Seuraa 

Ongelma on tämä: 11 kk ikäinen vauva on nyt oikein urakalla alkanut taas syömään yöllä, jopa 3-4 kertaa (imetän vielä, tosin yritän vähentää niin että olisi enää aamu ja iltaimetykset).Tästä pitäisi päästä eroon. Nyt herää jo usein ennen yhtä eikä rauhoitu, ennekuin pääsee viereen ja saa syödä. Sitten nukkuu loppuyön vieressä ja syö välillä. Aamulla herätään NOIN 8 aikaan.Jos nyt aloitamme tassuttelu-unikoulun (tiedän että huudoksi kyllä menee), niin voiko vauvaa sitten syöttää milloin aamulla, esim. jos haluaisi klo 6 aikaan syödä, mikä vielä vähän liian aikainen ylösnousulle, niin voiko sitten syöttää?? Vai meneekö koko idea pilalle, jos saa aamuyöstä syödä ja sitten vielä nukkua?

Vai pitääkö eka aamutisu antaa vasta sitten kun ollaan nousemassa ylös?

Mielestäni AIKAISINTAAN 6:30 voisi olla ylösnousu, mutta miel. myöhemmin (meneen muut päivärytmit sekaisin jos liian aikainen ylösnousu).

Kommentit (5)

Jonka jälkeen jatkaa vielä unia. Periaate on kuitenkin se (unikoulun sääntöjä mukaillen), että laitetaan vauva hereillä takaisin omaan sänkyynsä. Nostan aamupullon jälkeen pissalle ja sitten takaisin sänkyyn, jonne nukahtaa pienen juttelun/ähellyn jälkeen ja nukkuu vielä tunnin-pari.Vähän aikaa sitten tämä aamiainen alkoi varhaistua ja pian huomasin että alkaa syömään jo klo 4.30-5.00 joten aloin syöttämään illalla tukevammin (myöhäistin päivällistä ja iltapuuro normaalisti) ja tarjoilin klo 4-5 vain vettä, johon tyytyikin ja heräsi sitten klo 6-juomaan maidon. Parin yön jälkeen nukuttiin taas hyvin klo 6-7 asti.

juuri kun oli päätös tehty ja varauduttu risaan yöhön.

Syötin pojan illalla täpösen täyteen puuroa, vetäisikin noin tuplasatsin normaaliin verraten, kun vaan varasi aikaa ruokailuun (ja hoidin syötön itse, isän kanssa tulee usein kränää).Yöllä heräsi muutaman kerran, mutta annoin vain tutin suuhun ja tyytyi aina lopulta siihen. Huutoa ei siis aloitettu.Seitsemältä heräsi sitten sen oloisena että nyt syödään - imetin sitten, mutta en ottanut viereen niin kuin yleensä vaan laitoin omaan sänkyyn, missä nukkui n. kahdeksaan. (Mikä on hyvä meidän päivärytmeille, koska illalla rupeaa nukkumaan vasta kymmeneltä)Saa nähdä miten ensi yö... jos huutokonsertit jää kovasti ensi viikon puolelle niin voi tulla rankkaa, ois ollut parempi ottaa pahimmat nyt vk-loppuna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Meillä tarkoituksena aloittaa tassuttelu lähiaikoina 8,5 kk vauvalle, joka syö 2-3 kertaa yössä. Ongelmana juuri tuo, että saattaa herätä jopa jo viideltä ja silloin kun imetän niin nukkuu kuuteen, joskus seitsämään-kahdeksaaankin asti. En tiedä, vaatiiko ylösnousua jos en imettäisi, en ole kokeillut :). Millään en jaksaisi viideltä alkaa nousta, mutta meneekö tosiaan idea pilalle jos kuitenkin imettää sängyssä aamulla/aamuyöllä?

Meillä poika,nyt 11kk, syö yleensä maitopullon aamulla aikaisin n.klo 5-6. Sen jälkeen jatkaa unia klo 7-8 asti! Olen antanut vielä syödä aamusella tuon maitopullon, koska muuten nukkuu hyvin koko yön, ja kasvu on vähän hidastunut,että kaikki lisäravinto on hyvästä!Kait se periaatteessa olisi niin,että ei maitoa ennen ylösnousua,mutta....Meillä ainakin keikahtaa koko päivän rytmit ihan poskelleen, jos noustaan jo klo 5 tai 6 ylös! Senpä vuoksi olen sitä pulloa aamulla vielä tarjoillut....Ja olen sitä mieltä,että se aamuinen ateria jää pois sitten itsestään, kun sitä ei enää tarvita....Toivottavasti=) Nyt meillä menty 3 viimeistä yötä klo 19.30 nukkumaan ja heräilty klo 7.30, ilman aamumaitotankkausta...Toiv.tästä oli jotain apua...kovin on sekavaa tuo teksti....kiiuli&pikkumies

Meillä tyttö 9kk ja mennään nyt toista viikkoa ilman yötissittelyä. Iltapuuro syödän n. klo 18.30 ja ennen nukkumaan menoa annan vielä tissiä. Yleensä nukahtaa n. klo 19.30-20.00 Alunperin päätin, etä tissiä annan ekan kerran vasta klo 06.00 jälkeen. Käytännössä meillä näyttäisi olevan kuitenkin " paras" aika aamutissitykselle tuossa 04.30-05.00 aikoihin - silloin tyttö yleensä nukahtaa vielä syötön jälkeen ilman sen kummempia tassutteluja ja jatkaa unia hyvässä lykyssä 07.30 asti. Mies tekee töihin lähtöä 06-06.30 aikoihin, joten jos olen antanut silloin vasta tissiä, niin tyttö herääkin kunnolla, kun kuulee iskän liikkuvan ja on heti täpinöissään.Uusimmassa Kaksplussassa on juttu " Stoppi yösyötölle" . Jutussa oli mielestäni ihan hyvä pointti yösyötön ja aamiaisen rajasta:" ....Yösyötön ja aamiaisen raja on häilyvä. Jos vauva käy iltakahdeksalta nukkumaan ja herää viideltä aamulla, kyse on aamiaisesta. Varhaisaamiaiseksi voi tarjota maitoa tai velliä. Imeminen saattaa tyynnyttää pienen takaisin uneen..."

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat