Vierailija

.

Sivut

Kommentit (75)

Ja sitä paitsi ei siitä kiukaasta saa minkäänlaisia löylyjä jos sen sammuttaa. Vesi jäähdyttää kiukaan todella tehokkaasti, vaikka käyttäisi kuumaa löylyvettä.

Saunan kiukaan voi myös sammuttaa kun aloittaa saunomisen.Irrota sähköjohdot seinästä kun et käytä niitä, valmiustila vie lähes samanverran sähköä kuin itse käyttökin.Laske asunnon lämpötilaa vaikka asteellakin, säästö on huomattava.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

pidän älä osta mitään -viikon. Syödään vaan kaappia tyhjäksi ja keksitään itse konsteja jos jokin loppuu tyyppiä laastarin voi korjata teipillä ja nenäliinan palalla (jos niitä jo kotona on) jne. Enintään käyn kaupasta maitoa niin että maksan sen pullonpalautusrahoilla tms.En käy kahvilla tms, mitään mhin voi mennä hiukkaakaan rahaa.Näin tilillä on aina pohjarahaa, ei pääse nollille. Tietenkin jos tulee jokin hätä voin ostaa jotain niillä pohjarahoilla.Ja: meillä on vain yksi luottokortti, sitä käytetään harvoin ja harkitusti. Tiedän aina millainen lasku sieltä on tulossa.

Meillä käytetään mäntysuopaa+vettä suihkepullossa keittiössä pöytien suihkuttelemiseen ja pesemiseen, ei tarvi ostaa kalliita suihkeita kaupasta.Pesen keittiön luutut ja vien sitten vessanpesuräteiksi, jonka jälkeen roskiin.Lastenvaatteet kiertävät hoitovaatteista kotivaatteiksi ja sitten luutuiksi, joilla voi pestä likaisimpia paikkoja ;)En osta mitään, ellei ole pakko. Pakastan esim. kastikejämät, ylijääneet sipuli/lanttu/porkkanapalat myöhempää käyttöä varten. Teen itse sämpylät ja muut.Muutenkin korjataan mieluummin vanhaa kuin ostetaan uutta. Käytetään paljon kirppistä. Kaupassa verrataan kilohintoja ja älyttömiä määriä pakkausmateriaaleja. Energiansäästölamput ja ladattavat paristot maksavat itsensä takaisin. Ei käytetä talouspaperia ollenkaan. Joskus tyhjennetään imurin pölypussi roskikseen :PLehdet ja kirjat kirjastosta, samoin lastenkirjat. Joululahjat alesta jo keväällä ja pitkin vuotta. Vain kestävää tavaraa johon ei heti kyllästy, ei mitään muovikrääsää osteta..Tässä jotain.

tämä ei toki kaikille käy, mutta meille elämäntapa. Ohjaan jumppia yksityisellä salilla (vain pari tuntia viikossa, nekin peräkkäin, ei kulu paljon aikaa). Tuntipalkka on ihan ok ja lisäksi saan käydä kaikissa jumpissa ym. niin paljon kuin tykkään ilmaiseksi. Myös lapseni pääsi ilmaiseksi salilla järjestettävään lasten jumppakouluun ja mieheni saa salikortista alennusta. Joskus saadaan myös vaatteita ja muita etuja. Lisäksi (kun on koulutukset kerran käytynä, musiikit ja vaatteet hankittuna) ohjaan kansalaisopistolla pari tuntia. Siellä on oikein hyvä tuntipalkka ja kilometrikorvaukset.

Näin pysyy itse kunnossa ja harrastuksiin ei kulu rahaa. Jää myös vähemmän aikaa syöpötellä ja tuhlata rahaa kaupungilla tms.

Myös musiikkiharrastustani olen hyödyntänyt. Saan esiintymispalkkioita, jos joskus teen keikkaa jonkun bändin kanssa tai jossain projektissa. On tosi hauskaa ja tili karttuu. Eli jonkun taidon kehittäminen pidemmälle kannattaa. Nämä siis ihan tavis päivätyön ohessa.

Yhtään vaatetta ei kannata ostaa sovittamatta heräteostoksena. Halpakin paita tulee kalliiksi, kun se ei näytäkään päällä yhtä hyvältä kuin henkarissa.Nuo älä osta mitään-viikot on hyviä. Ensinnäkään silloin ei tietenkään tuhlaa, mutta ne vaikuttaa myös ostokäyttäytymiseen jatkossa.Shoppaillessa kannattaa ihastella ja nauttia tavaroista siellä kaupassa, kaikkea ei tarvitse saada itselleen.Kulje kirppareilla, jos vaan on aikaa ja mahdollisuutta.Käytä kirjastoa! Lehdet, kirjat, musiikki, elokuvat, kaikkea saa ilmaiseksi. Ei ehkä juuri sillä hetkellä sitä mitä tuli hakemaan, mutta mielenkiintoisia uusia löytöjä kyllä tekee.Sammuttele valoja, älä pidä kiuasta turhaan päällä, sammuta tietokoneesta edes näyttö kun et käytä hetkeen, mieli, kannattaako aina lähteä autolla vai jaksaako jalankin. Näillä et säästä vain rahaa vaan tätä palloakin.

kuntoilu lenkkeilemällä, keitot ja muut halvat perusruoat ovat meidän perheen säästökeinoja. Tehdään itse kaikenlaista; ommellaan, leivotaan, nikkaroidaan, poimitaan marjoja ja sieniä, leikataan itse lasten hiukset, ei ostella turhia astioita tai tavaroita, ei tilata muuta kuin yksi sanomalehti...

Vierailija:

Lainaus:


Saunan kiukaan voi myös sammuttaa kun aloittaa saunomisen.

.
Kiuas kuuluu olla päällä jopa saunomisen jälkeen, että sauna kuivaa kunnolla!!

Lauteissa (alapuolella ja väleissä etenkin) ei kuulu olla ainuttakaan mustaa homeläikkää ja niitä ei tule, kun saunan annetaan kunnolla kuivua joka käytön jälkeen

Pölypussi on kertakäyttöinen! Jos sitä alkaa vaan kaivelemalla tyhjentelemään, se haurastuu ja joku päivä hajoaa. Siinä menee sitten koko imuri, vähän kalliimpi tikki kuin pölypussi.

lähipiirin aikuisten kanssa, että emme osta lahjoja toisillemme.

Pyöreät syntymäpäivät yms erityistapaukset erikseen, mutta jokavuotinen joululahjarumba helpotti.

Lapsillekaan emme osta kuin ihan lähimmille, kummilapsille ja sisarusten lapsille.(Niitä ei ole kovin monta, eri asia jos niitä olisi paljon.Sitten ei varmaan kaikille niillekään)Kun ostat salaattia, tuoreita yrttejä yms mikä on ruukussa, älä heitä menemään käytön jälkeen.

laita se kukkaruukkuun tai kesällä penkkiin tai parvekkeelle kasvamaan.

Niistä saa useamman sadon kuin sen kerran.

Lainaus:

melkein tyhjän jugurttipurkin pohjalle appelsiinituoremehua, ravistus ja lasiin. :-)Lainaus:

Kuten sanotti purkin pohjalle jää aina jogurttia, mutta siitä tehdään meillä "jugu-juomaa" laittamalla maitoa purkkiin, reipas ravistus ja sitten valmis juoma mukeihin - lapset tykkää kovasti!
Taidan itsekin kokeilla! Kiitos!

Kuka sitten maksaa ne kaikki seurakunnan lapsikerhot yms. jos kaikki eroaa kirkosta? Eiköhän moni lapsiperhe kuitenkin mielellään niitä palveluja käytä.

Kaikkea kun ei voi saada ilmaiseksi...

Lainaus:

.

Säästä kauniit pakkausnauhat. Lahjapaketista tulee paljon näyttävämpi ja persoonallisempi, kun et osta valmista lahjapaperia, vaan teet paketin kotoa löytyvistä aineksista.

tai huonoa laatua. Yritä säästää rahaa, niin että pesukoneen rikkoutuessa tms on varaa ostaa kunnollinen.Vanha juttu, mutta pitää paikkaansa. Luotosta tulevat korot ja tulee herkästi ostettua jotain, mitä ilman voisi elää. Lisäksi vähistä rahoista tulee ostettua usein jotakin, mihin ei ole pidemmän päälle tyytyväinen tai tavara ei kestä ja sitten joutuu taas ostamaan uuden.Luontokin säästyy, kun ei joudu ostamaan jatkuvasti uutta sohvaa.

Käytä kirppiksiä! Kun tekee mielesi ostaa jotain uutta, lohduttaudu sillä ajatuksella, että säästät rahaa ja ympäristöä, kun et osta uutta tuotetta, jos kirpparilla olisi tarjolla käypä vastaava. Usean kamppeen arvo romahtaa drastisesti heti kun olet lunastanut sen itsellesi. Yritäpä myydä tuote eteenpäin vaikka huutiksessa niin asian tajuaa kouriintuntuvasti.Huonekalut etenkin kirppiksiltä - myös upeita design-huonekaluja saa vaikka huutiksesta.Jätä ostamatta se krääsä ja myy vanha halpisroinakin pois nurkista. Mitä enemmän omistat roinaa, sitä enemmän siitä on huolta ja huolehtimista. Satsaa vähään, mutta laatuun.Odota helmikuulle näiden alennusmyyntien kanssa - silloin on vasta halpaa, kun monessa paikassa loppurysäykset - jopa puolet alehinnasta.Jos teet heräteostoksia, esim. vaatteita, käy palauttamassa takaisin! Usein on 30 pv palautusoikeus tuotteilla.Lehdet voi lukea netistä - siinäkin luontoa säästyy, kun ei tarvitse painaa usean kilon hesaria (mainoksineen!). Eikä sinun tartte raahata niitä lehtiä lehtiroskikseen. Naistenlehdet voi lukea vaikkapa kahvilassa kahvikupin hinnalla. Kirjastot tietty ihan ilmaisia.Keskitä ruokaostokset, isommat hankinnat, puhelimet, laajakaista ja vakuutukset samaan konserniin - saat bonusta. S-yhtymä kai edukkain ja niiden pankilla myös markkinoiden paras korko. Vaihda s-pankkiin siis, ilmainen nettipankkikin.Alennusmyynneistä lapsille tulevien kokojen kengät ja vaatteet, samoin joululahjat voi hyvin ostaa vaikka kesäalennusmyynneistä jo.Jos sulla on mukavuusauto - myy se ja kunnosta fillarisi. Laihdutkin vielä kaupan päälle!Lisää vinkkejä, muut!

meidän kaupungissa ole mahdollista olla.Automaattisesti kiinteistönmistajalle tulee jätehuoltosopimus jossa kahden viikon välein astian tyhjennys. Jos haluaa harvemman tyhjennysvälin on se erikseen perusteltava, esim. vähäisellä roskamäärällä (vapaa-ajan asunnot, vanhukset tms.) tai todistamalla että pihassa on talvellakin lämpimänä ja toimivana pysyvä kompostori.

Meidän lähikaupassa se tehdään seitsemän jälkeen ja sieltä siten vain keräilee seuraavaksi päiväksi vaikka broileria tai jauhelihaa. Jauhelihaa ostan usein parikin pakettia ja paistan sen samantien pakkaseen. Myös leipää ostan usein myös pakkaseen. Esim. paahtoleipää voi sitten pakkasesta ottaa vaikka pari siivua kerrallaan paahtimeen kun muu leivät on loppu.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat