Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Kysyisinpä teiltä molempien istuimien hyviä ja huonoja puolia, koska turvaistuimen hankinta ajankohtainen.. Ja jompi kumpi todennäköisin valinta. Kaukalo alkaa käymään aika ahtaaksi vauvalle. Ja ikää on 5,5kk.Joten vertailua pystyyn!! :)Kiitoksia etukäteen!!Tietenkin muitakin merkkejä saa suositella..

Kommentit (14)

Meillä valittiin Cosmic, ja kovin tyytyväisiä ollaan oltu. Neiti 7kk nauttii nyt kun näkee ikkunasta ulos :). Tuonkin ikäisellä tukeva asento turvaistuimessa, kun niskat tuettu hyvin. Vaikutti yhdestä jämäkimmistä istuimista, mitä meillä tuli vastaan.Ja maailman turhamaisin ääni Cosmic XTP:lle; hyvännäköiset kuosit kankaisissa ;).

Isommalla tytöllä (3,5v) on ollut käytössä 9kk ikäisestä saakka ja nuoremmalla (2v) 11kk ikäisestä.Plussia: Erittäin helppo kiinnittää ensimmäisen kerran jälkeen (kun siis saa asennettua alavyöt autoon). Me siirrellään istuimia lähes viikottain autosta toiseen / autopaikalta toiseen ja siihen ei montaa minuuttia aikaa mene varsinkin, jos hommaa kakkosautoon omat alavyöt.Kankaat on superkestävät, meillä ei kummassakaan näy mitään kulumisen merkkejä, vaikka niissä on istuttu PALJON. Monen kaverin erimerkkisisssä, samanikäisissä istuimissa on kankaat puhkiIstuin on tilava, meillä on isommalla tytöllä vyöt nyt siirretty keskimmäiseen korkeuteen ja meidän esikoinen mahtui penkkiin vielä 6-vuotiaana istumaan. Tuohan menee sitten myös auton vöillä myöhemmin eli on meilläkin varmaan käytössä niin kauan kuin istuinta tarvii. 2-v mahtuu vielä reilusti istumaan selkä menosuuntaan.Miinuksia: Ei tuu mieleen muuta kuin nuo sivusuojat, jotka näyttää olevan uusimmissa istuimissa paremmat.Ja tosiaan jos laittaa penkkiin pienemmän vauvan, niin penkin saa kyllä aika kallelleen takapenkille, jos vaan vetää etuistuimen tarpeeksi eteen. Silti ainakin meidän autossa (Mazda) sopii apukuskin paikalle vielä hyvin istumaan.Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Näkee, että istuin testissä asennettu väärin! Joka jokainen istuin on vaarallinen väärin- tai puuttellisesti asennettuna.Kuitenkin Cosmic voitti kotimaiset testit, joten.. ;))

Kuten täällä on jo useaan kertaan sanottukin, istuinta kannattaa kokeilla omaan autoon.Cosmicista ei ole kokemuksia, mutte two way elitestä jotain:-kannattaa kokeilla, mahtuuko oma lapsi menemään siinä selkä menosuuntaan (jos näin istuinta aikoo käyttää): tilat lapsen jaloille ovat aika ahtaat.

-tarvitseeko autoonne mahtua ehkä tulevaisuudessa useampi istuin? Two way elite on todella leveä, esim. brion zento on 5cm kapeampi. varsinkin pienehköissä autoissa tuo leveys on todella tärkeä, jos useampi matkustaja pitäsi samalle penkille saada.

-leveys voi toki olla hyödyksikin, jos on kookas tai runsaasti puettu lapsi. ihan pienelle isuin on kuin 60-luvun autonpenkit, leveä ja laakea... -irrotettavia tukia/pehmusteita istuimen pienentämiseksi sen leveyden takia pienemmille vauvoillekaan ei ole.

-kun two way eliteä käytetään isommalla lapsella turvavyöistuimena, turvavyönohjaimet ovat aika onnettomat, eli mielestäni tämä käyttötarkoitus on lähinnä teoreettinen. parempiakin esityksiä turvavyönohjaimista on nähty istuimissa, joita voi käyttää ensin turvaistuimena.

-hinta on kiitettävän edullinen.omalta kannaltani two way elite ei olisi ollut paras vaihtoehto, mutta riippuen painotuksista ja tarpeesta voi olla erittäin hyväkin valinta.

Minä liputan Britax Securan puolesta. Ostettiin kyseinen istuin pojalle kun hän oli 6kk. Siinä on myös kaltevuuden säädin niin kuin cosmikissakin. Ainut - istuimessa on, että se on ainoastaan selkä menosuuntaan asennettava! Muuten hyvä ja tukeva istuin. Siitä lapsi näkee kans hyvin ulos kun on sen verran korkeella oleva istuin. Siitä myös löytyy tosi tyylikkäät kuosit! ;)

Meille taas oli tärkeää että selkä menosuuntaan mahd. kauan. Testituloksia siitäkin miten pienen lapsen niskoille ja päälle käy jos naama menosuuntaan.

Itekin ostettiin ensin naama menosuuntaan oleva kun myyjä kehui maasta taivaisiin mutta vaihdettiin sit selkä menosuuntaan olevaan kun aloin asiaa ajattelemaan :) Ajetaan paljon ja pitkää matkaa, kaupungissa toki peräänajo todennäkösempi ku nokkakolari joten siellä ajavalle naama menosuuntaan hyvä.

Ja todella tyytyväinen olen istuimeen, en edes harkinnut tuota Eliteä, juuri sen avaruuden takia.Gracon plussia

hyvät suojat sivuilla sekä massiivinen niskatuki.

istuinkaltevuuden säätö lapsen istuessa.

hinta-laatusuhde

kombi-istuin, eli voi käyttää myös kasvotmenosuuntaan istuimen omilla vöillä.Miinuksia

kiinnitys ehkä hieman hankalaa, mutta meillä ei istuinta siirrellä.

hinta on aika kova, vaikka hintaansa nähden hyvä istuin!!Mä kyllä suosittelen lämmöllä tätä istuinta!!

www.testfakta.se sieltä voit katsoa videon.Britax two way:ssä on isomman lapsen hankala istua selkämenosuuntaan, joten sen joudut jo aika aikasin vaihtamaan kasvot menosuuntaan. Minä ostan omaan autoon Briax Fixwayn (isofix) istuin ja toiseksi Britax Securan jota voi sitten muissa autoissa käyttää. eli suositukseni Britax Securalle, jos isofix ei ole mahdollinen.

automaattisesti gracoon. Britaxiin en noin pientä laittaisi.

Itsekin luin paljon hyvää two waystä mutta kun näin sen hylkäsin sen samantien. On tosiaan " vanhan ajan" istuin tai näin mulle kaupassa sanottiin, tosi avara. Graco on tosiaan voittanu vaikka mitä testejä, hirmu turvallisen ja muhkean näköinenkin ja kiva päätuki/pehmuste että pienikin vauva asettuu hyvin.

Meillä myös tuo Crago ja ollaan oikein tyytyväisiä siihen. Meillä neiti siirtyi isompaan istuimeen vähän yli puolen vuoden iässä. Kaikin puolin siis hyvä ja toimiva sekä turvallinen istuin, paitsi että meidän auto on " vääränlainen" tuolle istuimelle..

Autossamme (Opel vectra -01) on takana selkänojaa kohden " kallistuvat" penkit (ymmärtääköhän kukaan mitä tarkoitan), jolloin istuimen kaareva tukijalka edessä jäi ns. ilmaan jos istuinta yritti asentaa kokonaan penkille selkä menosuuntaan. Siinä sitten saatiin kunnon riita aikaiseksi miehen kanssa kun kumpikin yritti ja hermo meni. Siispä kurvattiin takaisin liikkeeseen ja myyjä asensi istuimen autoomme. Tuon malliselle penkille kun autossamme on, istuin piti puodottaa reunan yli, että sen sai tarpeeksi kallelleen ja tukijalan oikein kiinni. Nyt siis etupenkki on niin edessä luin se menee ja selkänojakin täysin pystyasennossa. Siihen ei siis mahdu kukaan istumaan joten ei puhettakaan, että istuin olisi kuskin penkin takana.

Tämän sekavan selostukseni pointtina oli siis, että kannattaa kokeilla istuinta autoon ennenkuin tekee ostopäätöksen (meille vaan vakuutettiin, että ei tarvi testata..) Ja jos meillä olisi useampi lapsi ja takapenkki varattu heille, niin missäpä toinen vanhempi matkustaisi kun etupenkillä pitäisi istua kirjaimellisesti polvet suussa.

Me ollaan ratkaistu tämä ongelma päättämällä hankkia uusi auto :)p.s. ystävälläni on tuo two way elite ja ovat olleet tyytyväisiä juuri tuon helpon siirreltävyyden takia kun käyttävät kahta autoa.

Meille hankittiin juuri istuin pikkuista vajaa 6 kk vauvalle, ja noita kahta vertailtiin. Me päädyimme Gracoon, koska Britaxin istuin on tosi avara, ja tuntui hurjalta laittaa siihen vauvaa, joka ei osaa vielä istua tukevasti. Toisaalta Britaxiin ehkä mahtuu sitten pitempään isompi lapsi, mutta molempiin pitäisi kuitenkin mahtua useamman vuoden. Britaxissa on myös pääntuki huonompi ja se on saanut pään osalta sivutörmäystesteistä huonommat arvosanat (Kuluttaja-lehti, Tekniikan maailma). Muuten arvosanat on kai aika samanlaiset molemmissa malleissa.Gracossa (Cosmic XTP) on myös istuimen kaltevuuden säätö, eli nukkuvan lapsen saa parempaan uniasentoon, jota Britaxissa ei ole. Vielä en osaa sanoa, kuinka paljon tuota tulee kuitenkaan käytettyä. Britaxin istuin oli ainakin täällä vajaat 100 euroa halvempi kuin Gracon. Käytettyjen hintoja en ole vertaillut.Kannattaa kokeilla malleja myös autoon - varsinkin selkä menosuuntaan, jossa asennossa istuinta käytetään ekat vuodet. Istuimet ovat kaikki järkyttävän isoja kaukaloon verrattuna ja kiinnittämiseen kannattaa varata ekalla kerralla runsaasti aikaa ja kärsivällisyyttä. Onneksi istuinta ei tarvitse sitten joka kerta irrotella niin kuin kaukaloa, eli kannattaa miettiä valmiiksi, tuleeko se eteen, taakse, sivupaikalle vai keskelle.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat