Vierailija

Tai jotain muuta häiriötä: lukekaa kirja nimeltä TAHATONTA TOHELLUSTA (tekijää en muista, mutta kirjastosta kannattaa kysyä). Siinä puhutaan aistisäätelyn häiriöistä, jotka voivat ilmetä monin eri tavoin (esim. lapsi ei kestä kovia ääniä tai meteliä ja häiriintyy helposti, lapsi liikuttelee levottomasi jalkojaan istuessaan tuolilla, lapsi kiinnittää helposti huomiota kaikkiin ympärillä oleviin ärsykkeisiin jne.) Oli tosi mielenkiintoista lukea, ja toi moniin mieltä askarruttaneisiin seikkoihin valaistusta: ehkä meidän lapsi ei olekaan ADHD-tapaus vaan selitys löytyykin sensorisen integraation häiriöistä, joita voidaan toimintaterapialla auttaa tehokkaasti.

Kommentit (6)

Lapsi on juossut psykologilla, neuropsykologilla, mutta sieltä ei saatu diagnoosia ADHD:stä. Lapsi sai lähetteen toimintaterapiaan, ja siellä käyminen onkin auttanut hurjasti lapsen ongelmiin (kömpelyys, huono kynäote, keskittymisen vaikeudet jne.). Toiminterapeutin kautta löysin tuon mainitun kirjan Tahatonta tohellusta, ja siinä mielessä se kyllä sopi meidän lapseen, että mitään selkeää muuta diagnoosia ei tutkimuksista huolimatta ole annettu, joten tuo SI-häiriö voisi meidän tapauksessa olla se juttu, jota pitää hoitaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

koska sensorisen integraation häiriöitä on add:sä ja aspergerissa usein liitännäisinä.Keltinkangas-Järvisestä en tiedä. Täti on yleispykologi, joka yleensä ei tiedä hyvää neurologisista ongelmista perillä olemisen suhteen.

Ja kaikilla meillä on jossain elämän tai päivän vaiheessa jonkin sortin aistisäätelyhäiriö. Vaarana on, että sillä selitetään kaikki. Todellisuus on, että puhdas SI-häiriö on harvalla lapsella, sen piirteitä todella monella neurologisesti " poikkeavalla" lapsella, kuten adhd-lapsella. Asiasisällöltään kuitenkin siis hyvä ja helppotajuinen kirja, sinällään suosittele minäkin. Ei kannata kuitenkaan totaalisesti si-häiriöön " hurahtaa" .T. toimintaterapeutti

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat