Vierailija

vauva:((( hän oli muutenkin niin kamalan pieni kun painoa vasta 6kg, ihan vauva. Ei osaa kävellä eikä oikein nousta edes seisomaankaan kuin haparoiden tukea vasten. Koko ajan viihtyisi vain sylissä ja ojentaa käsiään aikuista kohti. Vaatisi 1 aikuisen kokonaan itselleen mutta ryhmässä 2 muutakin max 1v lasta ja 10kpl 1v-3v lapsia joten eipä meillä kädet eikä syli oiekin riitä. Ollaan kuitenkin vain klo 09-15 välisenä aikana kaikki 3 naista töissä jos ei kukaan ole lomalla tai sairaana.

Paha mieli taas kerran noiden pienten vuoksi:´´(

Sivut

Kommentit (172)

Vierailija:

Lainaus:


halutaan säilyttää nykyinen elintaso tai ei jakseta olla lapsen kanssa kotona. Miksei sitä voi suoraan myöntää, vaan pitää puhua hienosti perheen parhaasta tms. Sanokaa nyt myös suoraan, onko se perheen paras myös lapsen paras?49
Koko perhe ei voi elää yhden jäsensä mukaan, ellei kyseessä ole esim. vammaisuus tai vaikea sairaus. Ja joskus tulot voivat olla niin pienet, että jo pelkästään peruselintason ylläpitämiseen ei riitä yhden työssäkäyvän tulot. Tämä on arkipäivää, sillä köyhyys on lisääntynyt yhteiskunnassamme. Ei liene kovinkaan empaattista syyllistää tällaisen asian takia työssäkäyviä vanhempia. Kyllä se lapsi kärsii köyhyydestäkin, joten jos asiaa voi helpottaa sillä, että molemmat vanhemmat käyvät töissä, niin hyvä niin.62

Sieltä ympäristökunnan omakotitalon ikkunasta tuntuu olevan hyvin suppeat näkymät. Ennen kuin joku kotihoidon puolustelijoista kerkeää sanomaan, että asuu velkaantuneena Kontulassa niin kyllä näistä jutuista näkee, mistä todellisuudessa on kyse. Se Hesarin kirjoittelijakin oli joku akateemikko-kotiäiti Nurmijärveltä. On varmasti ihan sama lähtötilanne lapsen kotihoitoon kuin 20-vuotiaalla yksinhuoltajalla Kalliossa.Tässä tullaan muiden seikkojen lisäksi sellaisen olennaisen asian ääreen kuin ikä. Keskiverto 35-vuotias tienaa paremmin kuin keskiverto 20-vuotias. Ei ole mikään sattuma, että juuri nuoret äidit palaavat herkemmin työelämään. Kun ei ole mitään saavutettua elintasoa! Toinen puoliskokin saattaa kituuttaa pienellä palkalla tai opiskella. Minusta on hienoa, että nuoretkin silti uskaltautuvat hankkimaan lapsia, vaikkeivät voikaan toteuttaa Keltikangas-Järvisen suosituksia :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ehkä iän mukanaan tuomaa sattumaa, sillä asumisympäristössä ei ole vikaa. Tyytymätön lapsi reipastui kovasti ja juoksee innoissaan päiväkodin ovesta sisään. Kaverit ovat hänelle tosi tärkeitä ja hän on kiintynyt hoitajiinsa, jotka osaavat asiansa hyvin.Asiantuntijoiden mielestä hän varmasti kärsii kovasti. Minä luotan enemmän omiin havaintoihini, lapsen vanhempi kun olen.

Vierailija:

Lainaus:


sait nenillesi!! Kukas on se oikea ja aito, uusavuton, etten sanoisi tyhmä? Minähän se tiesin oitis, että tarjoamasi tieto on väärä... Ei se että osaa googlettaa netissä täysin lähdekritiikittä ole mikään hyve. Hoh-hoijaa vaan edelleen.


Eiköhän tuo ole ollut ihan kuranttia tietoa vuonna 2001. Vittu,että voi olla typerä ämmä.Että hoh-hoh-hoijakkaa...

Kyllä voi. Tunnista toiseen, vielä parivuotiaskin voi osoittaa ikäväänsä itkemällä tauotta. Tai pyrkimällä koko ajan syliin, tai olemalla syömättä.Aika rankka ryhmä, varsinkin kun tietää itse samassa työssä olevana että henkilökuntaa on aika useassakin kohtaa päivää vain kenties yksi paikalla.uskon että kaikki me parhaamme teemme. Silti koemme joskus harmia, riittämättömyyttä, sääliä, ylpeyttä, iloa, kateutta, onnea jne. Kertoo vain että emme ole tunteettomia koneita.Huolestuttavampaa minusta olisi jos ap ei olisi reagoinut mitenkään vauvan tuomiseen päiväkotiin.t. Se toinen päiväkodin työntekijä

Harva 10 kk ikäinen muuten itkee hoidossa, ihan siksi että unohtaa äitinsä jo sinä aikana.Toivottavasti se yksi lapsi on ainoanne ettekä tee enempää. Lapsia ei tehdä, jotta ne voisi antaa vieraalle hoidettavaksi ja samalla viettää itse samanlaista elämää kuin ennenkin. Viikonloput eivät riitä arjeksi lapselle.

Vierailija:

Lainaus:

Lastenpsykiatrian asiantuntijat sanovat, että alle 3 v. paikka on kotona, ja että alle 1,5 v. pitäisi kieltää päiväkotihoito.

jokaisessa tilanteessa parasta. Eikö kokonaisuus ratkaise? Ja taas kerran, harva 10 kk on oikeasti päiväkodissa 10 h /päivä viitenä päivänä viikossa. Yleensä tuo hoito kai aloitetaan hiukan myöhemmin, noin 1,5-vuotiaana.

Kun lapsi tarvitsee tavallista enemmän on ryhmä helposti " kriisissä" . Esim. uusi lapsi, alle vuoden ikäinen tai vilkas lapsi ynms. Ap. olisi varmaan voinut ammatillisemminkin asian ottaa esille.t. eräs pienten ryhmän hoitaja.

kehoitetaan totuttamaan pentu jo pienestä asti eroon ja arjen normaalirytmiin eikä niin, että pentu on kuukauden perheen keskipiste ja sitten lähdetään töihin.

niin puhutaan sitten.Toisten mielestä näköjään sellaiset vanhemmat eivät ole ansainneet lasta, jotka huolehtivat omasta toimeentulostaan ja järjestävät lapselle hoitopaikan siksi aikaa :D :DMinusta sellaiset vanhemmat eivät ole ansainneet lasta, jotka eivät rakasta tätä. Ja sillä ei ole tekemistä sen kanssa, minkä ikäisenä lapsi viedään hoitoon. Oikein jeesustelua taas.Ei, eikä kolahda omaan nilkaan. Olinhan sen 2,5v. kotona, vaikkakin lapseni on nyt puoli vuotta heitteillä nyt kun viedään säilöön työpäivieni ajaksi. Onneksi pian 3-vuotispäivänään hän on emotionaalisesti kypsä kestämään työpäivien aiheuttaman eron ja hirveän päiväkotiympäristön.

Nuo Vantaan tilastothan on todettu täysin paikkansapitämättömiksi ja vanhentuneiksi. Siellä on nimenomaan nyt se tilanne, että päivähoitopaikat on täynnä 8-kuisia Vantaan lopetettua kotihoidontuen maksamisen.Että hoh-hoijaa vaan.

Vantaan kaupunki pyrkii kynsin hampain omaan päivähoitopolitiikkaansa - siellä ollaan mm. luovuttu subjektiisen päivähoidon lain noudattamisesta ja odotetaan että joku haastaa kaupungin oikeuteen.Se tuskin tekee mitään " objektiivista" tutkimusta aiheesta, vaan täysin tarkoitushakuista.

Vierailija:

Lainaus:


Kyllähän neuvolat, eskarit, koulut jne. kaikki perustuvat tutkimuksiin. Ei mihinkään yksittäisen äidin (omaatuntoaan tyynnyttäviin) näkemyksiin. Minusta koko se " minä teen oman lapseni kannalta parhaat ratkaisut" on ihan skeidaa. Moni käyttää sitä argumenttina nimenomaan tehdessään lapsensa kannalta täysin vääriä, yleisiä tutkimustuloksia vastaan sotivia ratkaisuja.


Ja mistä päättelit, että yritän tyynnytellä omaatuntoani? Kun se vain on niin, että perhe on itse oman tilanteensa paras asiantuntija, normaalitilanteissa. Ongelmaperheet ovat asia erikseen. Ihmisillä on nykyaikana se ongelma, että ei uskalleta itse tehdä päätöksiä, vaan halutaan aina vedota auktoriteetteihin, jotka eivät välttämättä tunne perheen tilannetta.62

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat