Seuraa 

Heippa!

Pohdin tässä millaiset kärryt pitäisi hankkia, kun sisaruksille tulee ikäeroa 2v? Vai istuuko tuo isompi enää pitkään matkassa mukana...meidän tavallisiin halpisrattaisiin ei varmaankaan saa seisomalautaa, eli neuvoja kaivataan millaiset menopelit olisi parhaat!

Olen nähnyt sekä vierekkäin että peräkkäin istuttavia kärryjä ja nyt mielipiteitä ja käytännön komentteja puolesta ja vastaan - kiitos!!!

Kommentit (9)

hei,kannattaa miettiä, että minkälaiseen käyttöön rattaat tulevat. meillä ikäeroa 1v8kk ja tuplat kävivät vaan kääntymässä meillä eli ihan turhat olivat. seisomalaudalla ja kantoliinalla/-repulla ollaan pärjätty tosi hyvin, enkä ole tuplia kaivannut ollenkaan. pisimmät kävelymatkat ovat olleet parin kilometrin pituisia ja vaikka on tullut uhmakohtauksiakin, on laudalla yllättävän hyvin pysytty. mieti siis, miten pitkiä matkoja aiot kulkea rattailla ja tulisiko isompi nukkumaan vielä päiväunia rattaissa. silloinhan tuplat ovat välttämättömät. mieti myös se, kuljetko paljon julkisilla ja minkälaisilla. esim junaan ei kuulemma mahdu kuin peräkkäin istuttavilla, mutta bussiin taas huonosti niillä. jotkut vierekkäin istuttavat puoltavat helposti, kun on eri painoiset kyytiläiset. kannattaa käydä katsomassa eri merkkejä ja selata täälläkin vanhoja ketjuja tuplavaunuista. niitä löytyy paljon.oma mielipiteeni on, ettei tuolla ikäerolla tarvitse tuplia, mutta kun en tiedä, millaiseen tarpeeseen nuo ovat tulossa (minkälaisia matkoja, minkälaiset lapset jne), en voi puolestasi päättää. ;) toivottavasti tästä oli edes jotain apua.Hei!Meillä ikäeroa lapsilla 1v10kk ja aluksi ostettiin Brion Double Wave -tuplat jotka siis vierekkäin istuttavat. Olivat heti alkuunsa liian pienet, esikoisella osui pää kuomuun ja leveyssuunnassakin teki tiukkaa. Lisäksi tökki vauvaa jatkuvasti ja sai sen heräämään, ei hyvä. Myimme ne ja nyt meillä X-adventuren peräkkäin istuttavat tuplat, jotka huomattavasti paremmat. Esikoinen nyt 3v. ja edelleen haluaa istua. Näitä ei enää ilmeisesti ole myynnissä, mutta vähintäänkin yhtä hyvät on Jane Powertwin kärryt.Tietty riippuu missä asut ja minkälaisessa maastossa liikut, mutta täällä pohjoisessa ei matkarattailla tekisi mitään. Toivottavasti tästä jotain apua. Vinkiksi vielä, että kannattaa ostaa hyvät heti alkuunsa, ettei sitten tarvi aina harmitella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli meillä ollut käytössä Teutonian Team Alu (vierekkäin istuttavat) olivat kivat rattaat mutta vievät esim. autossa tosi paljon tilaa ja hankalat nostella autoon ja pois.Gracon peräkkäin istuttavat, ovayt tosiaan raskaat kun isompi lapsi istuu edessä.Nyt käytössä Phil and Teds e3 double peräkkäin/päällekäin istuttavat rattaat ja ovat oleet tosi hyvät. Ovat kevyet työntää vaikka on kaksil asta kyydissä. Kääntyvät näppärästi kääntyvän etupyörän ansiosta. Samoin menevät tosi pieneen tilaan kasattuina ja näistä saa " tavalliset" rattaat yhdelle lapselle tosi helposti.Joten meiltä suositukset peräkkäin istuttaville =)

vielä piti mainita, että kyllä niihin halpisrattaisiinkin saattaa löytyä seisomalauta. esim briolla on sellainen, mikä sopii aika moniin rattaisiin.

Ne oli tosi hankalat,etenkin kun esikoinen istui edessä ja painopiste oli siis edessä.Pitkät,kömpelöt....huoh.Meillä oli Graco Stadium Duo luxet ja myin ne hyvin äkkiä pois,en tykännyt yhtään.Mieluummin vierekkäin istuttavat;onneksi nykyään löytyy jo valikoimaa....ostaisin Emmaljungat tai Briot.

Meillä on Brio Double Wavet lumessa ulkona liikkumiseen. Hyvin mahtuvat pian 3-vuotias tyttö ja 4 kk vauva talvivarusteissa, tosin vanhemmalla ei tietenkään mitään hulppeita tiloja ole siellä (mutta tarkoitus onkin istua paikoillaan). Koskaan ei ole ollut ongelmia vauvan häiritsemisen kanssa. Brio Double Wavet kulkevat lumessa kuin unelmat, aivan itsestään! Työntömukavuus on huippuluokkaa.Nyt haaveilen kuitenkin myös peräkkäin istuttavista matkarattaista matkoille ja kaupunkikäyttöön. Voisin vaikka tilata netistä ulkomailta. Mielipiteet peräkkäinistuttavista vaan vaihtelevat melkoisesti, toiset kehuvat maasta taivaisiin ja toiset myyvät heti pois... Jotkut peräkkäinistuttavat ovat kovin isoja, eli eivät ihan kevyistä matkarattaista käy. Toisaalta isot saattavat yllättäen olla kevyemmät työntää. Kuulisin mielelläni vielä kokemuksia näistä peräkkäinistuttavista!

Lapsilla on ikäeroa 1 v 10 kk ja meillä oli Crago Stadium Duo-merkkiset rattaat. Etuistuin ei mene kokonaan makuuasentoon, mutta kallistuu kuitenkin. Noiden kanssa pääsin kulkemaan kaikista ovista yksinkin, olivat näppärät liikkumaan. Ovat oikeastaan matkarattaat, joten niissä on kääntyvät etupyörät, jotka toki sai myös lukittua. Ne sai näppärästi pieneen kasaan, joten eivät vieneet kerrostaloasunnon eteisessä säilytettäessä liikaa tilaa. Suosittelen lämpimästi!

Salima:

[quote]


Tietty riippuu missä asut ja minkälaisessa maastossa liikut, mutta täällä pohjoisessa ei matkarattailla tekisi mitään.Lisään vielä sen verran, että vaikka noi Cragot ovat virallisesti matkarattaat, niin renkaiden koko on halkaisijaltaan n. 20-25 cm, eli ihan reilun kokoiset (tarkkaan en enää muista). Hyvin kulkivat muutaman sentin lumessakin. Matkarattaiden ominaisuuksia olivat siis lähinnä pieni ja näppärä kokoonlaittaminen ja kääntyvät etupyörät.

peräkkäin istuttavista, siis meillä Cragoista, mutta kun olen työntänyt päiväkodissa vierekkäin istuttavia, niin en olisi kuuna päivänä vaihtanut omiani niinhin. En tosiaankaan sanoisi Cragoja raskaiksi, mutta jokaisellahan on oma mielipiteensä. Minä olen esim. työntänyt niitä sateessa yhdellä kädellä ilman suurempia ongelmia ja paljon käytettiin niitä matkoilla, jossa tilava " alaritilä" ( siis kankainen) on ollut tosiaan loistava.Muutaman ystäväni kertomusten mukaan vierekkäin istuttavat rattaat eivät mahdu esim. kaikista ovista tai kauppojen kassoista. Eli paljon riippuu siitä, missä liikkuu.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat