Vierailija

Tuli tost ketjust mielee mis kyseltiin kuin kauna uhma kestää jne et MITÄ te konkreettisesti teette- ihan käytännön esimerkkejä?Tyyliin muksu kaataa juomat ja ruoat pitkin pöytää- niinku meillä nti 2,5 v eilen...

Kommentit (4)

n. nelivuotiaaksi aiemmilla (3kpl) lapsilla. Eli kun alkaa mennä ihan överiksi, kysyn että " ei kait sulla ole känkkäränkkä piilossa kainalossa?" Yleensä pysähtyy ja alkaa miettimään ja sanoo että " on te tiellä" ja sitten ehdotan että " mitäs jos otettaisiin se pois ja heitetään menemään" sitten otetaan se ja " heitetään" se pois. Yleensä toimii. Tosin kerran juoksi hakemaan sen takaisin ja laittoi takaisin kainaloon. Oli kieltämättä niin huvittavaa, että nauroin, ensin suuttui siitä, mutta sitten rupesi itsekin nauramaan kun näytin miten hullulta näytti :)

Meillä hyväksi havaittu aina 2-vuotiaasta lähtien. Nätisti selittää lapselle miksi istuu siinä rangaistuksen ja kun on istunut niin pyytää anteeksi ja voi mennä uudelleen syömään. Mitkään huudot ja omaan huoneeseen laitto ei ole hyvä juttu. Jäähypenkki läheisyydessä, mut silti sivussa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Lapselle (3,5 v) selitetään, että jos haluaa syödä/leikkiä/olla/lähteä ulos _muiden kanssa_, on käyttäydyttävä kunnolla. Jos haluaa käyttäytyä huonosti, saa mennä yksin käyttäytymään huonosti: muiden ruokailutilannetta ei saa pilata sotkemalla tai riehumalla. Varsinaisesti ei ole käytössä jäähypenkkiä, eikä viedä omaan huoneeseen tms - poistetaan vaan mukavasta yhteisestä tilanteesta vähän syrjemmälle. Pöydästä poistamisen jälkeen lapseen ei kiinnitetä mitään huomiota.Poikamme on erittäin seurallinen ja sosiaalinen, joten tämä toimii loistavasti. Valitsee aina hyvin nopeasti mukavan yhdessäolon kurjan yksinolemisen sijaan. Lisäksi minusta hyvin looginen juttu: jos vaikka leikeissä riehuu/kiusaa pikkusiskoa tms. niin on hyvin helppo ymmärtää, että toisten kanssa ei voi leikkiä ellei ota heitä huomioon .


Jäähypenkki ei toimi enää, koska tyttö istuisi siinä vaikka koko päivän, ja jatkaa tuhmuuksiaan heti siitä päästyään.Kotiaresti ei auta, ei myöskään tvn katselukielto, ei myöskään minkäänlaiset palkitsemistaulukot.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat