Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Lapset 1,5v ja 4v. Etenkin pienempi käyttäytyy ruokapöydässä täysin mahdottomasti. Kun laitan lautasen eteen niin maistelee ehkä hieman, ensin lusikalla (ehkä), sitten käsin, syö hyvin vähän, sitten alkaa viimeistään sotkeminen, heitellään ruoat pitkin lattiaa, lusikka ja muki ym niin kauas kuin lentää. Jos yritän syöttää niin kääntää päänsä pois ja kieltäytyy syömästä. Syö siis hyvin vähän mitään kiinteää mutta maito (minkä annan aterian päätteeksi), maistuu. Sen hän juo rauhassa. Muuten vaan vehtaa, huutaa, raivoaa, taistelee syöttötuolissa valjaitten kanssa (ei pysyisi ilman niitä siinä)... On TODELLA turhauttavaa laittaa ruokaa ja kattaa pöytää kun jo etukäteen arvaa millaista tulee olemaan.

Pienempi siis käyttäytyy AINA näin pöydässä. Olen jo aivan stressaantunut koko ruokailusta etukäteen kun tiedän millainen rumba on luvassa :(

Mitä tässä nyt sitten pitäisi tehdä? Joskus kun isompikin lähtee samoille linjoille eli vehtaamaan niin on aivan hirveä sirkus... Mulla on keinot jo loppuneet.

Kommentit (12)

Ei siinä pysty rauhassa syömään itsekään. Ruokailutilanne on erittäin levoton, pieni osaa " terrorisoida" sen verran paljon. Ja vaikka kuinka yritän rauhoittaa ruokailun niin aina se menee vehtaamiseksi. Isompikin tekee usein tahallaan kaikkea mistä joudun huomauttamaan, maiskuttaa tahallaan ruokaa suu auki, pyörittelee lusikkaa, keikkuu tuolilla....!! Olen oikeasti niin turhautunut tähän!

ap

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

vaikee varmaan uskoa, mutta tää asia helpottuu vasta kun lopetat stressaamisen. Meillä keskimmäinen söi vaan makaroonia 1v-3v. Luulin että söisi sitä loppuelämänsä tai vain pelleilisi pöydässä. vaikka kuinka neuvoin, opastin ja kehuin ja huusin, niin apua niistä ei ollut. Vasta kun lakkaisin kiinnittämästä mitään huomioo, ja pidensin ruokavälejä, niin muutosta rupesi tapahtumaan.Eli laita ruoka eteen, jos pelleilee, niin anna varoitus, että jos ei lopeta niin ruoka laitetaan pois. sitten laitat pois. lopuksi maitomuki ja sitten pöydästä pois. Ruuat ruoka-aikoina ja ei jälkkäreitä jne jos ei oo syöny ruokaa.
Ja heti kun show alkaa, ni nosta pois pöydästä.Ja vaikka kuinka karjuisi tai koittaisi päästä takaisin areenalle, ni älä oo huomaavinas.Jatkat kaikessa rauhassa isomman kanssa syömistä ja mainitset vain, että onpa huonoa käytöstä, onneksi sinä olet jo noin iso, ja osaat syödä noin siististi. (Siis sille isommalle)

annan vaan sit vettä ja johan seuraava ateria maistuu. mutta tiedän tunten kun on vaivalla väsännyt lapselle ruokaa ja kaveri vaan suunnilleen sylkee siihen...


Meillä reilu 1v. yritti aikoinaan alkaa käyttäytymään pöydässä samaan tapaan. Tehtiin heti selväksi, että tuolla menolla joutuu pöydästä pois. Muutaman kerran nostettiinkin pois pöydästä ja ruokailu jatkui vasta seuraavassa kattauksessa (ja joo, ei lapsi kuole nälkään, vaikka joutuu sitä muutaman tunnin odottelemaan).Nykyään, jos kiukuttelee/ pelleilee pöydässä, kysytään tiukasti, että haluaako syödä vai lähteekö pois. Jos on nälkä, niin alkaa syömään nätisti, jos ei ole nälkä ja sen ilmoittaa, otetaan lautaset ym. pois ja lapsi odottelee pöydässä niin kauan kuin toiset ovat valmiit. Ruokaa saa sitten, kun on seuraavan kerran ruoka-aika.

Ja jos ruoalla sotketaan tai tavaroita pöydässä heitellään, niin nostan pöydästä pois ja ruokailu on silloin siinä. Ei tarvi montaa kertaa tehdä noin, niin ruokailu onnistuu hyvin. Ja nälkään lapsi ei kyllä kuole, jos jää pari kertaa syömättä.


Maito on täyttä ravintoa, joten päätä kummalla lapsesi ruokit. Ei sille tietenkään toinen maistu jos toisesta saa tarpeeksi ravintoa.Ja on selvä, että jos antaa lapsen määrätä ruokapöydässä niin kyllä se vaan mielellään määrää ;)

Ensin ruoka isommalle ja kun hän on syönyt ja mennyt leikkeihinsä niin sit tälle riiviölle. Jos ei syö kunnolla niin ruokailu loppuu siihen, pois pöydästä. Nälkä opettaa.

Eli kun hermoilee saako lapsi tarpeeksi ruokaa ja meneekö sotkemiseksi, tilanne pingottuu ja lapsi ei tasan tarkkaan syö ja varmasti syntyy pelkkää sotkua.Ja pelästynyt, ahdistunut, vihainen ihminen ei syö. Fysiologia jo hannaa vastaan, ei mene ruoka alas. Eli mitä enemmän huutaa, sitä enemmän lapsi vaan ahdistuu.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat