Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kuinka muiden esikouluikäiset jaksaa touhuta illat? Meillä herätys on kyllä jo klo6, mutta nukkumaankin mennään jo viimeistään klo 20. Tämä rytmi olisikin hyvä, mutta kun esikouluikäinen pitäisi laittaa nukkumaan jo klo 19, eikä silti jaksaisi normaalia leikkiä hoidon jälkeen.Onhan esikoululaisen päivä rankka, mutta pitäisi sitä illalla jaksaa muutakin, kuin oleilla sohvalla. Ruokailu on säännöllistä ja ulkoilua päivittäin.

Kommentit (11)

Kyllä terve lapsi leikkii vielä eskaripäivän jälkeen tai vaikka olisi kokoaikaisessa hoidossa.Olisin huolissani. Lapsesta pitää ottaa täydellinen verenkuva josta selviää onko kyseessä anemia tai joku vakava veritauti. Leukemia voi oireilla just ylettömällä väsymyksellä.Onko muita oireita?nukahtaa melkein aina kotiin tultuaan sohvalle. Illalla sitten jaksaa leikkiä. Muuten ihan tööt.

Pyydä kouluterveydenhoitajaa ottamaan hb, niin minä tein. Jo se hyvä, ei ainakaan leukemiaa, niinkuin joku mainitsi. Muutoinkin hb laskee vakavissa, pitkäaikaisissa infektioissakin helposti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos herätys on klo 6 ja sitten on täyttä touhua jonnekin viiteen iltapäivällä, niin ihmekös tuo että väsyttää. Minusta on ihan terve merkki, että lapsi osa rauhoittua paikoilleen kunpääsee siitä hälystä oman kodin suojiin. toisaalta jos haet lapsi tulee kotiin jo puoilitapäivin eikä silloinkaan jaksa leikkiä, jotain voi ihan oikeasti olla vialla.


Tuo väsymys kuuluu eskari-ikään. Kun päiväunet jäävät pois, pitäisi nukkua sitten pidempään yöllä. Ja samaan syssyyn tulee useilla kasvupyrähdys, joka myös vaatii voimia.Voisiko eskarilainen nukkua päiväunet heti eskarin jälkeen?

Ei kauhean energistä tarvitsekaan jaksaa. Tuohon vaiheeseen KUULUU jo rauhoittuminen, istuskelu, perheen kanssa jutteleskelu ja lueskelu, piirtely tms. EI elämän tarvitse olla menoa ylösnoususta nukahtamiseen.Kyse voi olla myös väsymyksen sijasta siitä, että lapsi haluaisi ihan vain istua vanhempien sylissä, kerätä vähän läheisyyttä ja jutella päivän kulusta.

Itse olen herkkä viemään lapsia väsymyksen vuoksi lääkäriin, kun esikoisella ollut leukemia.Mutta jos lapsi ei nuku päikkäreitä niin harva eskari vielä 10 tunnin yöunilla jaksaa eli eiköhän vastaus ole siinä, että lapsi saa liian vähän unta vuorokaudessa. aikaisemmin nukkumaan tai myöhemmin ylös tai päikkärit.

makasi vain sohvalla koko illan hoitopäivän jälkeen. Päivät jaksoi leikkiä ihan ok mutta esim. kävellessä väsyi tosi nopeasti.

Jossakin vaiheessa alkoi sitten ysikä paljon ja tehtiin tutkimuksia. Diagnoosi on astma ja kun lääkkeet siihen aloitettiin poika muuttui ihan täysin. Jaksaa liikkua ja urheilla ja iltaisinkin ulkoilla sen sohvalla makaamisen sijaan. Eli kannattaa vielä lääkärille varmuuden vuoksi.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat