Vierailija

Oletko puolustanut lapsesi koulua, päiväkotia, kerhoa tai muuta kunnan/kaupungin järjestämää toimintaa, joka on aiottu lakkauttaa?Itse olen tilanteessa, jossa lasten lähikoulu (1km) päässä useimmista kodeista aiotaan lopettaa ja lapsien pitäisi kulkea vilkasliikenteisellä tiellä peräti 3-4km päähän isoon keskuskouluun. Kyse on alakouluikäisistä.Nyt kaipaan kaikkia vinkkejä, millä tavoin kannattaisi suunnitelmaa vastaa taistella ja herättää näkyvää keskustelua - kotimurinan sijaan.

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

valtuuskuntana viette sen päättäjille. Puhelinsoittoja kaikille tahoille ja niin että moni ihminen soittaa, et vain sinä. Puhukaa rehtorin ja opettajien kanssa mitä mieltä he ovat ja millaisia perusteita keksivät koulun jatkamiselle. Ihan ekaksi kannataa kutsua koolle yleinen ja avoin suunnittelukokous vaikka sinne koululle, niin näet paljonko aktiivista porukkaa olisi hommiin tarjolla.Realismin nimissä on silti sanottava, että aika epätodennäkösitä on että saatte koulua pelastettua pelkillä mielenilmauksilla. Jos kunnalla ei ole mielestään siihen varaa, niin vastaan ei ole paljon sanomista. Tietysti jos keksitte jonkin rahoituskeinon tai taloudellisen perusteen toiminna jatkamsielle, niin mahdollisuudet ovat paremmat.

keskustelutilaisuuksia, yleisoönosastoirjoituksia, mielenosoitusmarsseja, henkilökohtaisesti yhteyttä päättäjiin jne.mutta todennäköisesti se koulu lopetetaan silti. Saatatte kuitenkin saada sille vilkasliikenteiselle tielle kevyenliikenteen väylän. Sellaisten tekeminen on kkunnanisien mielessä kehitystä ja edistystä, ja kertoo dynaamisesta ja muuttovoittoisesta kunnasta (ainakin toiveissa) kun taas ne pikkukoulut on pelkkiä kuluja kunnes ne lopetetaan.

Me ollaan Helsingissä katsottu jo valmiiksi, keitä aletaan pommittaa, jos meidän lähikoulua uhkaa lakkauttaminen: eli on katsottu keitä poliitikkoja täällä asuu ja missä vaikuttavat. Jos joku suinkin tuntee jonkun, sitä kannattaa hyödyntää kybällä. Esim. Käpylähän on saanut pelastettua ainakin kirjaston ja mitä lie muuta juuri näkyvällä aktiivisuudella ja suhteilla, ja laajalla julkisuudella.Hankkikaa julkisuutta. Joku varmaan tuntee jonkun Aamulehdestä tai jos ei, niin viehätysvoima vaan peliin ja lehdistöä houkuttelemaan. Mutta viehätysvoiman lisäksi muistakaa faktatieto ja laajemmat näkökulmat, perhetykää asioihin, tuntekaa ne argumentit joilla koulua ollaan lakkauttamassa ja miettikää vastaukset hyvin.Julkisuutta voisi tietysti saada jollain tempauksella, juhlilla tai viekää vaikka kaikki lapset laulamaan kaupungintalon edustalle. Tai laittakaa lapset piirtämään kuvia koulusta ja lähettäkää jokaiselle valtuutetulle kirje ja kuva.Onnea taisteluun!

Kyse on Tampereella olevasta koulusta ja oppilaita on toistasataa. Siis muuttovoittoa on ja kaupunkiolosuhteissa - ainakin meidän kaupungissa - 3km on jo todella pitkä matka lähikouluun.Olemmekin jo tehneet suunnilleen kaikki luetellut asiat. Työ jatkuu!

Jos vielä tulisi jotain erilaisia vinkkejä, niin pistäkää tulemaan.

Jos saisit jonkun vaikutusvaltaisen ihmisen taaksesi, esim. koulun rehtori, kunnan päättäjä, tiedotustilaisuus asiasta ja sitten nimiä adressiin...........

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat