Vierailija

Mikä summa tuntuu pieneltä, mikä normaalilta ja mikä suurelta?Paljonko teidän perhe laittaa asumiseen kuukaudessa (vuokraan tai lainanlyhennykseen & vastikkeeseen)

Sivut

Kommentit (43)

Lainaus:

Lainaus:

Jätekaivon tyhjentäminen ei maksa mitään. Kaverin mies on lokafirmassa töissä.
Wau, minnekähän ojaan se kaverin mies ne paskavetenne tyhjentää? Ei ole nimittäin ilmaista se kaverin miehen tankkiauton tyhjennys, jos asianmukaisesti toimii. Vai onko niin, että kaverin miehen pomo maksaa?Ainakin meidän mummon tankin tyhjennys maksaa 50 euroa kerta, ja muutama kerta tulee vuodessa.
Aivan asianmukaisesti toimii, lokavedet viedään sinne minne muidenkin. Yrityksen työntekijät voivat tyhjentää omiensa ja tuttujensa lokavedet vähän kuin luontoisetuna.

Lainaus:

Ja kuukausittain maksetaan sähköstä n. 140 euroa. Mä myös ihmettelen että miten voi joku pärjätä muka 150 eurolla kuussa?
Ilmalämpöpumppu on laskenut sähkölaskua todella paljon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lainaus:

Meillä oli ennen uudehkossa rivitalossa 3h+k 80 m2 ja lainan kuukausierä 800 euroa. Asumme yhdessä Suomen suurimmista ja kalleimmista kaupungeista ja tuolla summalla ei saa hyvämaineiselta alueelta vuokra-asuntoa. Ja kaupungin vuokraläävissä en halua kasvattaa lapsiani.
Heh, me asumme yhdellä Helsingin halutuimmista asuinalueista - kaupungin vuokratalossa ja maksamme vuokraa 700 e/kk ja on oma piha. Jonot näihin asuntoihin ovat useamman vuoden pituiset, ja sen kyllä huomaa, ovat ihan normaalirauhallisia taloja. Iso ja istutuksia, leikkipaikkoja jne täynnä oleva yhteinen piha lisäksi, niin kyllä kelpaa. Samalla aluella vastaava asunto maksaisi omana sellaiset 250 000-280 000 e.Kaikki kaupungin vuokra-asunnot eivät ole lääviä, riippuu alueesta ja asukkaista. Häiriköiviä naapureita on myös omistusasunnoissa (kaverin omistusasunnon ovella kävi naapuri uhkailemassa kirveen kanssa), myös omakotitaloalueella (sukulaisen naapuri on juoppo jonka piha on melkoinen kaatopaikka ja bileet kuuluvat hyvin sisälle).

josta maksetaan reilu 700 € vuokraa. Vastaavasta asunnosta vapailla markkinoilla joutuu maksamaan +-1000 €/kk riippuen vuokran antajasta. Jos me haluttaisiin ostaa asunto meidän alueelta (josta me tykätään tosi paljon) niin me jouduttaisiin ottamaan 300.000 - 350 000 € lainaa.

Lainaus:

Lainaus:

Mun on vaikea uskoa ettei kuluja olisi enempää noin suuressa taloudessa? Mitenkäs ylläpito, remontointi yms.?
Eihän sitä kokoajan jotain remonttia tehdä. Ja ylläpito, mitähän siihen kuuluu ?Kyllä nuo kulut ovat tuossa, 150 euroa kuussa.
Meitä asuu 4 aikuista, 2 lasta, 3 koiraa ja 2 kissaa. Pihavalot palavat pimeään aikaan ja talvisin autot lämpiää lämppärin avulla aamuisin. Pesukone pyörii melkein joka ilta.

Meille ei tuota pätkääkään vaivaa tai ongelmia maksaa n. 2000 euroa kuussa lainaa ja muita kuluja.

Joku toinen taas maksaa vuokraa/lainaa 600 euroa ja pitää sitä suurena tuloihinsa nähden.

Ei asuta pääkaupunkiseudulla, vaan maalla Pohjois-Suomessa.Asumismenot (sähkö, vesi, vakuutukset, kiinteistövero + likakaivon tyhjennykset) kuukaudessa noin 190 euroa.Menot toki kasvaa jos tässä otetaan asuntolainaa...

Se on vähän siitä kiinni että mistä suostuu maksamaan. Kaveri asuu kaupungin asunnossa Itä-Helsingissä. Harmaat muovilattiat, kulahtaneet kaapinovet ja seinät, sijainti ei ole mun mielestä hyvä. Maksaa kolmesta huoneesta melkein 800 euroa, siis aivan liikaa.Me asutaan omassa ja maksetaan n. 1700 euroa lainaa kuussa. Meillä on kyllä lyhyt laina-aika, siksi niin suuri summa. Mielummin näin, kuin että vähemmän ja ruma ankea koti, huonolla paikalla.

Lainaus:

mutta jos samalla summalla ei lyhentäisi sen asunnon velkaa näillä koroilla käytännössä lainkaan, niin onko summa silloin pieni?
Yritäkö nyt esim. perustella miehellesi että kannattaa asua vuokralla eikä ostaa omaa?

Vuokra summa on pieni jos se on pienemi kun yksityiset vuokra-asunnot alueella.

Kaupungin vuokra-asunnoissa (varsinkin tulorajoitteisissa) vuokra on aina pieni.jos sinulla on puolet asunnon arvosta lainaa ja silti ei samoilla asumiskustannuksilla laina juuri lyhene niin vuokra on pieni. Minun mielestäni näin. Mun mielestä kun ostaa asunnon ja ottaa suuren lainan (varsinkin jos ei oo alkupääomaa) on syytä alkuun laittaa laina lyhenemää maksamalla isompia eriä. eihän sellaisessa lainanmaksussa ole mitään järkeä että 90%kk-kuluista menee korkoihin ja itse lyhennykseen vaan 10%.

mutta se nyt vaan on mun mielipide.

Voi olla että menee ylikin 1400 euroa, ja meneekin. Meillä on kuitenkin varaava takka, joka vähän auttaa lämmöntuotossa. Ollaan mietitty ja hankitaanki melko varmasti se ilmalämpöpumppu.

Asuimme ennen tosi edullisessa 3h+k+s vuokrarivarissa, vuokra oli n. 550 euroa. Muutimme toiseen kaupunkiin, jonka vuokrataso oli kalliimpi ja vuokrarivari 3h+k+s maksoi 750 euroa kuussa. Se tuntui niin järjettömältä, että päätimme ostaa oman kerrostalo kolmion, josta lainakulut + vastike + vesimaksut + autopaikka + saunavuoro ovat yhteensä 900 euroa.

Maksaahan omistusasunnossa myös vastike (joe ei omakotitalo), omakotitalossa kiinteistövero, lämmitys, jätemaksut jne. Ne kaikki pitäisi summata yhteen että saa kuukauden asumiskulut ja vasta sitten verrata vastaavankokoisten asuntojen vuokriin.Me asumme edullisesti vuokralla, Helsinki 609 e peruskuntoinen siisti kolmio 73 neliötä. Vastaavien asuntojen vastikkeet vaihtelevat 300-400 euron välillä talon remonteista riippuen.

Lainaus:

Jätekaivon tyhjentäminen ei maksa mitään. Kaverin mies on lokafirmassa töissä.
Wau, minnekähän ojaan se kaverin mies ne paskavetenne tyhjentää? Ei ole nimittäin ilmaista se kaverin miehen tankkiauton tyhjennys, jos asianmukaisesti toimii. Vai onko niin, että kaverin miehen pomo maksaa?Ainakin meidän mummon tankin tyhjennys maksaa 50 euroa kerta, ja muutama kerta tulee vuodessa.

Viihdymme hyvin ja asunto elämäntilanteeseemme nähden(toinen opiskelija) ihan ok. Aina siitä jotain joutuu maksamaan, että katon päänsä päälle saa. Vuokra 786/kk e, rauhallista on. Hyvät kulkuyhteydet ja palvelut myös mielestäni. Lapsiperheitä ja leikkipuistoja paljon lähistöllä, luontoa myös ja päivähoitokin järjestynyt ongelmitta. Ei ole kaupungin vuokra-asunto, enkä ole koskaan sellaisessa asunut, mutta kyllä niissäkin ihan tavallisia ihmisiä voi asua ja elää.Aivan turhia ennakkoluuloja sellaiset. Näillä hinnoilla pk-seudulla ei ole jokaiselle varaa hankkia omaa, vaikkei mikään sosiaalipummi olisikaan.

Taloyhtiön rempoista johtuen vastike on 600 e. Ei omistusasuminen halpaa ole, vaikkei velkaa olisikaan. Oma on pitkässä juoksussa aina oma, mutta nykyisessä tilanteessa vuokralla asuminen on järkevämpää kuin ensiasunnon ostaminen, ainakin pk-seudulla. Parin vuoden päästä ehkä hinnat putoavat, ja silloin on taas järkevää ostaa oma. Ei sitä omaa tarvitse/kannata HETI ostaa.

3h+k+s, suuren kaupungin keskustassa, mutta rauhallisella paikalla. Vuokra melkein 900 Euroa ja päälle satanen autopaikasta. Olihan se kallis, mutta olisihan se asuntokin kallis ostaa.4h+k+s+ 2 parveketta, 103m2, "penthouse" uudehkossa talossa, samaisen kaupungin ydinkeskustassa. Vuokra oli jo vuonna 2003 1150 Euroa. Kallis oli, mutta toisaalta vastaavan ostaminen vasta maksaisi ja hyvä kun tuolla vuokralla maksettaisiin korkoja...

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat