Seuraa 

Auttakaa!

Meidän perheessä ei vieläkään nukuta kunnon pitkiä yhtenäisiä yöunia. Tytöt on tosiaan 13kk ja hyvinä öinä vaativat kumpikin kerran tai pari pullon ja huonoina öinä meneekin sitten tosi huonosti. Nyt on myöskin sairasteltu paljon joten sekin tekee yöt rikkonaisiksi.Kuinka olette saaneet lapset nukkumaan yöt kokonaan?Tytöt nukkuvat kanssamme makuuhuoneessa, mutta omissa pinnasängyissään. Saavat oman huoneen, kun pääsemme kesällä muuttamaan isompaan asuntoon. Toivomme sen rauhoittavan, koska he havahtuvat unestaan kun me menemme nukkumaan.masuli81

+ tyttötrio

Kommentit (4)

Meillä nuo tuplat on nukkuneet hyvi jo ihan pienestä. Poika nukkui kellon ympäri 1kk ikäisestä ja tyttö noin puolivuotiaasta , jolloin lopetin hänenkin yösyöttönsä. Tuolloin siirrettiin pienet omaan huoneeseen nukkumaan, koska itse heräsin joka ähinään ja puhinaan.

Tyttö alkoi 1v ikäisenä heräillä yöllä huutamaan välillä kymmenenkin kertaa. Aloitin tuolloin kyllä työt, joten saattoi johtua siitä. Olin tosin poissa vain pari tuntia aamupäivällä ja lapset kotihoidossa, joten saattoi olla muutakin.

Meillä lapset eivät kipeinäkään ole paljoa valvottaneet. Nytkin menossa kova flunssa, mutta viime yönäkin unta riitti 11h putkeen.

Tuo esikoinen oli aikanaan huono nukkuja, ekan täyden yön nukkui vasta 1v9kk:n iässä. Oikeastaan vasta pari vuotiaana alkoi nukkua läpi yön. Lopetin häneltäkin yösyötöt 5kk:n iässä. Poika harjoitteli aina uusia taitojaan yö aikaan ja hihkui ja jokelteli hyvän tuulisena. Äitiä vaan rasitti, kun yö unet olivat välillä vajaan 5h mittaiset. Poika oli silti aina hyvän tuulinen, vaikka nukkuii vähän. Nyt viisi vuotiaana nukkuu hyvin, mutta edelleen vähän 9h/yössä ja päivisin vain päiväkodissa.

Meillä oli aivan samanlaiset yöt tuossa vaiheessa. Annoimme lapsille maitoa yöllä joskus montakin kertaa, koska emme halunneet, että toinenkin lapsi herää. Lopputulos oli se, että lapset heräilivät pitkin yötä ja me vanhemmat olimme tosi väsyneitä. Päätimme aloittaa sitten unikoulun ja lopettaa yösyötöt kokonaan. Kaksi yötä meni huutaessa (1-2 tuntia), mutta sen jälkeen meillä on nukuttu kokonaisia öitä. Kaikessa yksinkertaisuudessaan unikoulu toteutettiin siten, että lapsen herätessä emme antaneet maitoa, vaan tarjosimme tuttia ja silittelimme lasta. Jälkikäteen ajatellen, unikoulu olisi kannattanut toteuttaa jo aikaisemmin. Jaksamista!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...ja voi kuinka tutulta kuulostaa!

Meillä nukkuivat muutaman kuukauden eri huoneissa, toinen iskä, toinen äitin kanssa että saatiin edes vähän enemmän unta. Alkuviikosta siirsin toisen takaisin meidän makkariin ja nyt olisi tarkoitus jättää yöpullot kokonaan pois. Huutoahan siitä tulee, mutta eiköhän se helpota muutamassa yössä. (toivottavasti!!!)

Meillä pojat ovat syöneet nyt päivisinkin huonosti kun tankkaavat öisin, jospa sekin alkaisi sitten sujumaan kun yösyönnit jää pois.

Meillä yöt " rauhoittuivat" kun siirsimme tytöt alkuvuodesta eri huoneisiin nukkumaan, levottomampi ährääjä ja myllääjä nukkuu samassa huoneessa meidän kanssamme sillä yöllä pitää parantaa asentoa ja asentaa tuttia parikin kertaa. Toinen tyttö ollut aina parempi unisempi joten nukkuu omassa huoneessaan, joinakin öinä käymme laittamassa tutin kerran, joinakin öinä nukkuu heräämättä aamuun asti. Tai saattaa herätä mutta me vanhemmat emme siihen havahdu. Eli eivät siis herättele toisiaan yön aikana. 2½-vuotias meillä nukkuukin omassa huoneessaan. Hän oli pienempänä todella levoton nukkuja, heräili useasti yön aikana ja piti meitä vanhempia hereillä. Hänen ollessaan 1½-vuotias pidin hänelle parina yönä " unikoulua" , annoin huutaa sängyssään tarkistaen aina välillä ettei ollut oikeaa (??!!) hätään. Ja niin pikkuhiljaa oppi nukkumaan yönsä.Meillä on kyllä nyt perhepetikin käytössä, yöllä ei jaksa hissutella ja hyssytellä vaan jos jotakuta ei kunnolla nukuta niin nostamme suosiolla viereen nukkumaan. Yösyötöt tytöiltä lopetettiin n. 6kk ikäisinä mutta flunssan aikaan on tästäkin joustettu kun yöt ovat olleet itkuiset. Nyt mittarissa ikää kohta 10kk.JAKSAMISTA!! Päivät olisivat paljon helpompia jos vaan yöllä saisi kunnolla unta. Mutta onneksi isomman lapsemme kehitystä seuranneena uskallan toivoa että vauvavuoden jälkeen alkaa elo helpottamaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat