Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kolmivuotiaalla alapurenta - koska voi tehdä jotain?

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Meillä kolmivuotiaalla tytöllä on selkeä alapurenta ja on ollut oikeastaan aina. Tuttia ei ole koskaan huolinut eikä tuttipulloakaan vuoden ikäisen jälkeen. Alapurenta on aivan selvä, alaetuhampaat tulevat paljon ulommas kuin ylähampaat. Onko jollakulla tietoa koska asiaan puututaan hammaslääkärissä ja mitä asialle voisi tehdä? Kolmivuotistarkastuksessa tyttö kieltäytyi näyttämästä hampaitaan joten neuvolasta emme saaneet neuvoa. Täytyy kai mennä uudestaan ja sopia etukäteen että suu on avattava. Tuskin noin pienelle voidaan rautojakaan ajatella, mutta ala-asteella sitten varmaan, vai mitä luulette?tiia

Kommentit (2)

Vierailija

kaverin lapselle laitettiin juuri purentaa korjaava raudoitus 4 vuotiaana ja on tosi " helppo" juttu. Purenta vaikuttaa tosi paljon, joten kannattaa ajoissa (ennen kouluikää) aloittaa oikominen.ps. meidän likka ei minun läsnäollessa suostunut yhtään avaamaan suutaan, mutta oli tosi reipas ja avulias kun hammashoitaja komensi äidin odotushuoneeseen ja olivat rauhassa kahden.

Vierailija

Meille sanottiin, että 3-4-vuotiaana tehdään jotakin. Lapsellani huomattiin lievä alapurenta 1,5-vuotiaana. Sanoivat, että se korjaantuu itsestään 3-4-v mennessä, jos ei niin sitten hoidetaan. Eli soittelepa hammaslääkärille.

Uusimmat

Suosituimmat