Seuraa 

Meillä mietitään kovasti opiskelujen lähestyessä loppuaan josko muuttaisimme minun synnyinseudulle pohjois-karjalaan. Olemme valmiita lähtemään etelästä pois, meillä ei vain ole mitään valmista mihin turvata. Lasten kannalta olisi ihana päästä lähelle mummoja. molempien ammatit on hankalat, töitä ei löydy noin vain, eli joutuisimme aloittamaan tavallaan alusta ja tosissaan etsimään omaa paikkaamme. Onko ihmisillä rohkaisevia paluumuuttokokemuksia tai selkeitä syitä miksi ei lähdetty takaisin?? mulla menee oikeasti hirveästi aikaa jossitteluun muutettaisiinko vai ei, entäs jos muuttopäätös osoittautuukin vääräksi? miten olette paluumuuttajat sopeutuneet?? olisi kiva kuulla erilaisista kokemuksista

Kommentit (7)

En voisi lähteä tyhjän päälle. Asumme 80 km päässä pääkaupungista pienessä kaupungissa. Lähellä monta isompaa kaupunkia, joista töitä löytyy. Arvostan korkealle kivan työn. Se kompensoi monta muuta juttua. Isovanhemmat käy meillä 2-3 kertaa vuodessa, me pohjoisessa 2 kertaa vuodessa. Nähdään riittävästi.

Mutta olisko se elämä kuitenkaan siellä sitä, mistä nyt haaveilee? Elämä on kuljettanut sen verran eteenpäin, ettei se oma kotiseutu ehkä olekaan sitä mitä kaipaa. Nostalgiset muistot tekee sen että haluaa palata takaisin, mutta järjellä ajateltuna, emme muuta kuitenkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pohjoiskarjalaan. Tosin ei olla paluumuuttajia, mutta silti ns. tyhjän päälle muutettiin tänne. Ihan ok on kaikki mennyt, nyt jo joihinkin ihmisiin tutustuttu. Mies sai töitä täältä helposti, vaikkei ollut edes sille alalle koulutusta. Ja saatiin ihana iso talo, niin paljon edullisemmin täältä kuin E-Suomesta.Ja AP, teillä veikkaisin muuton jne olevan paljon helpompaa, kun sukulaisia jo valmiina täällä oottamassa.Hyvin se menee, tarttukaa tilaisuuteen!

me teimme juuri niin, muutimme kotiseudulle ilman tietoa tulevasta, asunto vaan myyntiin ja irtisanouduttiin vakituisista työpaikoista ilman tietoa tulevista töistä. Itselläni oli vaikeampi työllistyä, mutta kävikin tuuri, löyty heti paikka:) Mies etsii vielä, mutta käyhän tämä näinkin, asuminen on edullista, lapsia ei tarvi kuskata hoitoon. Ja isovanhemmat lähellä:)

Sopeuduttu ollaan hyvin, täällä ollaan kuitenkin lomat tiiviisti vietetty.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat