Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

On pyykkikone kovilla...

Meillä vauva aloitti pulauttelun jo syntymäänsä seuraavana päivä ja on edelleen aikamoinen pulauttelija vaikka syönyt kiinteitä jo 1,5kk. Onko kenelläkään muulla vauvaa joka heittää safkoja pihalle näinkin pitkään?Vauvan syönnistä saatta olla kulunut puolitoistakin tuntia ja safkat tulevat ylös. Eli ei siis vaan heti ruuan jälkeen vaan reilusti sen jälkeenkin. Paino nousee kokoajan vaikka poika onkin aina ollut hoikka joten en siksi ole huolestunut mutta kieltämättä alkaa jo olla sosiaalinen rasite kun ei viitsi kokoajan vaihtaa omia ja lapsen vaatteita ja pelätä vierailupaikkojen sohvien puolesta.Koska olisi hyvä vielä lääkärille ja onko kellään mitään vinkkejä?MiniK ja viimeisiä vetelevä pesukone

Kommentit (8)

hyvä, että on muitakin. Tai ei tietenkään silleen hyvä, mutta lohduttaa kuulla, että puklailu jatkuu muissakin perheissä. Meillä jo vähän hellitti kun kiinteät aloitettiin tossa vajaan neljän kuukauden ikäisenä, mutta nyt lähestytään 6 kk:ta ja edelleen puklua tulee. Hyvin harvoin pulauttaa esim. mentyää päikkäreille tai yöunille, joten oletan, että johtuu vaan siitä, kun makoilee lattialla koko ajan vatsallaan ja kaikki neljä raajaa huitoo joka suuntaan. Kai siinä aikuisellakin tulisi juuri syödyt ruoat ylös... Vaatteet alkaa tosiaan kaikki olemaan porkkanassa ja mustikassa.

meillä pulautetaan kaikkee että en usko allergiasta,ehkä nää syö vähän ähkyks? mulle neukussa sanoi et jos painon nousee( kuten meillä 4kk 7665g ja 5kk 8405g) niin nou hätä. oon likkaa pitäny sitterissä jonkun aikaa ennen kun päästän lattialle meinaa muuten tulee takuu varmasti puklut ja isot. nytkään ei oo puklinu ku pidin pystymmässä pidemmän tovin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

...on pian 10kk ja pulauttelee ihan kaikkea. Tällä hetkellä on soselakko (on ollut jo kauemmin) meneillään, mutta jos pari lusikkaa saa alas, niin sitäkin pulautellaan. vauvan ollessa pienempi epäilin allergioitakin pojan itkuisuuden vuoksi (itki kaikki päivät ja kanneltiin kantoliinassa) mutta lääkri ei suostunut tekemään allergiatestejä. Vasta yli vuoden ikäsenä kuulemma...vaatteet vaihtuu useasti päivässä ja mikään ei pysy siistinä. Omatin vaatteet menee useasti siinä samalla, joskus kahdet housut per päivä. Sillon on kyllä huono tuuri, mutta pojalle vaihdetaan vaatetta solkenaan. Pojan pääruokana on vieäkin maito ja sekä äidinmaitoa että korviketta pulautellaan.

Meillä on syöty kiinteitä kuukauden päivät ja pulauttelu jatkuu edelleen. Pulauttelu alkoi jo alle 1 kk ikäisenä, ensin pulauteltiin vain rintamaidot, sitten myös korvike. Korvike vaihdettiin Nanista Tutteli Omenoon, joka paksumpana hetkellisesti ehkä hieman vähensi pulauttelua. Sitten aloitettiin vellit n. 3,5 kk iässä, ei apua. Siitä noin viikon kuluttua aloitettiin soseita, ei myöskään pahemmin apua pulautteluun. Nyt syödään n. 1/2 purkkia sosetta, tosin vain kerran päivässä. Eilen tuli peruna-maissi-porkkanasosepulautus 4 tuntia syömisen jälkeen. Heti aterian jälkeen pulautellaan tasaisesti 2-4 kertaa, aterioiden väliin vielä melkein toinen mokoma.4 kk neuvolassa oli hieman tultu painokäyrällä alaspäin, mutta ei niin paljoa, että neuvolatäti tai -lääkäri olisi huolestunut. Mainitsin lääkärille pulauttelusta ja kyselin mahdollisia tutkimuksia tai hoitoja. Lääkäri sanoi, että jos puklu ei kaaressa lennä, niin ei ole huolestuttavaa. Tutkimukset ovat kuitenkin kuulemma aika rankkoja vauvalle. Refluksitautia lääkäri sanoi 20 lääkärivuotensa aikana nähneensä vain pari kertaa. Kun kysyin kuinka kauan pulautteluvaihe yleensä kestää, sain vastaukseksi, että yleensä viimeistään 8 kk iässä pulauttelu jää melkein pois, kun vauva lähtee kunnolla liikkeelle.Ihan viimeisen viikon aikana olemme ilahtuneet parina päivänä siitä, että pukluja ei tullutkaan ihan entiseen tahtiin. Sitten kyllä ollaan seuraavana päivänä romahdettu taas maan pinnalle, mutta toivottavasti nämä hyvät päivät lisääntyisivät. Kyllähän vauvan mahan pitäisi joka päivä kehittyä " valmiimmaksi" , jolloin ehkä se ruoka alkaisi myös pysymään alhaalla. En ole vielä tilannut yksityistä lääkäriä, sillä vauvaa itseään ei näytä pulauttelu vaivaavan. Jokaisen pulauttelun jälkeinen hikka näyttää vaivaavan paljon enemmän. Seuraan kuitenkin tilannetta ja vien lääkäriin jos nykyinen tilanne pahenee tai pulauttelu alkaa vaivaamaan vauvaa. Siihen asti ei auta kuin pestä pyykkiä. Valkaisuainetta kuluu kun yrittää saada porkkanatahroja irti...mooch + poika 4,5 kk

Joo, meilläkin pulautellaan. Alkoi jo synnytyslaitoksella eikä loppua näy. Typsyhän täyttääkin jo kohta 7 kk ja musta tuntuu, että pulauttelun määrä on kasvanut sen myötä, mitä enemmän mahaan on alkanut ruokaa upota. Ja puklua tulee pitkin päivää eli monta tuntia ruokailun jälkeenkin. Välillä harmittaa, kun pitää monta kertaa päivässä vaihtaa tytölle vaatteet ja mitään valkoista on turha pistää päälle, kun hetkessä rinnuksilla on oranssit puklut :(.Olen tästä asiasta kysellyt niin neuvolassa kuin lastenlääkäriltäkin (viimeksi tänään, kun käytiin oksutaudin vuoksi) ja minua on rauhoiteltu, että niin kauan kuin vauva kasvaa hyvin, ei ole syytä huoleen. Sain tuossa vähän aikaa sitten sellaisen vinkin terkkarilta, että kannattaisi kokeilla eri korvikemerkkejä, jos joku korvike sopisi tytölle paremmin. Minustakin kyllä tuntuu, että syy pulautteluun on juuri MAIDOSSA. Nimittäin tänään ei ole pulauttanut kertaakaan, kun jouduttiin maidottomalle dieetille oksennustaudin vuoksi. Käsittämätöntä, että yhtäkkiä puklua ei ole lainkaan. Esikoinenkin oli aikoinaan kova pulauttelija ja muistaakseni puklailu loppui siinä vaiheessa, kun siirryttiin vuoden ikäisenä korvikkeesta tavalliseen maitoon.meillä tuota pulauttelua ja nyt epäillään refluxia ja poika menee ensikuussa ph mittaukseen jossa mitataan tuota takaisin virtausta jos sairaus todetaan siihen on olemassa hyvä lääke! nytmeillä on käytössä gaviscon joka on reseptivapaa ja annan joka syötön jälkeen 1,5ml ja se on vähentänyt meillä tuota pulauttelua ja itkuisuutta paljon!

meilläkin alusta asti vauva ollut kova pulauttelija. pari kuukautta kiinteitä syönyt ja edelleen pulauttelee. tosin vähemmän kuin ennen. kiinteitä pulauttelee pikkumääriä, puuroa, bataattia.. mutta erityisesti mustikkaa syötyään pulauttelee monta kertaa ja vähän isompia määriä kuin muita kiinteitä. oon miettinyt voiko johtua esim allergiasta.. kuitenkaan muita oireita ei näytä mustikasta tulevan..

Meidän esikoinen pulautteli 10kk ikään asti, sit rupes kävelemään niin puklut väheni niin et vuoden ikäisenä tuli enää ehkä kerran viikossa. Vaatteita vaihdettiin tiheään ja sohvakin pistettiin vaihtoon :) Tyttö kasvoi kuitenkin ihan hyvin, vuoden ikäisenä painoi 8.8kg mutta on aina ollut muutenkin tosi hoikka.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat