Vierailija

Onko se pää justiinsa se vaikeiten ulos tuleva osa vai onko sitten olkapäät vaikeampi? Aattelin vaan, kun ponnistusvaihe kestää kuulemma 10minuutista jopa kahteen tuntiin, että miten tämä aika jakautuu. Eli kun pää on " putkahtanut" ulos, kauanko vielä voi mennä ennenkuin koko vauva on syntynyt?

Ja vaikuttaako vauvan koko mitenkään siihen kuinka nopeasti vauva tulee ulos vai johtuuko se aika siitä osaako äiti ponnistaa?

Kommentit (13)

Riippuu myös siitä missä asennossa pää tulee, et kuin kova työ se on ponnistaa. Raivotarjonnassa tuleva pää on helpompi kuin esim. otsatarjonnassa tuleva.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pelkään synnytyksessä eniten juuri sitä, etten jaksa ponnistaa sitä päätä sieltä tarpeeksi " oikein" ulos ja että se ponnistusvaihe sen takia pitkittyy. No, ei kai pitäisi murehtia tällaisia, sittenhän sen parin viikon päästä näkee tai kk:n päästä viimeistään jos menee yliaikaiseksi.-ap

Kätilö käski pysäyttämään työntämisen, kun pää oli ulkona. Hän ilemisesti tarkisti hartioiden asennon, ennenkuin lopun sai työntää ulos. Helposti plumpsahti.Minusta vaikeinta oli sinä alussa, kun pää alkoi mennä kohdunkaulan läpi. Silloin oli oikeasti epäuskoinen olo, kuin pitäisi työntää koripallo talouspaperirullan läpi... Mutta sieltä se vaan tuli. Sitten kun kanava oli auki ja pää syvemmällä, lapsi liikkui jotenkin helpommin.

Ja kun pää syntyi, tuli loput lapsista tosi helposti, en edes tuntenut pään syntymän jälkeen mitään.Toisilla taas hartiat ottavat vastaan todella pahasti, onneksi itselläni ei siis näin ole ollut.

Mulla oli esikoisella 37,5 cm (tämä on aika iso) ja kuopuksella muistaakseni 36 tai 35 cm. Kyllä kai iso pää on keskimäärin vaikeampi ponnistaa ja voi kestää pidempään mutta kyllä siihen vaikuttavat myös monet muut asiat. Yleensä ekassa synnytyksessä ponnistusvaihe on pidempi kuin seuraavissa, lihakset ja kudokset antavat kai helpommin periksi kun ovat kerran venyneet.

Mitään ei tapahtunut vaan kätilö sai avustettua vauvan ulos, mutta olen myös lukenut tapahtuneen sellaista että solisluu on katkennut tai jopa jouduttu katkaisemaan (?), jotta vauva mahtuisi ulos.Mieheni on edelleen tosi leveäharteinen. Omat lapset olleet tyttöjä eivätkä erityisen leveäharteisia, vähän olen mietiskellyt että mitä jos tulisi harteikas poika... miehellä tuo kulkee suvussa ja heillä on monia harteikkaita miehiä perheessä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat