Vierailija

Meillä on ennestään jo 4 lasta, joita olen hoitanut kotona 1v5kk-2v4kk ikäisiksi saakka, sitten menneet päivähoitoon. Nyt saimme kesäkuussa kaksoset ja arki on ollutkin todella rankkaa! Poika on todella vaativa vauva ollut ja tyttökin heräilee öisin 4-5x rinnalle. Mies on töissä 8-17 ma-la (on yrittäjä). Vanhemmat lapset nyt 10v, 9v, 5v ja 2v. Taloudellisesti meillä tulis olemaan äärimmäisen tiukkaa, jos jäisin khtuelle, koska olemme joutuneet käyttämään KAIKKI säästömme kaksostenrattaisiin, toiseen turvakaukaloon, esikoisen harrastukseen, talon pakolliseen remppaan ja kaiken kruunuksi hajonneeseen pyykkikoneeseen. Mitään näitä emme voineet tarpeeksi ennakoida, koska ei tiedetty, että tulis kaksoset ja toiseksi tuo remppa tuli todella yllätyksenä.Minä olen AINA ajatellut, etten ikinä ikinä ikinä veis alle vuoden ikäistä hoitoon, jo tuo 1v5kk teki tiukkaa jättää. Nyt kuitenki tuntuu, että kokonaisuutena töihinpalaamiseni huhtikuun alusta olisi kaikkein parasta. Ei varmaankaan vauvoille, mutta koko muulle perheelle kyllä.Sanokaapas neuvoja, ajatuksia? Yrittääkkö kuitenkin venyttää senttiä viimepisaraan asti? Vai sopeutusko lapset ihan ok hoitoon? Hoitopaikkana tulis olemaan varmaankin ryhmis, jonne siis tulis myös tuo huhtikuussa 3v täyttävä isosisko ja aluksi perheen eskarilainenki.Hoitopäiviä tulis 5 vkossa, mutta niistä 4 tulis olemaan iltapäivähoitoja eli 13-17.15. Yks pitkä päivä 6.30-15. Lisäksi pystyisin pitämään joka kolmas viikko kaks arkivapaata.

Kommentit (14)

Onko luultavaa, että kaksosten yöheräily loppuu siihen, että laitat heidät hoitoon ? Miten ihmeessä aiot jaksaa töissä, jos heräät useamman kerran yössä ?

Miksi ihmeessä et hoida kotona kaikkia alle kouluikäisiä lapsiasi ja nuku heidän kanssaan päiväunia, eläisit lapsentahtista kiireetöntä arkea, johon eivät kuulu kiireiset lähdöt hoitoon ?

Miten hyväpalkkaisessa työssä olet, että sinun kannattaa lähteä taloudellisista syistä töihin ennen vanhempainvapaakauden päättymistä ? Laske ihan paperilla paljonko ovat lasten hoitomaksut ja mitä työssäkaynnistäsi jää käteen ? Onko käteenjäävä osuus paljon enemmän kuin se minkä saisit kotihoidontukena ?Jos haluat töihin lähteä, niin ehdottomasti sitten hoitaja kotiin, eipä taida maksaakaan yhtään enempää kuin kunnallinen hoito, koska yksityisen hoidon tuki kompensoi hintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kannattaa ehdottomasti harkita kotiin hoitajaa yksityisenhoidontuella.

Kun on monta pientä ei joudu paljoa enempää, kuin tarhapaikasta maksamaan.

Tämä todellakin hyvä ratkaisu ei tarvitse lapsia mihinkään raahata ja saavat olla kotona tutussa ympäristössä ja tosiaan ei kalliimpaa ku tarha ja paljon

miellyttävämpää kaikille!

Itse olin hoitamassa kolmosia kyseisellä tuella heidän kotona ja ei maksanu

heille enempää,kuin tarhapaikat kolmelle!

Kovasti jaksuja sinnepäin!

saa jo suunnilleen samalla hinnalla kotiin hoitajan. Ei muuta kuin otat nyt käytännön asioista selvää ja alat etsiä hyvää hoitajaa esim. työkkärin kautta onnistuu.

10 kk:n ikäiset eivät yleensä vielä selviä yksillä päiväunilla, eivät kävele, eivät osaa syödä itse ja heräilevät yöllä. Kuinka ihmeessä luulet, että elämäsi helpottuisi, jos veisit heidät ryhmikseen/päiväkotiin? Arki on yhtä h....ttiä, jos lapset ovat koko ajan väsyneitä ja kiukkuisia. Kuinka luulet hoitajien ryhmiksessä jaksavan? Miten luulet vieväsi noin pienet lapset hoitoon klo 6.30???Ainoa järkevä ratkaisu tapauksessasi olisi hankkia hoitaja kotiin 3 nuorimmalle lapsille. Monessa kunnassa on niin hyvät yksityisen hoidon tuet, että hoitajan palkaaminen kotiin ei tulisi teille maksamaan mitään.

sanoa, mutta parin kuukauden päästä oma silloin 9,5-kuukautinen esikoiseni on menossa hoitoon. Ja aiomme selvitä, vaikka toki jännittää! Ajattelen usein, että muualla kuin Suomessa ja Suomessakin ennen tämä on ollut täysin tavallista. Minut on viety hoitoon puolivuotiaana, ja tämän hullumpaa minusta ei ole tullut.

Ja on teidän talous tavattoman tiukoilla jos turvakaukalon ja rattaiden osto vie teidät perikatoon. Oisko jossain säästövaraa?Neljän tunnin hoitopäivät ei kuulosta järin pahoilta. Toisaalta huhtikuuhun on vielä aikaa, onko tää pakko päättää nyt?

Kyllä ne pärjää! Hyvä kun hoitopäivät ovat suht lyhyitä. Tuo iltapäivän hoitoonmenoaika klo 13 voi kyllä jossain vaiheessa muodostua ongelmaksi päiväunien kannalta.

En minä usko, että arki varsinaisesti helpottuisi, jos lähtisin töihin. Mutta olisihan se erilaista! Juuri nyt tuntuu, että en ole ihan mitään muuta kuin jatkuva lastenpalvelukone, siis teen 24/7 juuri ja pelkästään sitä samaa eli vaipanvaihtoa, imetystä, syöttämistä, ruokaa, imurointia, pyykkiä, pyykkiä, pyykkiä, itkevän vauvan kantamista ja miljoonaan äiiitiiiii-huutoon vastaamista.

Työni on mielenkiintoista ja ihan erilaista kuin lastenhoito. Taloudellisesti meille jäisi n. 700€/kk enempi käteen, ottaen huomioon kotihoidontuen, päivähoitomaksut, toisen auton kustannukset ja ruokakuluissa säästämisen. Se olisi meille iso raha. Kaksoset syntyivät 3 vkoa ennen laskettua aikaa, eli ovat tavallaan 3vkoa normaalia nuorempia, kun äitiyslomani loppuu.MUTTA, sitten taas.. Minulla tosiaan sotii hirmuisesti periaatteitani vastaan laittaa kaksi pientä lasta muille hoitoon. Tuo yksi ainoa aikainen aamu viikossa ei tietenkään ole paljon, mutta hirvittää silti jo ajatuskin. Sen voisi ehkä saada sumplittua tuntia myöhäisemmäksi, jos mies veisi lapset, mutta sitten hänellä pitäisi tehdä uudelleenjärjestelyjä tietyissä firmansa jutuissa. Klo 13 hoitoonvienti onnistuis ainakin melko kauan niin, että nukuttaisin vauvat rattaisiin ja pukkaisin ne hoitoon yhdeksi. Toisaalta alussa olisi varmaan kurjaa herätä "oudossa" paikassa.Ja mitä vielä tulee esikoisen harrastukseen.. Mielestäni ísommalla lapsella kuuluu olla joku mieluinen harrastus. Meidän tyttömme kokeili aika montaa juttua 1-3 luokilla, mutta löysi sitten lajin, johon hullaantui täysin. Siksi yritämme viimeiseen asti rahoittaa tuon. Nimenomaan siksi, että rahanmeno ei ole jatkuvaa, vaan tietyin väliajoin kun laittaa isomman summan, saa ihan pikkurahalla (muutama euro /vuosi) harrastaa muutaman vuoden.Ap

Lapsilla on kuitenkin toisensa hoitopaikassa, eikä 10kk joudu yksin johonkin ryhmään. Jos nyt on ollut jo rankkaa niin mitä sitten, kun tulee vielä taloudelliset hankaluudet. Kyllä uskon, että on kuitenkin lapsille parempi vaihtoehto viettää joku tunti päivässä ryhmiksessä kuin kotona tiukassa ilmapiirissä. Mutta nämähän on jokaisen perheen omia ratkaisuja ja tällä palstalla kehoitetaan olemaan 3 -vuotiaaksi kotona penniä venyttäen.

Ja joku esikoisen harrastus??!!!

Odota nyt edes se 2 kk että täyttävät vuoden. Kai sen aikaa voi pärjätä vähän tiukemmallakin budjetilla?

Jos toinen kaksosista ollu hankala niin ihan ikään kuin rangaistuksena siitä vierotat heidät äidistään varhain?Mä en oikeesti ymmärrä tätä ihmisten arvomaailmaa.

Jos olisit vuodenkin vielä kotona ja vähän tinkisitte rahasta niin lapsesti todennäköisesti saavat siitä moninkertaisesti itselleen ja sinulla on koko loppu elämä aikaa olla töissä ja tienata sitä rahaa.

ja esikoisen harrastus, joka sinällään jatkossa on edullinen, mutta vaati nyt alkupanostuksen (tai oikeastaan 3-4v välein pitää ostaa nuo varusteet), jotka maksaa pari tuhatta.Asiaa ei vielä tarvitsekaan päättää, helmikuuhun mennessä vasta. Mutta olen kovasti miettynyt asiaa jo nyt!ap

meillä esikoinen meni perhepäivähoitoon 10kk vanhana. Ei vierastanut eikä osoittanut mieltään. Ainoa ero kotihoitoon oli, että kun hoidosta haettiin (hoitopäivät 5 x 8-16.30), nukahti kotimatkalla vielä yksille unille eli kyllä se päivä pienelle oli aika pitkä. Jälkeen päin ajateltuna, kun kuvia katselee, huomaa että olipa se tosi pieni, ei vielä kävellytkään, mutta kun toiset lapset oli yli vuoden vanhoja hoitoon vietäessä, tuli vierastaminen ja itkuiset aamut nopeasti tutuiksi, niitä kun ei esikoisen kanssa ollut ollenkaan.Teillä nuo hoitopäivät ovat vielä lyhyitä, joten älä suotta tunne huonoa omaatuntoa äläkä vedä pinnaa liian tiukalle. Pitää ajatella kokonaisuutta ja jaksamista koko perheen kannalta, ei vaan kaksosten. Ja tilannehan on täysin eri kuin 2v. kohdalla. Kaksoset ovat tottuneet jo toisiin lapsiin, kun teillä on niitä vanhempia sisaruksia ja aina niillä on seuraa/turvaa toisistaan. Usko pois, asia on isompi sinulle kuin lapsille :)ja saa ne pois sieltä hoidosta, jos sitten siltä tuntuu, että kaikesta huolimatta kotona on parempi olla.

pystyisitkö mitenkään olemaan vielä kesän kotona. Olisi varmaan kivaa muillekin lapsille.

Kyllä kaksoset varmaankin hoidossa pärjäisivät ihan hyvin. Muista varautua kuitenkin sairastelukierteeseen.

terv. äiti joka vei esikoisensa hoitoon 5kk iässä.(1994)

Lapsi pärjäsi hyvin, ei sairastellut.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat