Vierailija

On vast ens viikolla lääkäri, mutta kuvassa on juosteisuutta (ilmeisesti keuhkossa)

Kommentit (22)

Alkaa olla vaan jo aika väsynyt olo tähän tautiin. Ja siis kirjaimellisestikin väsynyt, aamulla herään kaheksan aikaan ja illalla olen kaheksan aikaan jo ihan naatti. Ja olen vain kotiäiti, joten en kamalasti rehki.Ja levon jälkeen pahin tilanne. Aamulla saa varoa liikkeitään kun nousee ylös sängystä. Selällään olo tuntuu ahdistavalta.Kylkiluiden kohdalla tuntuu siltä että olisi jotenkin pullistunut olo. Rintaliivitkin painaa niin, ettei viitsi pitää niitä.

AP

Mene päivystykseen, jos tk:ssa on tehty tutkimukset niin rtg-lausunto on päivystävän lääkärin luettavissa koneelta.Onko otettu verikokeet, tulehdusarvot siis.Lääkärille kysymys miksi sitten minuun koski yskiessä keuhkojen alaosaan ja rtg-löydös oli alalohkossa tulehduspesäke.Miten niin keuhkot olisi tunnoton alue, tietoa vai uskomus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tämän takia käynyt lääkärillä, eli 2 krt. JA on ollut alle 8.Maanantai-aamuna meen lääkärille. Saapa nähdä, miten sitten edetään tämän kanssa.Ei ole muuten enää Suomessa halpa sairastaa, mulla on nyt tähän tautiin mennyt jo 100¿. Terveyskeskusmaksut, lääkkeet jne :(

Ja lisää tulee menemään...

no maanantaina varmaan selviää sitten enemmän. Keuhkot olleet nyt kolmisen viikkoa kipeenä :( Yskä meni jo aikoja sitten, mutta keuhkoihin sattuu.

Voiko muuten Ketek-lääke aiheuttaa ylimääräistä (kuukautisten välissä tulevaa) veristä vuotoa? Sitä on nyt tullut siitä lähtien, kun lääkettä olen syönyt. Ei ihan joka päivä, mutta lähes.Vai onko vain yhteensattuma, että on tälläinen välivuoto?

AP

Röntgenlääkäri oli siis nähnyt juosteisuutta, mutta ei pneumoniaa, jaa.. no, maanantaina sun oma lääkäri varmaan tulkitsee kokonaistilanteen perusteeella, mitä ne juosteet voisi tarkoittaa. On siis aika epämääräinen asia. Mahdoton sanoa näin, mutta ei nyt mun korvaani pahalta kuulosta.t. lääkäri

Nimittäin nyt ei ollut merkkiäkään keuhkokuumeesta.Eikä kyllä tietääkseni ole ollut keuhkokuumetta ennenkään...

Ellei sitten silloin kun sairastin myyräkuumeen, onkos se mahdollinen.

AP

Söin 1.2. alkaen viikon kestäneen Ketek-lääkityksen. Lääke oli voimakas, aiheutti pahoinvointia ja väsymystä sekä päänsärkyä eli teki vielä kipeemmäksi mut. Kuitenkin vedin kuurin loppuun, kun se oli ehdottoman tärkeää ohjeistuksen mukaan.Se hirvittävä yskä, mikä alkoi joskus tammikuun alulla, lähtikin.

Sitä ei ole ollut enää. Mutta keuhkot ovat kipeet. Paineluarat nuo kylkiluiden alueet. Nyt vasta onkin kipeä olo kun 2 vuotias herätti aamulla hyppäämällä istumaan rintakehän päälle :(

Nauraminen sattuu ja sisään sekä uloshengitys.

AP

PNEUMONIAAikuisten pneumonioissa viruksilla ei ole juurikaan merkitystä, mutta lasten pneumonioissa sen sijaan kyllä. Ensimmäisen ikävuoden aikana RSV ja parainfluenssavirukset (yleensä tyyppi 3) aiheuttavat 25 % kaikista lasten pneumoniiteista. Epidemia-aikoina influenssavirukset saattavat jopa lisätä lasten kuolleisuutta. Adenovirukset 3 ja 7 ovat harvinaisempia pneumonian aiheuttajia, mutta saattavat johtaa pysyvään keuhkojen toiminnan heikkenemiseen tukkimalla bronkioleja, mikä johtaa bronkiektasiaan. Perinataalinen cytomegalovirusinfektio aiheuttaa jopa 20 % pienten lasten pneumonioista. CMV voi aiheuttaa potentiaalisesti letaalin pneumonian immuunipuutteisilla potilailla, kuten myös tuhkarokko-, vesirokko- ja adenovirukset. Erityisesti niillä potilailla, jotka sairastavat vesirokon vasta aikuisena, ei pneumonia ole kovinkaan harvinainen komplikaatio. Adenovirukset, yleensä tyypit 4 ja 7, aiheuttavat pneumoniaepidemioita varuskunnissa. Sen sijaan tuhkarokon jälkeinen pneumonia on tavallisesti bakteerin aiheuttama jälkitauti, erityisesti aliravituilla lapsilla Afrikassa ja Etelä-Amerikassa. Erityisesti niillä vanhuksilla, joilla on jokin krooninen keuhko- tai sydänsairaus, influenssavirus lisää kuolleisuutta joko aiheuttamalla influenssapneumoniitin tai altistamalla potilaan sekundaariselle bakteeripneumonialle. Bakteeripneumonian aiheuttavat tavallisimmin Staphylococcus aureus, Streptococcus pneumoniae tai Haemophilus influenzae.Viruspneumoniitti kehittyy yleensä ylemmän hengitystieinfektion jälkeen ja sen kliininen kuva on epätyypillinen. Potilas on yleensä kuumeinen, hänellä on yskää ja lievää hengenahdistusta. Auskultaatiossa saattaa keuhkoista kuulua vinkunaa tai kosteita rahinoita. Toisin kuin tyypillisessä lobaarisessa bakteeripneumoniassa, jossa keuhkoissa on yksi yhtenäinen tiivistymäalue, tai bakteerin aiheuttamassa bronkopneumoniassa, jossa tiivistymäalue on juosteinen, viruspneumonia aiheuttaa yleensä diffuusin interstitiellin vaurion. Rtg-kuvassa löydökset ovat vähäisiä, yleensä ainoastaan lievää hilusalueiden korostumista tai pieniä hajanaisia tiivistymiä.* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat