Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Mitä tulisi huomioida?Miten kaupat käytännössä tehdään?Kertokaa KAIKKI, mitä tiedätte!!!!Kaikki neuvot otetaan enemmän kuin mieluusti vastaan. :)

Kommentit (6)

Eli tarjous tehdään kirjallissesti. Tarjouksesta käy ilmi millaisin ehdoin tarjoudutte ostamaan asunnon.

-kaupan kohde tarkoin määritelty (osoite, huoneisto, osakkeiden numerot)

-kauppahinta ja maksuaikataulu (määritellään mm. mihin saakka myyjä vastaa asuntoon kohdistuvasta lainaosuudesta euromäärineen)

-Huoneiston vapautuminen ja vastikevastuun siirtyminen

-käsirahan määrittäminen ja mahdolliset seuraukset jommankumman osapuolen vetäytyessä sopimuksesta. ja millä hetkellä käsiraha kuitataan maksetuksi.

-muut ehdot esim. mitä olette sopineet suullisesti. Jos vaikka kauppaan sisältyy jotain ylimääräistä esim. joku kaappi tms.Kauppakirjaan mm:-kaupan osapuolet

-kaupan kohde

-kaupan ehdot kuten yllä, lisäksi mm. millä hetkellä omistusoikeus siirtyy, milloin osakekirjat luovutetaan

-huoneiston hallinta (koska asunto vapautuu, mitä korvauksia jos ei vapauduesim. kertakorvaus jonka lisäksi jokaiselta alkavalta viikolta joku tietty summa. mistä alkaen ostaja vastaa hoitovastikkeista. maininta siitä että ostaja ei vastaa tätä aikaa ennen maksamattomista vastikkeista.)

-ostajan ennakkotarkastus eli myyjä vakuttaa että kohde on kunnossa ja ilmoittaa tietämänsä viat. Ostaja puolestaan hyväksyy asunnon sellaisena kun se tarkastushetkellä on ollut.

-osapuolten allekirjoitukset

-allekirjoitukset kauppahinnan vastaanottamisesta

-allekirjoitukset osakkeiden vastaanottamisestaNämä asiat ainakin pitäisi miettiä perusteellisesti. Kaikki paperille mihin sitoudutte. Varsinaiset kaupathan yleensä tehdään pankissa erikseen varatulla ajalla.Ei ole ollenkaan hankalaa. Tai siis riippuu oletko tällaisten asioiden kanssa ollut aikaisemmin tekemisessä? Netistä löytyy kyllä kaikenlaisia malleja, mutta niiden kanssa täytyy olla varovaisia, koska olen niistä löytänyt olennaisia virheitäkin, ihan siis todella väärää laintulkintaakin jopa. Mutta kuten sanotaan: KYSYVÄ EI TIELTÄ EKSY:))

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Me ostettiin asunto suoraan myyjiltä ilman välittäjiä ja meillä ainakin vielä meidän asuntolainankäsittelijä pankissa katsoi, että kaikki paperit on kunnossa ja antoi neuvoja kun kysyttiin. Hehän tekevät sitä päivittäin ja ovat asiantuntevia.

tai " asunnon kauppakirja" Pitäisi löytyä tietoa näillä hakusanoilla.Itse juuri myytiin asunto ilman välittäjää ja netin kautta saatiin kaikki tarpeellinen tieto mitä haettiin. Osasi siis kaksi ummikkoakin myydä asunnon netistä löytyvien ohjeiden perusteella.Verosivuilla kannattaa myös käydä.

Mahtavaa!!! Tästä on hyvä lähteä liikkeelle.Mites muuten tuosta varainsiirtoverosta? Me kun olemme ensiasunnonostajia, niin mikä ilmoitus meidän sitten pitää tehdä ja mihin? Kun tuota varainsiirtoveroa ei vielä tarvitse... ?Ja lisää vain vinkkejä jne.?Hei, mistä muuten löytyisi netistä jokin hyvä pohja kirjalliselle tarjoukselle? Että vähän näkisi, millaisen tekisi.ap :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat