Vierailija

Hurjan monissa keskusteluissa tuota Plataniasta aina haukutaan, että on todellinen turistirysä ja hirveä paikka. Onko se oikeesti niiiin hirveä? Me ollaan varattu matka sinne ensi kesälle, upeaan 5 tähden hotelliin Minoa Palaceen, mutta nyt on alkanut mietityttämään, että jos se onkin ihan hirvee paikka, kun kuitenkin toi hotelli on kamalan kallis. Sinänsä lähdetään sieltä hakemaan vaan loikoilua uima-altaalla ja aurinkoa, ei mitään kulttuurinähtävyyksiä, mutta onko se tuohonkin liian tylsä paikka (ollaan 2 viikkoa niin ettei ihan koko aikaa jakseta maata uima-altaalla)? Lapset on 5v ja 7v.

Kommentit (20)

joten löhöily, uiminen ja hyvä ruoka oli niitä ensisijaisia kiinnostuksen kohteita. Näitä kaikkia saimme yllin kyllin. Mikään shoppailu- tai biletyspaikka se ei todellakaan ole, ja jos kulttuuria kaipaa niin sitä löytyy sitten Haniasta tai muualta Kreetalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Siellä paratiisirannalla kannattaa viettää yksi päivä, Elafonisko sen nimi on. Upea paikka. Ajelu vuoristossa on myös erittäin mielenkiintoinen kokemus.



Ei tarvitse jumittua Plataniakseen koko lomaksi.

mä en tarkoittanut, että auto pitäisi Hanian keikkaa varten vuokrata, päinvastoin. Ilmaisin itseni huonosti, huomaan. Tarkoitin, että ihan muuten vain. Voi ajaa vaikka sille ihanalle rannalle, jossa saa kahlata saareen. En muista nimeä, mutta oppaat varmaan osaa auttaa.



Ja kannattaa muistaa, että ennen Haniaa on kasa hyviä lastenvaatekauppoja, noin kilsapari kaupungin ulkopuolella Plataniaksesta päin tullessa.

Aurinkoa, uintia, hyvää ruokaa, olutta, ostoksia. Kaikki saat Plataniaksesta.

Turistirysät on siitäkin hyviä, että paikallisilla on kokemusta matkailijoista=palvelu pelaa.

Ruoka oli kyllä ihan grillitasoa ja kaikissa lähes sama menu. Yksi parempaa ruokaa tarjoava ravintola, mutta se olikin sitten aina täynnä. Rhodoksella oli huomattavasti parempi ruoka, vaikka ravintolat näyttivät vaatimattomilta ulkoapäin.

senkin takia rupesi mietityttämään, mutta eiköhän sinne lähdetä nyt kuitenkin... Tosiaan ei olla mitään kulttuurielämyksiä hakemassa, lähdössä vaan löhölomalle altaan viereen ja syömään hyvin ;-) ap

Elafonissin kahluusaarella, joka oli tosi ihana. Huono puoli siinä vuoriston yli ajamisessa oli, että joka ipanalle tuli huono olo :( Haniassa vietimme myös päivän, se Hanian satama on tosi kaunis. Kovasti oli Platanias kymmenessä vuodessa muuttunut, mutta ystävällisiä ihmisiä siellä oli edelleenkin.

geranitios (aurinkomatkat) oli mahtava paikka viime syksynä, olimme 2,3,6v lastemme kanssa. ehdottomasti paras hotelli lapsiperheelle ja sijaintina paras.

Periaatteessa sitä samaa katua jatkuu Agia Marinan jälkeen plataniakseen. Ihana ranta, välillä kyllä tosi kovat aallot, mutta eihän se haittaa jos uima-allas alue on kiva. Kivoja ravintoloita ja Hania on ihana, sinne kannattaa mennä käymään. Taatusti saatte sitä, mitä odotattekin:Rantaelämää, hyvää ruokaa, ihana hotellialue, lämpöä jne. Ette kai muuta odotakkaan

...minusta nuo matkailukeskustelujen haukkujat ovat tyypillisiä suomalaisia matkailijoita, jotka ovat pettyneet siihen, kun siellä ei ole yöelämää eikä tarpeeksi baareja...



Lapsiperheelle mukavan rauhallinen majailupaikka. Me teimme sieltä sitten retkiä ja kolusimme saarta ristiin rastiin. Olemme ns. aktiivilomailijoita emmekä viihdy altailla kuin uimassa.



Ranta on sillä kohtaa aika kivikkoinen, mutta jo pari kilometriä Hanian suuntaan, niin löytyy hienohiekkainen ranta.



Pohjoisrannikkoa on helppo koluta paikallisilla busseilla. Pääkaupunki Iraklion tarjoaa sitten jo kulttuurinnälkäänkin eväitä. Minolainen kulttuuri on ihan kiinnostava ja tutustumisen arvoinen. Isommille lapsille kannattaa kertoa Minotaurus-hirviöstä ja käydä seikkailemassa labyrintissä.



Vuoriston ylittävää retkeä suosittelen myös. Sieltä löytyy sitä aitoa Kreetaa ja etelärannikko on ylipäätään koskemattomampi.

Lapsiperheelle oiva paikka ja lyö tosiaan kanariansaaret 6-0.

Eli yksi katu kyllä ja turisteja paljon, mutta ihana paikka =).



Pääsee nopeastoi Haniaan (joko taksilla tai vuokraamalla auton). Hyvää ruokaa, kiertomatkat jne. Meillä viime vuonna 4 ja 7v. ja viihdyttiin pääasiassa uima-altaalla.



Retkiä voi tehdä myös auton vuokraamalla muuallekin tai sitten osallistua matkatoimiston järjestämille.



Lasten kanssa löhölomailuun tarvitaan lämpöä, hyvä uima-allas ja ruoka helposti saatvilla, ilmastoitu huone ja paaaaaaljon aurinkorasvaa =)



Hyvää ruokaa ja mahtavat uima-altaat. Ostoksia: pari pientä villamattoa, mausteita, oliiviöljyä jne.

ja musta nimenomaan lasten kanssa lomaillessa Platanias on varsin toimiva. Yksi pääkatu, mutta kyllä siellä on iahn hyvin valinnanvaraa esim ravintoloiden ja kahviloiden suhteen. Se sama katu vie Haniaan, jonne matka kestää alle puoli tuntia ja autonvuokraus kannattaa. Vaikka vain päiväksi. Älkää turhaan miettikö, jos olette vielä hyvän hotellin valinneet. Täällä on niin monenlaisia mielipiteitä, ja joskus tuntuu että ainoa tarkoitus on saada kysyjän mieli matalaksi.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat