Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Sivut

Kommentit (31)

Kannattaako naimisiin menoa nyt niin kovin juhlia, kun kerran olette jo perheenkin perustaneet??? Hassua minusta. Naimisiin menoa juhlitaan, kun pari löytää toisensa ja päättää olla yhdessä lopun elämään. Te olette jo perheen perustanut, joten tuntuu jotenkin oudolta, että nyt vasta juhlisitte yhteen menoanne.Maistraattiin vain tai hiljaisesti papin eteen ja pikkuiset kahvittelun lähipiirin kera.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

päiväni prinsessana saanut, äläkä tule haukkumaan ihmisiä joita et edes tunne. Äitini on sairas, eikä pysty itseään elättämään. Ei hänellä mitään velkakierteitä ole, edes asuntolainaa koskaan ollut. Enkä minä häneltä vippejäni peri. Mutta koska teidän on näin vaikea pysyä asiassa niin käännyn suoraan pankin puoleen. Heippa ja onnea kaikille häitä suunnitteleville. ap

Meille on tulossa n. 80 hengen häät. Rahaa on varattu 7000 euroa ja sillä pitää saada ruokailu (ilman alkoholitarjoilua), bändi, asut, sormukset, kukat, kuvaus yms.

Ap häälainat ovat yleensä käyttöluottoja eli summa on noin pari tuhatta. Turha moralisoida koska prinsessahäiden (kyyhkysten vapautus, viulukonsetti, Vanajan linna yms) järjestämiseen ei lainoja myönnetä, tuskin kukaan ottaisikaan. Se on vain pientä apua.

ttä kismittää. Kaikkein tolloimpia ovat nämä jotka hokevat että me ei kyllä lainarahalla menty, ette kai kun vanhemmat maksoi. Harvalla kai on ylimääräistä jemmassa häitä varten, suuri osa opiskelee jne.

kuin mitä ajattelitte käyttää lainanhoitoon. Tuollaiset maistraatti + päivällinen ravintolassa -häät ehtii säästää jo ensi syksyksikin. Ei siihen nyt paria tonnia enempää luulisi menevän eli 300 euroa kuussa jemmaan niin syyskuussa voitte pitää häät. Lainan ottaminen häitä varten on kyllä todella tyhmää.

Häät on turhin mahdollinen juhla ja hääparin pitäisi itkien kiitellä, että vieraat vaivautuu tulemaan paikalle ja uskallakin laittaa lahjalista tai pyytää rahaa!

kakut, pikkuleivät, pullat. Jos suvussa on hyvä ruoanlaittaja, se voisi varmaan auttaa ruoan tekemisessä jne. Pitopalvelut ovat kalliita, niitä kannattaa välttää.

lee molempien palkat tehokkaasti varsinkin kun välillä on äitiyslomalla. Helpompi maksaa lainaa kun sitä on pakko maksaa takaisin. Etukäteen säästäessä tuntuu että aina sille säästetylle on jotain tärkeämpää käyttöä, milloin pitää ostaa digiboksi, milloin autoa rempata jne Sitäpaitsi en pyytänyt kommentteja onko järkevää vai ei, olisin vain halunnut tietää millaisia summia on mahdollista saada

Mutta älkää nyt hyvät ihmiset ottako lainaa häitä varten. Haluatteko naimisiin vai pitää hääjuhlat - kumpi on tärkeämpää?Jos haluatte naimisiin, se ei maksa mitään. Ja on muuten vähintäänkin juridisesti hyvin kannatettavaa.Jos haluatte pitää hääjuhlat, pitäkää ne a) nyt sillä budjetilla mikä saatavissa on (ilman lainanottoa) b) joskus myöhemmin, kun sitä omaa rahaa on saatu säästettyä.Meillä aikoinaan (n. 8 vuotta sitten) taisi mennä n. 60 vieraan häihin n. 20 000 vanhaa markkaa, sisältäen tilan, ruoat, puvut ja kaiken muunkin. Omaa rahaa siitä oli n. 1/3, ja molempien vanhemmilta samoin n. 1/3 molemmilta puolilta.

kohteliasta heille juhlat järjestää. Toki säästämme jos saamme säästöön ennen kesää 2008, loput ajattelimme lainata jos lainan saamme vaikka se teistä onkin tyhmää, itseppä sen takaisin maksamme. Eikä sekään haittaa jos pidätte tyhmänä avioitua kun on jo perhettä, ei teidän ole pakko tulla, jos kutsuvieraslistalla satutte olemaan. Mitä kyllä epäilen, meidän ystävämme kun pikemminkin kyselevät koska pääsevät häihin. Kukin tavallaan. ap

Oli juuri ap. n kaltainen pari, että vaikka rahaa ei ollut niin kaikki piti saada.

Häiden jälkeen maksettiin velkaa ja kun ei ollut rahaa muuhun elämiseen, otettiin pikavippejä. Lopulta oltiin niin solmussa, että ero oli tulossa ennen kun häälaina oli edes maksettu.En ole koskaan uskonut sellaisen liiton kestävyyteen, jonka juhlimiseen tarvitaan lainaa. Jos aidosti naimisiin haluatte, siihen ei juhlaa tarvita, siihen riittää vaikka kahdestaan vihkiminen todistajien läsnäollessa. Myös kirkko vihkii ilmaiseksi, vaikka paikalla ei ole vieraita.Kulutusluottoahan saatte aivan niin paljon kuin haluatte, mutta jos nyt on jo niin tiukkaa, ettette pysty säästämään niin mistä meinaatte saada elinrahaa häiden jälkeen.

Vastaus ap:n kysymykseen on, että nollasta voi lähteä liikkeelle, ja silloin ei tarvitse lainaa.Ylärajaa ei ole hääjuhlien kustannuksille vielä nähty. Joten jos haluatte ihqut juhlat, niin hanaa vain sitten.Budjetti tehdään sillä tavalla, että tehdään lista niistä jutuista, mitä juhliin halutaan, lasketaan hinnat, ja sitten aletaan karsia ja muuntaa listaa rahavarojanne vastaavaksi.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat