Vierailija

Eli uhmaikäisen äitinä olen todennut että yksi tehokkaimmista tottelukeinoista on se, että uhkaan laittaa jonkun hänen leluistaan jäähylle joksikin aikaa ellei ala totella. En kylläkään käytä ensimmäisenä pakotteena, mutta jos ei muu auta. ja se toimii ainakin vielä aina.Lapsen kummitätin mielestä tämä on epäreilu tapa ja lapsen kiristämistä. Teenköhän lapselle tällä jotain haittaa?

Kommentit (7)

ja mitä isompi lapsi, voi tilanteen esittää näennäisesti lapsen omana valintatilanteena : Saat valita leikitkö näillä leluilla vai laitetaanko ne jäähylle? Ja jos lapsi jatkaa käyttäytymistään mikä uhkauksen aiheutti, silloin toteutetaan mitä uhattiin ja piste. Etuuksien menetys on yksi tehokkaimmista rangaistus/seuraamus/oppimistilanne. Sitten lelut voi ansaita takaisin käyttäytymällä toivotulla tavalla ja senkin sanallistaminen on tärkeää, jotta lapsi tajuaa että hänen toiminnallaan on merkitystä suuntaan ja toiseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Samoin myös jos lelulla ei osata leikkiä nätisti, heitellään tms. Otan lelun pois ja lapsi saa sen joskus myöhemmin sitten takaisin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat