Mikä on normaali sokeriarvo sormenpäästä?

Vierailija

Kuka tietää? Mittailtiin huvikseen miehen siskon mittarilla sokeriarvoja ja tuli kaikille aika erilaisia lukemia.

Sivut

Kommentit (22)

Vierailija

tajuton jano, siis kävi alakerrassa juomassa ja kun pääsi yläkertaan joutui kääntymään takaisin alas juomaan. Sen kyllä erotti ihan normaalista janosta.Kyllähän tämä elämä alkujärkytyksen jälkeen on laskeutunut ihan normaaliin uomiinsa.

Vierailija

Verensokeri tarkoittaa veren glukoosipitoisuutta. Sen yksikkö on mmol/l eli millimoolia litrassa. Normaalisti paastoverensokeri on välillä 3,5-5,5 mmol/l, ja ruokailun jälkeen arvo on välillä 5-8 mmol/l.

Vierailija

ja ap:n pojalla voi todellisuudessa olla korkeampikin arvo jos sormea on puristeltu näytettä otettaessa.Meilläkin on mittari ja olen mittaillut vierailta sokeria jos ovat pyytäneet, meillä on mittari sen vuoksi koska arvot on liian alhaiset ja niitä seurataan sen vuoksi.Meidän tapauksessa lapsella on suurempi riski saada diabetes myöhemmin, toivottavasti ei siihen kuitenkaan sairastu.Lapseni on menettänyt tajuntansa muutamia kertoja kun sokerit on menneet liian alas.

Vierailija

Onko pojalla ollut jotain vaivaa? Silloin kyllä pitäisi mennä sinne terveyskeskukseen... Mitä hyötyä siitä mittaamisesta sitten on, jos saa sillä kerralla vähän poikkeavan tuloksen ja sitten murehtii sitä menemättä jatkotutkimuksiin? Jos olisin alkuperäinen kirjoittaja, ottaisin nyt yhteyttä sinne terveyskeskukseen, jos asia mieltä vaivaa. Tai koulupolille, jos sellainen on. Tuskin kukaan verenpainettakaan mittaa sillä mielellä, että "jaaha, lukemat on 180/120, no hyvä, että tuli kylässä mitattua ettei tarvitse terveyskeskukseen mennä" ja jättää sitten asian siihen.Alkoholia voi käyttää puhdistamiseen, jos sen antaa kuivua kunnolla. Puhdistetaanhan se kyynärtaivekin alkoholilla... Liika puristaminen tosiaan lisää kudosnesteen määrää ja laskee tulosta. Ja suurimmaksi osaksi mittarit ovat sellaisia, että eka pisara pyyhitään sormesta pois ja mittaamiseen käytetään seuraavaa pisaraa.Nimimerkki Teen tätä työkseni...

Vierailija

Oli sitten syönyt ai ei. Jos haima toimii normaalisti se erittää insuliinia joka pilkkoo sokera myös heti ruoan jälkeen eikä vs tulis nousta yli viitearvojen!

Vierailija

pitää ruveta mittailemaan huvin vuoksi? Sitten, kun ei asioista mitään tiedetä, kysytään palstoilta, ja jotkut vastaukset voivat aiheuttaa huolta ihan turhaan. Normaali paastoglukoosi on alle 6, muistaakseni 4-6. Ja sekin riippuu siitä, mitataanko kokoverta, plasmaa vai seerumia. Diabetesdiagnoosia ei tehdä tuosta vaan, vaan siinä tarvitaan pitempi seuranta ja sokerirasitus. Jos olet huolissasi, ota yhteys lääkäriin ja pyydä kunnon verikokeet.

Vierailija

sormenpäätä ei saa puristaa sillä silloin tulee virheellisiä arvoja kun kudosnesteitä voi sekoittua vereen.Näin opetti diabeteshoitaja, kuitenkin jotkut terkkarit ja hoitajat mittaa verensokerin väärin. Luotettavin tulos tulee kyynärtaipeesta.Kysyjälle sanoisin että tarkkailkaa tuota verensokeria poikanne osalta.

Vierailija

on diabetes?

Ihan samoilla mittareilla siellä lääkärissä sokeri mitataan, miksei siis voi seurata kotonakin. Ja ihan asiallisia vastauksiahan ap on tässäkin ketjussa saanut, ei ainajoka vaivan kanssa tarvi mennä terveyskeskuksia rasittamaan.

Vierailija

Mä en nyt yhtään ymmärrä kun joku sanoo että ruuan jälkeen saa nousta ja joku että ei saa.. Miten se nyt on, onko pojan arvo korkea? Täytyy vissiin mitata uudestaan.

Vierailija

koita ottaa uusi näyte myös huomenaamulla ennenkuin on syönyt mitään.Meidän pojalla todettiin diabetes niin sokeri oli 26, kyllä tuo arvo vielämahtuu ihan normaalin piikkiin, ei nuo kotimittarit niin 100% luotettavia ole.

Vierailija

Jos kudosnestettä sekoittuu vereen, näyte laimenee ja VS alenee.Ap:n pojan arvo on melko korkea ikä ja syöminen huomioiden, mutta riippuu tosiaan siitä, mitä ja paljonko lapsi on aamupalaksi syönyt. Se, joka sanoi, että sokerin pitäisi olla viiterajoissa syömisestä riippumatta on tavallaan oikeassa ja tavallaan väärässä. Terve haima kyllä pitää aterioiden välissäkin verensokerit kurissa, mutta jos oikein kovasti syö aamupalaksi ison annoksen puuroa ja voisarvia hillolla niin ei se haima oikeasti ehdi pysyä perässä. Yksilölliset erot ovat myös isoja ihan terveen väestönkin sisällä. Ja jolle on sokerirasitus tehty, tietää, että se VS-arvo kyllä nousee paastoviitevälin ulkopuolelle, jopa reilusti, mutta laskee kyllä sitten taas.Melkein ap:na pyytäisi terkkarilta lähetteen labraan pojalle. Tuo omatoimimittailu ei kannata kun ei ole asiantuntemusta.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat