Seuraa 

3-vuotinen typykkämme on oksentanut koko yön todella rajusti, noin 15 min välein, noin 30 kertaa.

Soitin yöllä sairaalan ensiapuun (mikä paikkakunnallamme hoitaa yötapaukset) , siellä annettiin neuvoksi juottaa niin paljon kuin ikinä lapsi huolii. Soitin vielä myöhemmin uudelleen ja tarkistin asian.Kaikki vaan mitä menee, että edes jotain imeytyisi.Aamulla, yritin soittaa terveyskeskukseemme lääkärinaikaa kuivuman arviointia varten. Sitä ei annettu,vaikka tyttö ollut aiemminkin sairaalassa tiputuksessa (ja vaikka mieheni sai tavallisen flussan takia ajan samaksi päiväksi!), mutta nesteytyksestä ohjeeksi nimenomaan vain teelusikallinen kerrallaan muutaman minuutin välein, ei missään nimessä esim lasillista, kuten sairalan ea neuvoi. Osmosalia vielä, vaikka ripulia ei ole.No, tällä viimemainitulla tilanne on nyt rauhoittunut, vai olisiko muutenkin, osmosal on pysynyt jo 2 tuntia sisällä, siis suunnilleen tippa kerrallaan annettuna.

Huonossa jamassa on tyttö, mutta koska ei enää oksenna alvariinsa, seurailemme vielä muutaman tunnin.Terv Äreä ja umpiväsynyt koko yön valvonut mutsaakkeeli ja tyty, 3v

Kommentit (9)

Soitimme taas terveyskeskukseen jostakäskettiin soittaa ensiapuu, kun oksentelu jatkuu: sisälle saadaan kyllä osmosalit ja vedet mutta kaikki tulee ulos:SEURAILLAAN VAAN!!!!!!!!!

Ja nyt taas ohjeeksi pitää juottamisessa TAUKOA, vaikka lapsi on selkeästi kuivunut, ei jaksa mitään ja silmät harittaa. Ensiapuun saa mennä vasta siinä vaiheessa kun ei vastaa kysymyksiin, ei tajua ympäristöä ja on ihan letku.

Ja samalla viikolla sama tk ottaa lähes terveen aikuisen miehen flunssassa tunnin päästä lääkärin vastaanotolle!Jos luette huomisen iltasanomista että raivohullu nainen riehui terveyskeskuksessa, niin...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

äläkä soita. Sano ettet suostu poistumaan ennenkuin lääkäri on lapsen tutkinut. Julkisella puolella pitää käyttää kyynerpäitä ja pitää oikeuksistaan kiinni.

Meillä esikoinen sairasti 1v4kk ikäisenä karmean vatsataudin, oksentelua päiväkausia ja ripulia yli viikko... Kotinesteytys ei onnistunut koska Osmosalit sylki ulos ja 4. päivänä otettiin sisään sairaalaan, jossa meni monta päivää nenä-mahaletkussa. Jos lapsi on haluton, eikä jaksa leikkiä on ohjeena lähteä viipymättä lääkäriin, oli sitten puhelimeen vastaavan hoitohenkilökunnan edustajan mielipide mitä tahansa...T: Hemppu

Jorvin nesteytys ohje on 5 ml muutaman minuutin välein Osmosal liuosta. Lisäävät liuokseen gefilus maitohappobakteeria.Nyt on liikkeellä oksennustautia, jossa on rajut oireet.

Mene jo juoksujalkaa terveyskeskukseen tai missä saat tyttösi nesteytykseen, ettei ole sitten vaan liian myöhäistä!! Pieni lapsi kuivuu niin arvaamattoman nopeasti. Jos liaaksi kerkiää kuivua, nesteytystä ei voi enää antaa.. Itse sairastin Noro-virusta ja jouduin jo 9 tunnin oksentelun jälkeen ambulanssilla sairaalaan ja tippaletkua oli vaikea saada suoneen. Olin sitten 4 vrk nesteytyksessä.Mulla on täällä hätä jo suuri teidän puolesta.. Soita vaikka ambulanssi, niin saat paremmin pikkutyttösi hoitoon.Kerrothan sitten miten kävi.Toipumisia!!

Voin tosiaan kertoa, että vatsatauti mikä riehuu on todella kamala...meidän pojalla se kesti noin 7 vrk, juottaa vaan sitä osmosalia koko ajan ( annoin itse ruiskulla kurkkuun) se on niin pahan makuistakin..10 ml annoin 15 min välein. Me olimme myös jo sairaalassa tarkistuttamassa kuivumis astetta, silti meidän kundilla (1,3 v) ei ollut verikokeiden mukaan mitään hätää.

Poika oksenki myös 5 minuutin välein pari ensimmäistä päivää, sitten alkoi ripuli...

Voimia sinne !

jos nestettä menee ja pysyy jonkin verran sisällä, vaikka sitten tulisikin ulos, siitä kuulemma imeytyy silti,

Pitää painella ihoa ja katsoa nouseeko kuoppa tai onko kieli niin kuiva että puhe puuroutuu.

Sitä ennen ei nesteytetä tipalla, koska lapselle se on niin traumattista (niin kuin onkin) vaan lapsen on hyvä olla kotona tuttujen ihmisten kanssa.Minusta vain on niin sietämätöntä, paitsi itse tämä rumba väsyneenä ja kaikki paikat yrjöntahrimina, se, että itse joutuu ottamaan vastuun lapsen kuivuman arvioinnissa. Olisi paljon helpompi kestää jos joku ammattilainen arvioisi. Mutta kun ei niin ei. Täällä oksentaa koko kaupunki suunnilleen ja vakiona on hoitaa kotona, oireet on rajut kaikilla, Osmosal ainoa pelastaja

Meillä oli vastaavanlainen tilanne n. vuosi sitten, kun pojallani oli Rota-virus. Oksentelua oli jatkunut jo kolmatta päivää, emmekä vaan päässeet terveyskeskukseen. Soittelin huolesta sekaisin vähän joka paikkaan ja sain ohjeeksi juottaa tilkka kerrallaan Osmosalia tai oikeastaan mitä vaan nestettä. Poika (silloin 1v8kk) ei huolinut Osmosalia ja kaikki muu neste tuli välittömästi ulos. Siinä vaiheessa kun poika raahautui pesuhuoneen lattialle ja rojahti siihen puolitajuttomana, soitin (ehkä 20:nnen kerran) sairaanhoitajalle, joka sitten vihdoin käski meidän tulla näyttäytymään terveyskeskuksen päivystykseen.Päivystyksessä sairaanhoitaja hälytti heti lääkärin paikalle, joka määräsi ambulanssi-kyydin sairaalaan. Poika oli tosi huonossa jamassa, kuivunut ja todella tokkurainen. Hänelle tiputettiin nenä-maha-letkulla Osmosal-liuosta n. 8 tunnin ajan. Kun letku viimein otettiin irti, poika hyökkäsi leipäni kimppuun ja söi sitä hyvällä halulla. Eli kunnollinen nesteytys sai todella ihmeitä aikaan muutamassa tunnissa! Pojalla jatkui tämän jälkeen vielä ripuli viiden päivän ajan, mutta ruoka maistui kuitenkin jo tosi hyvin...Mene siis ihmeessä päivystykseen ennen kuin lapsi kuivuu liian rajusti. Itsekin uskoin liikaa sairaanhoitohenkilökuntaa ja odottelin vaan kotona aivan paniikissa ja väsyneenä (olin vielä viimeisilläni raskaana). Nyt kahden lapsen äitinä lähtisin välittömästi päivystykseen enkä jäisi hetkeksikään kotiin odottelemaan, jos lapsi vaikuttaisi selvästi huonokuntoiselta.Toivottavasti lapsesi vointi lähtee pian kohenemaan! Tsemppiä ja jaksamista! :)

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat