Seuraa 

hei. ensimmäistä lasta tästä hoidellaan ja paljon ihmettelyn aiheita on tullut. Meidän tyttö syntyi käynnistetyssä synnytyksessä niin nopeasti että joutui keskolaan hengitysvaikeuksien takia 4 vuorokaudeksi, milloin oppi tuttipullovauvaksi, nyt tissin imeminen sujuu jo kun tyttö ei ole väsynyt, lisäksi annan pullosta lypsymaitoa sekä tarpeen tullessa korviketta. Sairaalassa olimme yli viikon yhteensä ja vauva nukkui neljän tunnin pätkiä ja söi. Kotona tämä pullorytmi on hävinnyt pikkuhiljaa ja vaavi on alkanut nukkua todella huonosti. Syytä tähän en ole keksinyt: voi olla ilmavaivoja, uusi paikka ym..Yhtenä päivänä vaavi oli hereillä 15.30 syötöstä kello 01.00 yöllä, itki välillä ja söi välillä mutta skippas nukkumisen, kyllä nukutettiin, tissi suuhun ja ilman, syliin, sänkyyn, rattaisiin ym, ei auttanut. hetkeksi sulki silmät ja sitten jatkui valvomista. tätä on nyt sitten jatkunut useamman päivän: uni on todella kevyttä jos hänet saan unten maille.Pelkään ettei hän saa tarpeeksi unta ja väsyneenä syöminenkään ei oikein onnistu kunnolla, ei varsinkaan tissin.Minulle on sanottu että kyllä vauva syö ja nukkuu niin paljon kuin tarvitsee..toivon että se on totta.olisiko vielä jotain hyviä keinoja nukuttaa kukkujaa? tutti ei kelpaa eikä tissikään kun oikein väsyttää..hermostunut ensikertalainen

Kommentit (2)

Hei, oli pakko vastata tähän - kuulostaa ihan meidän esikoiselta.Hän oli mielestäni maailman vähäunisin vauva ;) ja itkin ihan noita samoja kysymyksiä täälläkin palstalla. Tyttömme nukkui vain ja ainoastaan päivisin rinnalla + liikkuvissa vaunuissa, minkäänlaiset päiväunet eivät onnistuneet ennen 5kk ikää jolloin unirytmi syveni niin että tyttä alkoi nukkumaan tunnin unia jopa paikallaan.Yöt mentiin 2kk ikään asti hereillä juuri kuvaamallasi tavalla 04 asti (eli valvoi mielestäni koko ajan, sellaista kitinää + juuri kun luuli nukahtaneet, havahtui taas). Olin aivan hermoraunio ja ihmettelin miten vauvan voi opettaa nukkumaan - kävi selväksi että ei mitenkään. Sitten 2kk iässä yhtäkkiä nuo yöt paranivat ihan itsestään niin että vauva alkoi nukkumaan 23-09 välin (en muista syöttövälin pituutta enää).Nyt meillä 4vko toinen vauva ja täytyy sanoa että on ihan erilainen kuin siskonsa, eli 2 viikkoa nukkui koko ajan ja nyt hereillä jo pitempiä pätkiä, mutta yöt menee 24-10 aika kivasti parin tunnin syöttövälillä. Eli mitään en ole tehnyt erilailla, tämä vaan nukkuu paremmin heti alusta asti. Toivotaan että teillä helpottaa jossain vaiheessa, kaikki vauvat tosiaan eivät vaan nuku ja syö!!!! MInäkin luulin ennen esikoista näin...ps. nyt tyttö 3v ja nukkuu edelleen tosi vähän, n. 10h / vuorokausi. Eikä koskaan nukkunut yli 2,5h päikkäreitä kerralla (tämä tapahtunut muistaakseni kahdesti)

Meillä poika valvoi ekoina viikkoina kanssa todella pitkiä pätkiä, ja myös murehdin että miten pärjää niin vähillä unilla. Suurin syy taisi silloin olla mahavaivat. Kun 2kk tuli täyteen, niin poika alkoi nukkumaan, nukkui hyviä päiväunia, ja yötkin kokonaan (parilla syötöllä, mutta siis ei valvoskellut).Kovasti voimia, kyllä teilläkin varmasti aika auttaa asiaan! Mietin vieläkin, että miten meidän poika silloin jaksoi valvoa, kun nykyään (4kk) jaksaa yleensä vain n.2 tuntia hereillä, sitten on jo uniaika :)Meillä muutes on keinutuoli ollut kaikkein paras apu huonolle nukahtajalle. Jos satutte jostain saada sellaisen vaikka lainaan, niin kantsii kokeilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat