Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Yksi surkea kokki kyselee.

Kommentit (19)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


Eli paistan ensin jauhelihan suuren kattilan pohjalla. Kun liha on ruskistunut, maustan sen suolalla ja kuullotan nopeasti perunat, porkkanat, sipulit ym. liemijuurekset (arkena pakastepussista) siinä samassa kattilassa, lihan seurana. Sitten heitän joukkoon yhden kasvisliemikuution, täytän kattilan vedellä ja jätän kiehumaan hiljalleen niin pitkäksi aikaa kun perunat ovat kypsiä. Vasta sitten maustan (pippuri, yrtit, ehkä ketsuppiakin) ja ruoka on valmis.Ei tule ylimääräistä tiskiä, liha on varmasti kypsää, ja kaikki maut ovat ihanasti sekoittuneet.

pilkon nelaitan sipulin-, lantun-, sellerin- ja porkkananpalat kattilaan kattilaan annan kiehua 10 minuuttia.lisään perunat ja jauhelihan (raakana).laitan pippuria, lihalientä pakkasesta sekä ripauksen chiliäkeitän, että kasvikset kypsiä. Jolloin lisään juustoraasteen ja kanelin.jäähdytän vähän ja syönsekä jos sattuu olemaan niin esim lanttua, palsternakkaa, kaalia tai naurista. Nämä eivät ole välttämättömiä, mutta ilman perunaa, porkkanaa ja sipulia ei tule soppaa.Ne laitetaan kylmään veteen, jota aletaan keittää. Kiehuvaan veteen lisätään muutama musta- ja maustepippuri, suolaa ja ehkä se laakerinlehti. Sitten kärsivällisyyden asteesta riippuen joko ruskistetaan kevyesti tai nypitään jauheliha sekaan. Ruskistamisen idea on lähinnä siinä, että se nyppiminen on aika lailla kärvivallisyyttä vaativaan näperrystä, ruskistamalla saa jauhelihan helpommin sopivankokoisiksi könteiksi. Liemestä tulee myös vähän kirkkaampi, kun lihanesteitä ja rasvaa jää paistinpannuun eikä mene keiton sekaan yhtä paljon.Haudutetaan vihannekset kypsiksi. Lisätään yrttejä esim lipstikkaa, tilliä, persiljaa. Missään vaiheessa ei tarvita liemikuutioita tai jauhetta tai fondia.

välillä syliin ja kädet ja kynnenaluset raaássa jauhelihass...Muuuten laitan vähäsuolaista ja rasvaista liemikuutioita. Taaperolle lisään sitten rasva-annoksen hänen lautaselle.Mä käytän aika lailla kuivattuja keittojuureksia...edullisempia ja nopeita!

Heitän sekaan pari lihaliemikuutiota, maustepippuria ja sipulijauhoa. Joskus laitan myös laakerinlehden.Sitten kun perunat on kypsiä niin nypin sen raa' an jauhiksen sinne keittoon ja annan hautua. en siis erikseen paistele sitä.

Vähän rasvaa ison kattilan pohjalle, jossa ruskistetaan jauheliha. Sekaan pilkotut perunat ja muut keittojuurekset ja vähän lisää rasvaa. Kuullotetaan hetki, lisätään vedenkeittimellä keitetty kuuma vesi. Sekaan ketsuppia, mustapippuria, oreganoa, 1-2 lihaliemikuutiota, timjamia ja pari laakerinlehteä. Mausteissa ei kannata säästellä.Hyvä ja nopea.

Perunat kiehumaan heti lihaliemeen, sekä maustepippureita. En ruskista jauhelihaa vaan murustelen sen raakana keittoon kiehumaan. Samalla laitan jo keittojuureksetkin. Sitten vielä mausteita maun mukaan. Myös porkkanaraaste tuo liemeen mukavaa väriä/sakeutta

leikkaa sopiviksi paloiksi ja lohkoiksi.Ruskista jauheliha ja laita joukkoon. Lisää lihaliemikuutio (itse käytän Ryytihyppysen jauhetta) ja muutama maustepippuri. Anna keittyä kunnes potut ja porkkanat ovat kypsiä. Lisää suola jos on tarvetta.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat