Seuraa 

Meidän reilu 5kk ikäinen poitsu ei vieläkään käänny selältä vatsalleen. Masulta selälleen osaa tosin kierähtää ja tekeekin sen melkein aina heti masullaan ollessa. Miten muilla, löytyykö muita " kääntymättömiä" vauvoja?Siskonsa ryömi jo 5kuisena ja 3kk vanhana kääntyi.. Tosin tiedän ettei kannata lapsia keskenään vertailla ja että tässä vaiheessa ei haittaa, jos ei vielä käänny :) kiinnostuneena kyselen, miten teillä muilla.

Kommentit (7)

Neiti makaa tukevasti selällään. Ei mitään yritystä.rähtää Veljet ovat kääntyneet neljän ja viiden kuukauden ikäisinä.Millainen on vauvasi " vartalotyyppi" . Minun neitini on pullea. Ehkä sekin voisi vaikuttaa. Hoikan luulisi olevan helpompi pyörähtää.

Meidän poika on ihan normikokoinen, 7300g 65cm 5kk neuvolassa. Pienempänä tutkittiin ylijäntevyyden takia. Tuo ylijäntevyys voi toki vaikuttaa, tosin enää ei sitä " vaivaa" ole ollut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä tyttö oppi kääntymään vatsalleen vasta viime viikolla 6kk ikäisenä, kääntyminen tuli vähän yllätyksenä kun tyttö ei siihen mennessä ollut osoittanut pienintäkään yritystä, toki sitä oli jo pidempään odoteltu;) selälleen on kääntynyt vain kerran vahingossa. istuu kyllä jo melko tomerasti itsekseen ja selällään maatessakin enemmän yrittää punnata istumaan kuin kääntyä..jokainen etenee omassa tahdissaan:)

.. Mutta senkin jälkeen vain pakosta, neiti viihtyy niin hyvin selälleen leikkien ja nyt 7kk osaa niin hyvin jo istua, jos vähänkään tukea.Taidan olla outo, mutta nautin vain vielä ajasta, kun ei tarvitse jännittää mihin muksu matkalla ;). Se aika tulee terveille lapsille enemmin tai myöhemmin - tämä " helppo" vaihe niin lyhyt.

saatiin jo 4kk neuvolassa lääkäriltä lähete fysioterapeutille, oli huolissaan kun neiti ei kääntynyt ja kädet olivat nyrkissä (oli väsynyt)..neiti on vkon kuluttua 9kk ja kääntyi ekan kerran vatsalleen 1,5 vkoa sitten, sitten piti yli viikon tauon, eilen kääntyi kerran ja tänään on kääntynyt 7 kertaa, ou jee. masulla ollessaan on säheltänyt jo pitkän aikaa siihen malliin että eteenpäin pitäisi päästä, mutta ei taida vielä käsivoimat riittää.

isoveli kääntyi päivää vaille 5kk ikäisenä ekan kerran masulleen, 7kk+ alkoi ryömimään ja pian nousi seisomaan tukea vasten, 9kk+ alkoi konttaamaan ja vajaa 1v. otti ekat askeleet tuetta.omaa vauhtiaan siis menevät kaikki..

vaikka onkin jo 7kk. Lääkäri totesi ettei kannata huolestua koska vauva kyllä kääntyy nanosekunnissa mahalta selälle ja kääntyy kyljilleen ja tarraa kiinni tavaroihin. Ei vaan yksinkertaisesti pidä mahalla olosta. Istuu ja touhuaa muuten ja poika on tosi hoikka joten emme enää edes odotan tämän babyn koskaan viihtyvän tai itsekseen mahalle menevän. Eihän kaikki aikuisetkaan tykkää nukkua mahallaan :)

on kaksi lasta,jotka kumpikin ovat olleet hitaita liikkeelle lähtijöitä ja kääntyneet tuossa 6kk ikäisenä eka kerran,ja senkin jälkeen vain ns.pakon edessä. istumaan ovat kuitenkin oppineet 7kk iässä, ja konttaamaan 9-10kk:n iässä. Tytöt olivat todella rauhallisia masussa. Tämä kolmas on nyt 6viikkoa ja saa nähdä milloin hän rupeaa liikkumaan, masussa oli ainakin paljon vilkkaampi kuin siskonsa.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat