Vierailija

Sekä äidinmaidon että äidinmaidonkorvikkeen makroravinnesuhteet ovat aivan pielessä.



Virallinen suositus on että hiilihydraateista saataisiin vähintään 55% päivän energiasta ja rasvasta korkeintaan 30%. Äidinmaidon kokonaisenergiasta peräti 55% on rasvaa!! Korvikkeessakin 47%! Aion heti laittaa palautetta korvikevalmistajille että alkavat tehdä terveellisempää ruokaa!

Kommentit (24)

172 cm ja 56 kg. Näin jo 2 vuotta. Jos sokeria olis yhtä paljon ja proteiinia niin vähän kuin äidinmaidossa niin varmasti lihoisin.



Karpaus on luonnollinen tapa syödä ja paino asettuu oikeaan kohtaansa luonnostaan. Liian laihat lihoo ja lihavat laihtuu.



Ettekö te tampiot tajunneet ap:n pointtia?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

äidinmaidon valmistajille tulee valittaa ja vaatia vähärasvaisempaa maitoa. Äidinmaitotehtaat muuttakoot maidon koostumusta! Itse aion ainakin vaatia itseltäni tästälähtien kevyt-, ehkäpä jopa rasvatonta tissimaitoa. Voisin myös ajatella siirtyväni tuottamaan hyla-maitoa.

Ap. imeväisikäisen vauvan ja yli yksi vuotiaan ravintoa ei voi verrata keskenään.



Ihminen on nisäkäs ja suunniteltu ruokkimaan äidinmaidolla jälkeläisensä ihan niin kuin kissat, koirat ja hevosetkin tekee. Lehmätkin tekis niin jos annettais.

että ehkä ei ole syytä ruokkia kiinteitä syöviä vauvoja ja lapsia ylipäätään AIKUISTEN RUOKAVALIOLLA, olis sitten tavis tai karppi.



Äidinmaidon koostumuksen pitäisi jo kertoa meille, että kasvavan lapsen tarpeet ovat erilaiset kuin aikuisen. Karppiruokavaliossa (laihdutusmuodossaan) on liian vähän hiilareita kasvavalle lapselle ja KTL:n ruokaympyrässä liian vähän proteiinia ja rasvaa.



En ymmärrä, miten neuvolassa voidaan hyvällä omallatunnolla kehoittaa ruokkimaan lapsia aikuisten laihdutusruokavaliolla, eli siis vähärasvaista sitä ja tätä.



En siis haukkunut tavissyöjiä tampioiksi vaan niitä, jotka ei näe yllä selostamaani pointtia.

Luonto on väärässä, ja lapsille pitää antaa vain vähärasvaista ruokaa. On hyvä saada tarpeeksi tärkeää tärkkelystä ja ravitsevaa sokeria (sugar power!).



Kirjoitetaanko saman tien se ADHD-lääkeresepti, kun sitä kuitenkin tarvitaan ihan kohta?

Kun ravintosuosituksia uusitaan, tulee väkisinkin mieleen, onko ruokapula tulossa kun jo pienistä vauvoista aloitetaan, esim. ensimmäinen puoli vuotta vain äidinmaitoa ja Vitolia! Tai kun kaikkien ruoka-aineiden antamista on siirretty myöhäisempään ajankohtaan. Äidinmaito on varmasti hyvää ravintoa, ainakin ensi viikkoina sen uskoisi riittävän ravinto-arvoltaan. Aika ajoittain tulee muutoksia vauvojen ja pikkulasten ravintouudistuksiin. Milloin täytyy antaa jotain tiettyä ja milloin se jokin onkin todettu jopa haitalliseksi. Maalaisjärkeä soisi käytettävän niin vauvoillekin kuin vaareillekin. Itse en kannata mitään pelkkiä maitokuureja lapsille, olipa siinä teollisesti lisätty kaikki vitamiinit ja kivennäisaineet, mielestäni rintamaito ja korvikkeet täydentävät järkevästi asteittain lisättyä kiinteää ravintoa jo aika pienestä pitäen. Muistan, kuinka 1960-luvulla oli jo laaja valikoima valmiita lastenruokia, jotka sisälsivät kasvisten ja juuresten lisäksi suhteessa sopivan määrän joko kanaa, lihaa, maksaa, munaa, kalaa mm. silakkaa, jne. Toki näitä tehtiin myös itsekin, purkeissa luki 2kk:n iästä alkaen. Ruokia oli eri ikäkuukausille. Oli vähän niin kuin huono äiti, jos ei antanut vauvalleen muuta kuin maitoa. Silloin 1960-luvulla aloitettiin 3-viikkoiselle vauvalle antamaan maidon lisäksi appelsiinistä puristettua mehua, n. 50ml. Tehtiin näin: aamulla annettiin maitoateria ja appelsiinimehu. Kun siihen oli totuttu, pidettiin se yhdellä maitoaterialla ja lisättiin porkkanasosetta ja perunaa seuraavalle aterialle. Kun taas oli totuttu, oli siis appelsiinimehua ja perunaporkkanaa, niin kolmannelle aterialle maidon lisäksi tehtiin joku kiisseli, esim. ruusunmarjasta. Nyt oli päivittäin vauvalla kolme ateriaa jossa maidon lisäksi muutakin. Vauva oli n. 6-viikkoinen. Piltti-tuotteella oli myynnissä valmiita kiisselijauheita, joihin lisättiin vain vesi ja paketissa luki 6 viikosta alkaen. Sitten alettiin jo opetella juureksiin ja kasviksiin lisättynä kanaa, lihaa jne. Kaikki aiemmat totutut ruuat pidettiin päivän aikana edelleen, lisättiin tämä liha, kana jne. ruoka taas yhdelle maitoaterialle. Maitoahan edelleen annettiin, mutta sitä annettiin vähemmän kuin jos olisi pelkällä maitoravinnolla. Valmiissa purkkiruuissa luki 2kk:n iästä alkaen. Nyt oli siis mehu, kasvis, kiisseli ja liha-ateriat, lisättiin 4kk:n ikään mennessä vielä velliä edellisten lisäksi. 5 kk:n ikäisestä puuroavellin kanssa päivittäin vaihdellen. Vellejä sekä puuroja sai myös jauheena, johon lisättiin vesi tai maito. Kun itse teki ruokia, oli muistettava esim. suolattomuus, vaikkakin voita laitettiin lastenseimessä 1/2 vuotiaillekin. 1950-luvulla oli kauralima vastasyntyneestä alkaen, jos ei äidinmaitoa ollut. Se tehtiin ns. puolimaitoon, puolet maitoa ja puolet vettä sekä sokeria ja kauraa. Seos keitettiin ja siivilöitiin. Muutaman kuukauden kuluttua puolimaito vaihdettiin 2/3-osa maitoon, 7dl maitoa, 3dl vettä ja sokeria (yleensä 1tl desilitraa kohti). Kun 1960-luvun loppupuolella hoidin työkseni vauvaa, neuvoi terveydenhoitaja maitoseoksen, kun 5-viikkoinen vauva vaati ison määrän maitoa ollakseen kylläinen vatsan venyessä. Tätä maitoseosta annettiin vähemmän, mutta se täytti, eikä vatsa venynyt enää. Näin pienelle tehtiin puoli maitoon: 1/2 litraa maitoa ja 1/2litraa vettä johon sekoitettiin 2 rkl vehnäjauhoa ja sokeria. Keitettiin, laitettiin kattila kylmään veteen jäähtymään ja lopuksi lisättiin 1/2 appelsiinin mehu sekä munan keltuainen. Seos siivilöitiin pulloihin jääkaappiin. Päivittäin keitettiin n. 6 annosta, vajaa 200 ml/ pullollinen, isoreikäisellä tutilla meni läpi. Tänä päivänä lintuinfulenssavaara pistäisi miettimään, ettei kuumentamatonta keltuaista voi laittaa seokseen. (On julkaisuja, joissa kerrotaan keltuaisen sisältävän lesitiiniä ja lesitiini hajoittaa kolestrolia). Viime vuosina on puhuttu paljon lasten allergioiden lisääntymisestä, enää ei saisi antaa sitrushedelmiä tai kalaa pienille vauvoille. Mikä tekee allergiat näinä aikoina niin puhuttaviksi, omat kuusi lastani ovat kestäneet 1970 ja 1980-luvuilla varhain aloitettuja ravintotottumuksia, allergioita ei ole. Vierailija:

Lainaus:


Sekä äidinmaidon että äidinmaidonkorvikkeen makroravinnesuhteet ovat aivan pielessä.



Virallinen suositus on että hiilihydraateista saataisiin vähintään 55% päivän energiasta ja rasvasta korkeintaan 30%. Äidinmaidon kokonaisenergiasta peräti 55% on rasvaa!! Korvikkeessakin 47%! Aion heti laittaa palautetta korvikevalmistajille että alkavat tehdä terveellisempää ruokaa!




Maalaisjärjellä!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat