Seuraa 

Kysyin jo aiemmin ajankohtaa... luulen että kallistumme nyt joko ihan toukokuun loppupuolelle (mutta koulun kevätjuhlaan pakko päästä takaisin), tai sitten otetaan kesäkuun alkupuolelta ja tingitään hotellista :-(.

(Joku " Blue Star/Village" olisi ollut kiva mutta hirveän kalliita jo kesäkuussa tälle porukalle.)Suositelkaa mikä olisi paras noista Kreetan lomakohteista! (ja hotelliakin saa suosittaa)

Mukaan lähetee 1-v. ja kaksi teini-iän kynnyksellä olevaa.

- kaupat ja ruokapaikat saisi olla lähellä, emme halua kävellä hirveitä matkoja (emmekä mielellään matkustaa esim. taksilla tuon pienen kanssa!)

- samoin ranta pitäisi olla lähellä

- kaipaamme vaan rentoutumista ja löhölomaa joten joku Blue Village tyyppinen ratkaisu olisi ollut ihana, jossa mahd. vähän tarvitsisi säntäillä eri paikkoihin

- haluaisin kuitenkin käydä lastentarvikeliike Jumbossa (olikohan tuo sen nimi) joka kuulemma on jossain Kreetalla - tietääkö joku tarkemmin missä se on??Entäs onko kellään mielipidettä kannattaako mahd. puolihoitoa tai All Inclusive tms. ottaa?? Me emme enää pysty hyödyntämään niiden lapsialennuksia, koska isot lapset ovat jo 12 ja 13 v., joten joudumme maksamaan 4 x täyden hinnan noista ruokapaketeista.

Toisaalta maksaa se syöminen kuitenkin. (ei taida 50 eurolla oikein selvitä 4h + taapero yhdestä ateriasta kun jopa vedestäkin pitää maksaa)

Kommentit (13)

Eli missähän olisi " turvallisimmat" rannat - itse en ole kauhean ihastunut rantoihin joissa on usein hirveitä merivirtoja ja isoja aaltoja. Vai onkohan joka paikassa Kreetalla sellaista...Toisaalta haluaisimme yhdistää myös sellaisen löhölomailun ilman kauheaa kaupunkikiertelyä/nähtävyyksissä juoksemista (yleensä mun järkkäämät perhematkat ON kauheita suoritusmatkoja joissa juostaan paikasta toiseen.. kerrankin ois nyt toisin).

Mutta varmaan JOSSAIN halutaan käydä ostoksilla yms.Tuo ALL INCLUSIVE myös mietityttää - olisi kyllä helppoa ja ihanan luxusta, kuten " neljäkö" kirjoitti - mutta kyllästyyköhän niihin samoihin ruokiin helposti viikon aikana... ja esim. Caldera Village -hotellissa maksaisi meidän perheelle yli 1000 eur viikon all inclusive!!! Onkohan sen arvoista kuitenkaan.... en kyllä usko että me muuten ihan yli tonnia käytämme ruokiin.BLUE STAR CALDERA BAY hotelli olisi näyttänyt aika ihanteelliselta palvelujen ja sijainnin suhteen! Harmi vaan että se on jo varattu täyteen näin ison porukan osalta niihin aikoihin kun olisimme menossa!!!

(Joskus heinäkuun lopussa muistaakseni olisi ollut tilaa mutta silloin siellä on jo liian kuuma, ja matkat myös oli tosi kalliita, ei haluttaisi maksaa n. 3t pelkästä matkasta).Mietin uskaltaisiko jättää ÄKKILÄHTÖJEN varaan tuota reissua, kun näyttää mieleiset hotellit + lähtöpäivät olevan jo vähän täynnä..

täytyy sanoa että me kyllästyimme kun söu lounasta monta päivää hotellinravintolassa :-)

lasten kummit käyvät melkein joka vuosi plataniaksessa, viime vuonna 3vko :-) ja kehuvat puolesta

Emme olleet rannalla kun olimme toukokuun alussa kylmää vettä:-)

Minusta kaikki lähellä, tykkän kävelläkin hiukan et näkee jotain :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me olimme viime toukokuun loppupuolella Plataniaksessa 2,5v ja 1v lasten kanssa ja oli kyllä oikein ihana loma!! Suosittelen kohdetta kyllä lämpimästi. Tuolloin oli tosi lämmin ajankohtaan nähden (kolmenkympin pinnassa päivittäin) eikä pitkähihaisia tarvittu kuin lasten palamisen estämiseen eli illalla oltiin ihan lyhythihaisissa siis ;)

Hotellina meillä oli tuo jo aiemminkin mainittu Finnmatkojen Caldera Bay. Siisti hotelli, hyvällä paikalla ja kahdella uima-allasalueella. Platanias kohteena on helppo, kun on iso eli löytyy monenmoista raflaa jne. Gerani taitaa olla hiljaisempi ja tosiaan Agia Marina on kanssa lähellä ravintoloita ja muita.Jumbossa kannattaa ehdottomasti käydä. Me menimme ja tulimme ihan bussilla. Hyppäsimme Hanian keskustaan menevään bussiin, sanoimme rahastajalle, minne menemme ja hän sitten huikkasi jäämään oikealla pysäkillä pois. Eikä sitä rakennusta voisi edes olla huomaamatta. Jättäkää matkalaukkuun iiiiso tila Jumbon ostoksille :)Oikein ihanaa ja aurinkoista lekoilulomaa teille!

viime toukokuussa 2vko säät olivat tosi hienot meillä

lapset silloin 2v11kk ja 1v8kk

meillä oli aamupala muuten käytiin syömässä.

Me kävelimme joka päivä plataniaksessa käydään, minusta matka lyhyt esikko usein käveli.

Jumbo on melkein haniassa, ihan mieletös paikka :-) edullinen. itse olimme autolla jonka vuokrasimme 3 päiväksi.Monet meni bussilla ja taksilla takaisin hotelliin.

Hotellin nimeä en muista mutta olimme tjäreborgin garden hotelissa

Kyllä meni montakin vaihtoehtoa sivu suun kun ei heti saanut tehtyä varauksia.

Matka siirtyi lopulta heinäkuun puoliväliin, pelkään kyllä vähän sitä kuumuutta mutta täytyy pitää siestaa... ja 1-v.lle ostin jo Lapsi-messuilta aurinkosuoja-asun valmiiksi.Hotellimme on KAMBOS VILLAGE Agia Marinassa, joten saa kertoa kommentteja jos on, kiitos! Ainakin kreikka . net sivuilla tuota on kehuttu.Myös kiinnostaa edelleen:

- JUMBOSSA: mitä leluja on myynnissä, onko myös pohj.maisia merkkituotteita kuten Brio-junarataa, Legoja jne. ..?

- ja TUIFly Nordic -lomalentoyhtiö, jota Finnmatkat käyttää - onko kokemuksia?? Meidän lennot on sillä joten toivottavasti ok, myös taaperon kanssa.... Ainakin aterioista piti maksaa erikseen.

- ja edulliset + hyvät ruokapaikkavinkit isolle perheelle (2 nirsoa teiniä, esim. pizza kelpaa) siitä Kambos Villagen lähistöltä kiinnostaa myös (hotelli on kuulemma Tjäreborgin Iolida -hotellin lähellä)

Hei olemme ollet plataniaksessa perheen kanssa. Ihan ok paikka, turistikylä. Suosittelen mielummin Haniaa, kaupunki missä on muutakin kuin turismia.

Plataniaksessa tuulista ja kovat aallot.

Ottaka ihmeessä All-inclusive, se säästää rahaa ja loma-aikaa lapsiperheelle. Ei ravintoloissa ruuan ja laskun odottelua ym hässäkkää.

Lisäksi laadukkaissa hotelleissa on lapsille ja nuorille puuhaa ja myös aikuisillekkin!

Rahaa palaa ihan älyttömästi limuihin välipaloihin ja jäätelöön, jätski kalliimpaa kuin suomessa!

Lapsien ei tarvitse kärttää mul on jano, mä haluun tota ja tätä ym..

Itse lomailimme hiihtolomalla Karibialla all-inclusive hotellissa 2 vko ja se oli parasta lomailua mitä olen ikinä viettänyt lasten kanssa!!

Lapset oppi itse hakemaan välipaloja, juomia ym ja rahapussia ei kokoajan tarvinnut kantaa mukana, samoin laskeskella paljonko rahaa on taas mennyt..

Meillä 4 lasta, joten kokemusta on myös tavallisista matkoista ilman all-inclusivea, mutta tämän matkan jälkeen en muuta harkitsekkaan!

kaksi kertaa ja voipi olla, että vielä joskus sinne suuntaamme. Syyskuussa muistaakseni ovat molemmat reissut olleet ja tosi hyvät ilmat. Ei liian kuuma mutta silti noin +28 päivisin.

Lapsia on kaksi 3,5 ja 5v edellisellä reissulla olivat 1,5 ja 3. Tuo hotelli on tosi kiva ja sijainti on " paras" . Aivan keskellä kylää ja rantakin vieressä.Me ei oteta aamiaista tai muitakaan aterioita hotellilta. Aamupala on kuitenkin suht edullinen hakea kaupasta (leipää, jogurttia tms.) eikä lasten ruokahalusta ole varmuutta...Me oltiin viime reissulla touko-kesäkuun vaihteessa. Ilmat olivat aika epävakaat, kuvista päätellen iltaisin oltiin pitkähihaisissa. Nyt mennään lomailemaan heinäkuussa ja hieman hirvittää kuinka kuuma siellä mahtaakaan olla.

Appivanhemmat oli Kambos Villagessa ja suosittelivat kovasti hotellia. Muistaakseni toisen isonaltaan toinen pää oli matala, joten siinä varmaan hyvä yksi vuotiaan uida.Jumbossa myydään oikeastaan kaikkea, mitä haluta voi. Löytyy Brion junaratoja, varmaan kaikkia Legoja, joita olemassa. Eli siis tunnettuja merkkejä ja myös halpaleluja.Me lennettiin TUI:lla lasten kanssa. Oli oikein ystävällistä palvelua. Meille heti näytettiin, missä on sellainen vessa, jossa hoitopöytä. Kerrottiin, että lämmittävät pulloa, ruokapurkkeja lapsille mielellään. Kestää vain hiukan kauemmin, kun lämmittävät vesihauteessa. Me ei tilattu ruokia, koska puolella porukasta on maitoallergia, ja oltaisiin saatu kasvisruokaa silloin. Eikä lapset sellaista oikein syö. Meillä oli siis omat eväät mukana, ja syötiin myös ennen koneen lähtöä kentällä.

Jokin Bamse-lehti olisi lasten pitänyt saada, mutta minkäänlaista puuhajuttua ei tullut. Se olikin pettymys lapsille.Ruokapaikoista: Kreikka.netistä olen lukenut jostakin hyvästä pitsapaikasta, joka on muistaakseni Plataniaksen keskusaukiolla. Sinnehän ei ole Agia Marinasta pitkästi.Platanias ja Agia Marina sijaitsevat siis molemmat saman vilkkaan tien varrella. Suurin osa kaupoista ja ravintoloista on siis tämän tien molemmin puolin. Tien molemmissa reunoissa on jalkakäytävä, joka on hyvin kapea. Välillä sitä ei ole oikeastaan ollenkaan. Ja rattailla kuljettaessa joutuu vähän väliä nostelemaan rattaita ylös alas, koska jalkakäytävä on korkealla. Mutta ihan kivasti silti me päästiin rattailla kulkemaan, kunhan vain on kärsivällinen. Muutama ravintola on sitten rannassa ja yläkylässä enemmänkin. Yläkylässä kannattaa käydä.Minä voin myös suositella Rethymnonia lomakohteeksi Kreetalla. Siellä on Finnmatkoilla Blue Star hotelli Ibiscos Garden. Aivan huippu hotelli lapsiperheelle. Finskin sivuilla on paljon kuvia hotellista. Kaupunki on myös kiva. Sehän ei ole yhden tien varteen rakennettu kylä kuten Platanias. Aivan ihan vanhakaupunki ja tosi hyvä ranta. Vain tuulinen kuten muuallakin Kreetan pohjoisrannikolla.Onko Agia Marinassa rantakatua..käsittääkseni Plataniaksessa ei sellasta ole? Ovatko tavernat vilkkaan kadun varrella? Meinattiin jo vaihtaa kohdetta...Mutta ovat jo kovasti täynnä Kreikan kohteet...

Mulla oli tossa omakin alotus, kun mietin matkaa Kyprokselle, mutta nyt varattiin matka Kreetalle Plataniakseen...ja ajattelin liittyä tähän keskusteluun. Olenpa sitten lueskellut...tyhmyyttäni....kaikenlaista juuri tuosta paikasta ja nyt vähän ahdistaa. Olen reissannut paljon Kreikassa - kierrellyt saaria omin päin - viime vuosina tosin matkustelu on jäänyt, enkä ole ollut tietoinen näistä Kreetan kylien ominaispiirteistä. Matkaesitteestä vain luin, että Platanias on lapsiperheelle ihanteellinen..siis sinne! Nyt siis olen lukenut vaikka mitä kritiikkiä ja moitteita jne paikasta ja jotenkin hirvittää...että tonneko me nyt mennään... Niin mukaanhan lähtee 1 ja 6 vuotiaat, joten mitään kulttuurilomaa emme halua, mutta millanen paikka oikeesti on?

Haaveissa on päästä joskus muutamalle ihanalle saarelle lasten kanssa, mutta nyt se ei mitenkään onnistunut, kun pienempi tarvii rattaita.

Minäkin kiitän kokemusten jakamisesta...

Iolidan lähellä oli kaks ok ruokapaikkaa, toinen oli ruotslasiten suosima :-)

Mut nimiä en kyllä enää muista. niissä leikkipaikka, teinit tosin eivätleiki :-9Jumbosta: aika iso tavaraa oli kahdess vai kolmessa kerroksessa :-)

esim rantakadulla kun maksaa hiekkalelut 6e saa saman jumbosta 2e

Halvimmat kauko ohjattavat autot 3e ja toimii vieläkin :-)halvat autot ovat heikkojakin mut leikitty on :-)

On kiinnittänyt silmään oliko biroa yms. tavaraa niin älyttömästi :-)

soivia pottia ja ruokalappujakin vaikka minkälaista :-)

Pari kertaa kävimme matkan aikana sielläajoimme kaupunki junalla jonkun reitin ei hirmu edullista. joku juna vei vesipuistoonkin.

pienellä veneellä menimme vanhaan kaupnkiin taisi maksaa 5e hlö

olimme ennen lasta plataniaksessa. Siellä muuten on pikkuisen vanhaa kylää rinteessä. Ja siellä rinteessä oli myös kivoimmat ruokapaikat. Hyvää Plataniaksessa on, että siellä kauppoja, myös ruokakauppoja ja runsaasti ravintoloita, joten vaihtoehtoja on.

Noi välipala ja juomajutut on sellaisia, että niihin meneviin summiin voi vaikuttaa hurjasti, kun ostelee ne kaupasta. Teineiltä se onnistuu ihan itse ja 1-vuotias ei vielä ole välipaloja vaatimassa oma-aloitteisesti.

Itse en ikinä valitse all inclusivea kuin todella erityistapauksessa, sillä parhaat ruokapaikat löytyvät muualta kuin hotellista.

Hania on kaupunki, joten joudutte aina lähtemään rannalle erikseen. Se kuinka huono juttu se on riippuu siitä onko rannalla ola kuinka suuri osuus lomasta teidän on tarkoitus rannalla viettää.

Agia Marinaa ja Gerania en muista näin kolmen vuoden jälkeen enää niin tarkkaan, mutta ainakin toinen on palkkiä hotelleja, jossa on tosi heikosti kauppoja/ravintoloita. Ja rannan aallot niissä on kaikki ihan samanlaisia. Ei na olleet mitenkään kovin suuria Plataniaksessa. Pohjoistuulella ehkä isompia, mutta pohjoisesta ei tuule usein alkukesästä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat