Vierailija

Kommentit (16)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinä itse sen menestyksen näytöilläsi teet joka tapauksessa olit sitten tradenomi, ktm, merkonomi, mba tai vaikka kaikki. Koulutusta on riittävästi suurella osalla jengiä tänä päivänä eikä se enää ratkaise peliä vaan ihmisen muut ominaisuudet. Toki joku koulutus pitää olla, että pääsee esim. duunihaastatteluihin.

siinä mielessä, että tradenomin tutkinto on ammattikorkeakoulutasoinen ja merkonomin opistotasoinen. Mutta mikään koulutus ei sinällään takaa hyvää työpaikkaa vaan kaikki on itsestä kiinni. Siksi on ihan typerää ruveta mitään koulutusta mollaamaan. On paljon menestyneitä ihmisiä, joilla ei ole mitään koulutusta tai vain vähän. Ja on monia korkeastikoulutettuja työttömiä. Itsestä kaikki on kiinni, omista kyvyistä ja persoonasta.

kielitaito?? Itsestä se kai on kiinni. Itse puhun päivittäin englantia ja ruotsia työkielenä enkä koe sitä ongelmaksi. Kummankaan nimikkeen kielitaito ei varmaan ole samaa kuin HSO sihteereillä mutta ihan riittävä. Ja aina voi opiskella lisää.Molemmat tekee samoja töitä, palkka määräytyy työn ei koulutuksen mukaan. Kaikkea toimistotyöntekijän ja myyntijohtajan väliltä.

Ja kielitaitoakin löytyy kiitettävästi, eihän tradenomin tutkinto tarkoita että on automaattisesti kielitaitoinen! Tänä päivänä on tosiaan niin, että työmarkkinoilla ihmisen henkilökohtaiset ominaisuudet painavat enemmän kuin jokin tutkinto. Tiedän monia joilla on ammatillinen peruskoulutus ja kovan työnsä ansiosta toimivat vaativissa tehtävissä paljon paremmilla palkoilla kuin pitemmälle koulutetut ja vähemmän motivoituneet.

Oma mieheni on merkonomi ja hän poti jossain välissä alemmuuskompleksia 1980-luvun lopulla hankkineesta tutkinnostaan. Muutama hyvä kaveri kun luki 1990-luvulla tradenomiksi ja olivat niin ollakseen.Nykypäivänä mieheni tienaa kolminkertaisesti kuin mitä nämä tuttavatradenomimme. On ihan persoonasta kiinni, minkälaisia töitä noilla tutkinnoilla saa.

ja tänä päivänä jos aloittaisin opinnot, opiskelisin tradenomiksi suoraan ja lähtisin töihin ulkomaille. Varmasti parempi ura tiedossa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat