Vierailija

Koskaan mikään ei ole hyvin, joka ainoa päivä useita kertoja on pahalla tuulella. Joka päivä saan kuulla "mä en tykkää susta". Nyt itkee huoneessaan. Lukitsin sinne, kun en jaksa kuunnella jatkuvaa vastaan väittämistä. Onko kellään muulla näin hankalaa samanikäisten kanssa?

Kommentit (7)

Tänään on puolen tunnin välein kinuttu jostain ja eilen huusi yksinään eteisessä puoli tuntia, kun ei päässyt kaverin luo leikkimään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja päästä lapsi ulos. Vaikka kuinka lapsi rassaisi hermoa, ei ole oikein lukita ketään huoneeseensa. Jos hän kaipaa lohtua, hänen pitää voida tulla huoneestaan pois.ONHAN se raivostuttavaa, kun kaikesta naristaan ja valitetaan. Mutta kannattaa miettiä seuraavia asioita:- onko todellakin KAIKKI huonosti ja valitus jatkuvaa? Vai tuntuuko sinusta itsestäsi vain siltä? Voi olla, että olet itse masentunut tai väsynyt tms. ja siksi lapsen pienikin protestointi tuntuu sinusta liialliselta.- lapsella on useita uhmaikäkausia, joten tietty määrä kränää kuuluu asiaan. Lisäksi jokainen lapsi on yksilö ja temperamentiltaan erilainen. Kannattaa lukea vaikkapa Liisa Keltinkangas-Järvisen kirja Temperamentti, niin saa työkaluja ns. vaikean lapsen kasvatukseen.- JOS lapsi kränää aiempaa enemmän ja todellakin jatkuvasti, voi myös miettiä muita syitä muutokseen. Onko elämässänne muuttunut jokin? Avioero, pienemmän sisaruksen syntymä, tarhan vaihdos, ystävän poismuutto.... syitä riittää. Jopa jotkin fyysiset sairaudet saattavat vaikuttaa yleismielialaan (esim. allergiat).Voimia sinulle sietää negatiivisia mielenilmauksia! Anna lapselle lisää vastuuta ja päätösvaltaa sellaisissa asioissa, joissa se on mahdollista - siten voit vähentää vastakkainasettelun määrää. Lapsesi taidot ja kyky päättää asioita kasvavat, sitä on vanhemman vain joskus vaikea tajuta yhtä nopeasti...Eli esimerkki ongelmanratkaisusta: lapsen kanssa on riidelty jatkuvasti aamupukemisista. Sitten äiti muutti taktiikkaa ja teki iltaisin valmiiksi kaksi asuehdotusta. Lapsi valitsi illalla niistä toisen ja siinä sitten aamulla myös pysyttiin!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat