 23:53

Suvin jalka on kipsissä ainakin kahdeksan viikkoa. Äiti toivoo, että päiväkodissa valvottaisiin lapsia paremmin.Turkulainen Suvi koki kauhun hetkiä perjantaina, kun mäenlasku päätyi jalat edellä puuhun. Viisivuotiaalta murtui sääri- ja pohjeluu.- Olen ihan raivona. Pieni tyttäreni istuu nyt pyörätuolissa. Kauheata katsoa, kun hän on niin kipeä. Kaikki tämä vain sen takia, että aikuinen ei ymmärrä kieltää lasta laskemasta mäkeä, äiti kauhistelee.- Kaikista järkyttävintä on, että ihmiset vievät lapsiaan päiväkotiin ja olettavat että siellä on ammattihoitajat valvomassa.Onnettomuus tapahtui iltapäivällä, juuri kun muita lapsia oltiin hakemassa hoidosta. Kumpikaan vuorossa olleista hoitajista ei nähnyt Suvin onnettomuutta.- Olemme käyneet tapauksen läpi, mutta ei tässä ole tapahtunut laiminlyöntejä. Todella ikävä tapaus, mutta näitä voi sattua vaikka aikuinen olisikin paikalla, Susiniityn päiväkodin johtaja Raili Heinonen valittelee.Isä vei hoitoonSuvi säilyi tajuissaan törmäyksessä. Hoitajat soittivat heti Suvin vanhemmille ja isä haki tytön sairaalaan.- Ihmettelen miksi ei soitettu ambulanssia, kun tässä oli niskavaurion vaara. Suvia nosteltiin useamman kerran, mutta ei potilasta saa siirrellä kun on paikat rikki. Suvin jalka oli 30 asteen virheasennossa, se olisi pitänyt huomata, äiti tuskailee.Heinosen mukaan päiväkodin henkilökunta soittaa ambulanssin, jos tilanne sitä vaatii.- Emme katsoneet ambulanssia tarpeelliseksi. Ulospäin ei näyttänyt, että Suville olisi käynyt pahasti. Toki hän kipua valitti, mutta vammoja ei näkynyt.Turun yliopistollisessa keskussairaalassa tytön jalka laitettiin paikoilleen ja kipsattiin.Lisää aiheesta keskiviikon Iltalehdessä

Sivut

Kommentit (127)

Vierailija

Samalla perusteella vois sitten kieltää ihan kaiken tekemisen lapsilta, kun aina voi sattua jotain. Hmmm... tosin lapset helposti paleltuu, jos vaan seisovat paikallaan. Ehkäpä hyvä kompromissi olisi leikkiä hyvin kontrolloituja, rauhallisia piirileikkejä pihalla?Tuollainen vahinko voi käydä, vaikka valvoisi metrin päässä. Joten mitäpä se olisi tilannetta muuttanut, jos jompikumpi työntekijöistä olisi sen nähnyt? Minäkin olen lapsena laskenut puuhun, vaikka on ollut useampi aikuinen valvomassa.

Vierailija

kun lapsi oikeasti kuolee. Tässä selvittiin säikähdyksellä, joten kiukkua on pinnassa enemmän kuin lamaannuttavaa surua. Ja ehkäpä he eivät halua tällaista ryöpytystä ja paskaa niskaansa kuin täällä nyt tulee?Hatunnosto tälle äidille, joka uskaltaa puhua päiväkotien epäkohdista.

Vierailija

jos pihalla kaksi hoitajaa ja lapsia haetaan kokoajan.. Hoitajien pitää muistaa kertoa vanhemmille lapsen päivästä yms ja pitää kokoajan lukua ketkä on haettu jo ja montako vielä paikalla.. Siihen vielä pari nuhaista niistettäväksi, yhden hanskat on huonosti jne, MITEN ne KAKSI hoitajaa " repeää" joka paikkaan??? Ja jos ei kerrota lapsen päivästä, tai nenä valuu tai vaatteet on huonosti, niin saadaan haukkumiset...

Ei oo kivaa olla päiväkodissa töissä, kun MIKÄÄN EI RIITÄ!

Ja ambulanssista: Helsingissä soitto terveyskeskukseen tapaturman sattuessa ja sieltä saaduin ohjein toimitaan, ei henkilökunnan oman päätöksen mukaan..

Tsemppiä tuonne Suvin päiväkodin henkilökunnalle! Teette hyvää työtä!

Vierailija

lapsi pitää saada heti sairaalaan, eikä jäädä enää jatkamaan sitä toimetonna notkumista ja odottelemaan isän tuloa. Eikä liikutella loukkaantunutta!Ja usein siitä puuhun laskemisesta voi seurata myös päävammoja, mistä taidatkin olla elävä esimerkki.

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Mielestäni näistä on turha syyttää päiväkotia, pph:ta tai ketään muuta. Meidän kaupunginosassamme jotkut vanhemmat olivat jopa vaatineet pulkkamäen tasaamista, koska joku teini-ikäinen poika oli ajellut siellä maastopyörällä, kaatunut ja katkaissut kätensä. Mielestäni siinäkin ylireagoitiin -- onneksi mäkeä ei " poistettu" .Itse olen ainakin päivittäin tietoinen siitä, että ihmiskeho on hauras. Kun poikani lähtee kotoa ulos leikkimään voi kaikenlaista tapahtua. En silti vaadi kaikkia puita kaadettavaksi tms.

Olisi toki todella surullista, jos jotain kävisi, ja varmaan mielellään haluaisi syyttää jotakuta. Mutta näitä sattuu.
Tää on vähän sama tapaus kuin Espoolaisten " lentokenttää tulee siirtää koska lentomelu häiritsee asumista " :D

Vierailija

Toivottavasti äiti nyt ymmärtää ettei ikuna kuuna päivänä enää päästä Suvia pulkkamäkeen! Ellei tietysti istu pulkassa mukana kuin tatti. Sillä vain niin tekee ihan todellinen, lapsistaan ihan oikeasti välittävä äiti-mamma. On sitten turkulainen tai ei! ;)

Vierailija

Ja pihalla taputellaan taas lasta päähän, haukkuen pk:n henkilökuntaa ja esittäen täydellistä äitiä.

Vierailija:

Lainaus:
Tässä tapauksessa syytellään päiväkotia ja lapsikin uskoo että oli tätien vika ei hänen. Myöhemmässä elämässä tämän myötä voi vältellä omaa osuuttaan ja vastuutaan jos mokailee.
Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Pitäisikö räjäyttää mäki ja kallio pois? :o
Tämän tyyppisiä onnettomuuksia ei saisi päiväkodissa tapahtua, se on selvä.Lapsi ei ehkä totellut määräyksiä, mutta ei sitä voi silti hänen vastuulleen laittaa - normaalia kun on että lapset saavat välillä ihmeellisiä päähänpistoja. Vielä vähemmän tapauksesta voi syyttää hänen vanhempiaan, hehän ovat jättäneet lapsen päiväkotiin hoitoon luottaen että hänestä pidetään siellä hyvää huolta.Mielestäni on tässä kyllä ollut huolimattomuutta päiväkodin taholta. Mikäli on ollut tiedossa mäen vaarallisuus, on perin kummallista että kumpikaan hoitajista ei ole ollut näköetäisyydellä vaarapaikasta.

Vierailija

ettei soitettu ambulanssia. Tyttö oli vakavasti loukkaantunut.Kun olin koulussa, eräältä luokkakverilta murtui käsi välitunnilla. Hänelle tilattiin ambulanssa ja sitten vasta vanhemmat paikalle. Oli todella kipeänä.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat