Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Gallupia pystyyn: otsikossa jo kysymys, eli minkä ikäisenä teillä lapsi laitettiin kasvot menosuuntaan auton turvaistuimessa?

Sivut

Kommentit (41)

Lapsi 1-vuotias, penkki Graco cosmic ja niin penteleen pieni auto, ettei hommasta tullu mitään kun se oli selkä menosuuntaan. Etupenkillä ei voinu istua kun turvaistuin oli selkä menosuuntaan. Ja koska autoa käytti huomattavasti useammin kolme aikuista kuin se lapsi, niin teimme näin. Lasta nyt vietiin lähinnä neuvolaan, eli joka kolmas kuukausi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla


En silti suosittele muille samaa, jollei ole pakko. Turvallisinta lapselle on matkustaa selkä menosuuntaan mahdollisimman pitkään. Oliko se suositusikäraja vähintään 3-vuotiaaksi. Lapsen niskat on niin heikot, että kolarissa tai äkkijarrutuksessa voi käydä huonosti.

AP kysyy, mikä istuin menis mahd. pitkään selkä menosuuntaan? Vaihdettiin autoa ja sen myötä turvaistuin siirrettiin takapenkille. Tulikin tenkkapoo mahtumisen kanssa, jos haluaisi sen laittaa selkä menosuuntaan. Meillä on Gracon Cosmic XTP. Nyt neiti tasan 2 v. Auto on pieni " tila-auto" , mutte meille selvisi vasta ostamisen jälkeen, että takapenkin sivupaikoille ei voi kyseisessä autossa laittaa turvaistuinta, jossa on se tukijalka selkä menosuuntaan. Syynä on se, että sivupaikkojen lattialla on sellaset säilytyslaatikot, eikä suinkaan suoraan auton kori. Laatikon kansi ei kestäisi tukijalkaa kolaritilanteessa. Nyt sitten survottiin istuin takapenkin keskipaikalle, mutta vie aika paljon tilaa siinä...

Hyvin näyttää mahtuvan vielä pitkään.Ihmettelen aina näitä " ei mahdu millään meidän autoon" . Meillä on Renault Megane ja Clio, istumina Britax Freeway ja Graco Duoflex. Molemmat istuimet mahtuvat molempiin autoihin niin etu- kuin takapenkille selkä menosuuntaan ja lapsi istumaan molempiin hyvin. Ja autot ovat siis pienimmästä päästä automalleja, etenkin Clio.

Britaxin Freeway ja vaihdettiin turvavyöistuimeen vajaa nelivuotiaana. Lapsi istui takapenkin keskipaikalla selkä menosuuntaan. Riskit tuntien en missään tapauksessa laita pientä lasta kasvot menosuuntaan.

Siksi, koska nenä taaksepäin lapsi huusi matkan kuin matkan kurkku suorana, olisiko tullut paha olo tai jotain. rauhoittui välittömästi kun suunta muuttui- samalla siirtyi takapenkille.

Autojen ja turvaistuinten mahtumisessa on eroja. Tän lyhyen gallupin tuloksena ilmeisesti Britax Freeway vie vähän tilaa. Gracon Cosmicissa tilaa vie se, että yli 11 kg (=yli 1,5-vuotiaalle) turvaistuimen reunan täytyy mennä penkin reunan yli. Vaikka meillä on pieni tila-auto (Nissan Almera Tino), minä istun nyt etupenkillä polvet suussa, kun olemme laittaneet tytsyn istumaan keskipaikalle. Sivupaikalla sijoitettuna penkki ei mahdu sitäkään vähää.MIKÄ OLIS VÄHITEN TILAA VIEVÄ TURVAISTUIN takapenkille selkä menosuuntaan?t. ap

Eihän mikään istuin tue niskaa muuta kuin takaa ja sivusta. Ja kovissa kolareissa pää hervahtaa nimenomaan eteenpäin. Jos se olisi vain mahdollista, myös aikuisten pitäisi kaiken järjen mukaan istua selkä menosuuntaan. :)Meillä nippanappa kolmevee istuu edelleen selkä menosuuntaan. Mahdollisesti kesällä käännetään, saa nyt nähdä. Istuin on Britaxin two way elite ja auto Peugeot. Hyvin on mahtunut.Kysymykseen;

-esikoinen 2v5kk (oksensi aina yli 10min matkalla ja oli " pakko" kääntää)

-keskimmäinen vähän päälle 3v

-kuopus 2v istuu vielä selkä menosuuntaan (saa istua 3v asti ainakin)Istuimena kahdella isommalla oli Britaxin two way elite ja kuopuksella HTS besafe kid.

Autoja on ehtinyt olla monenlaista ja -kokoista.istuin on HTS Besafe Kid. Helppo asentaa ja käyttää, on se vanha malli, jonka saisi myös kasvot menosuuntaan, mutta hyvin mahtuu vielä keskikokoa hieman pidempi tyttö matkustamaan siinä.

Jalat oli siinä vaiheessa polvia myöten kurkussa ja huuto muutenkin ihan kamalaa. Huuto ei ole vähentynyt nytkään " normaaliin" , mutta siedettävän tasolla mennään... ;D

Eikä vähään aikaan käännetäkkään, sillä meillä on tämä Britax Eclipse Si Plus ja se näyttää muillakin toimineen hienosti. Eli siinä mahtuu niin kauan kuin on tarvis ostaa turvavyöistuin. Meillä sitten kun kuopus ei mahdu enää kaukaloonsa (odotetaan syntyväksi heinäkuussa), eli varmaan vasta aikaisintaan vuoden päästä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat