Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

isia. Ovat saaneet lihavalta äidiltä tai isältä sellaiset muodot. Minusta läski on monelle syömällä hankittua ja liian vähäinen kulutus. Joillakin tosin on jokin syy, sairaus tms. Mutta monesti lasten lihavuus on vanhempien aiheuttamaa.

Kommentit (4)

michelinmakkara koko tyttö...nyt hän on koululainen ja posket pulleat samoin masu. Näenhän minä että hän on pumppana, mutta uskon pituuskasvun korjaavan sen. Musta on vain kurjaa, että vanhaa termiä lapsen pyöreys ei enää ole vaan kaikki ovat LÄSKEJÄ.

Tässä pari otetta artikkelista joka perustuu ihan oikeisiin tutkimustuloksiin, eikä av-mamman omiin päiväkirjamerkintöihin:

Adoptiolapsilla ja kaksosilla tehdyt seurantatutkimukset ovat osoittaneet, että lihavuudella on vahva yhteys perimään. Uskotaan, että selitys maailmanlaajuiselle lihavuuden lisääntymiselle löytyy sekä perimästä että ympäristötekijöistä.

On esitetty teoria, jonka mukaan nykypäivän lihavuudelle altistavat geenit olisivat samoja, jotka menneinä vuosisatoina ovat suojanneet ihmisiä nälänhädältä. Ne yksilöt, jotka pystyivät hyvinä aikoina kasvattamaan kehonsa rasvavarastoja, selviytyivät nälänhädästä paremmin kuin laihat kumppaninsa. Parhaiten sukuaan pääsivät siis jatkamaan lihavuusgeenien kantajat, ja vuosisatojen kuluessa tämä joukko vähitellen yleistyi väestössä.

Lihavuuteen liittyvä perinnöllisyystutkimus on melko nuorta, mutta tutkijat ovat tähän mennessä löytäneet jo liki 170 lihavuuteen liittyvää perimän aluetta.Vaikea tutkimuskenttä-Tavallinen lihavuus syntyy useiden eri perintö- ja ympäristötekijöiden yhteisvaikutuksesta. Tutkimus on vaikeaa, koska painoon ja rasvakudoksen määrään vaikuttavia tekijöitä on paljon, ja kunkin yksittäisen tekijän vaikutus on pieni.

- Tutkimukset antavat viitteitä esimerkiksi siitä, että joidenkin geenien yleisimmät muunnokset joko altistavat lihavuudelle tai suojaavat siltä. Varmuudella tiedetään, että useat lihavuuteen liittyvistä geeneistä ovat samoja, jotka liittyvät läheisesti myös tyypin 2 diabetekseen ja metaboliseen oireyhtymään, Camilla Schalin-Jäntti sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On perinyt isältään läskiposket, ja jostain syystä jotkut ihmiset ei nää mitään muuta kuin ne posket. Kommentoivat sitten, että tää lapsi on ainakin ollut ruoka-aikoina kotona. Minusta se on aika hassu kommentti lapsesta, joka on niin alipainoinen, että äidillä on jatkuva huoli kasvamisesta ja hyvinvoinnista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat