Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Eli siis miten teillä onnistuu iltatoimet taaperon ja vauvan kanssa ja miten laitatte taaperon nukkumaan?

Kiinnostaa vain tietää, kun oma poika juuri 2 v. ja vauva syntyy hetkellä millä hyvänsä, että miten illat ovat sujuneet muissa perheissä. Vauva on n. 1kk ikäinen, kun yrittäjäisällä alkaa taas jaksoittain pidemmät illat, joten mietityttää miten sitä pärjää yksinään.-naseli-

Kommentit (4)

Mutta vastaan kans! Eli illat vakiintunu niin, että kuuden maissa isompi menee istumaan kylpyyn ja sillä aikaa syötän, puen, vaihdan vaipat pienemmälle. Puol 7 maissa isompi tulee kylvystä, syö iltapalan.

Sillä aikaa vauva alkaa jo simahtelemaan ja jos isi on kotona, vien hänet nukkumaan toiseen kerrokseen klo 19 maissa.

Jos isi ei ole kotona, isompi tulee mukaan viemään siskon nukkumaan,

HIPIHILJAA HIIVITÄÄN, ollaan hiiriä juu. Ja laitetaan vauva sänkyynsä. Yleensä hän on niin väsy ettei siinä 5min kauempaa mene.

Sitten siinä on aikaa harjata isomman hampaat, kuivata tukka ja

höpöttää hetki.

Vielä sit luetaan kirjaa ja valot on pois klo 20.Joskus harvoin jos ollaan oltu pidemmällä autoreissulla niin vauva on ehtiny ottaa yhdet nokkikset liikaa.

Silloin luetaan isossa sängyssä kaikki samaan aikaan kirjaa, mutta siitä ei kyllä tuu mitään, vauva repii siskon hiuksia ja hapuilee kirjaa, haluaa maitoa ja pyörii. Ison siskon kirjanluku on kyllä silloin pilalla...Ja jos ei vauvaa nukuta kun sisko menee sänkyyn, niin valehtelen tuovani vauvan IHAN KOHTA takaisin ja hipsin katsomaan telkkaria...

Meillä minä jouduin miehen työn takia tekemään noin puolet kuukaudesta illat yksin. Ja ongelmahan meillä oli tuo 2-vuotias esikoinen, joka vaati (vaatii edelleen...) sen, että sängyn vieressä istutaan. Muutoin iltatoimet ja muut pystyi hoitamaan muistaakseni suhthyvin, mutta tuohon nukutusasiaa sai sitten organisoida senkin edestä.

Esikoinen joutui omien vaatimustensa takia usein venymään nukkumaan menonsa kanssa, mikä oli kurja juttu. Menin esikoisen kanssa nukkumispuuhiin, kun vauva otti puolen tunnin iltatorkkujaan. Joskus kävi, ettei esikoinen ollutkaan nukahtanut, kun vauva jo heräsi huutamaan. Yhdessä vaiheessa esikoinen jäi yksin sänkyyn ja nukahti, kun selitin, miksi äiti ei voi siinä istua, ja kävin aina välillä häntä katsomassa. Tätä unelmatilannetta ei kauan kestänyt. Melko usein vauva katseli soivaa mobilea sängyssään, kun istuin toisen sängyn vieressä. Tämä toimi muutaman kuukauden, kunnes vauvaa ei enää uskaltanut jättää yksin. Alkoi nousta pystyyn ja kaatuili sitten pinnasängyssä kolhien päätään. Mitähän sitten tein... täytyy oikein yrittää muistella ;-) Sitten taisi koittaa vaihe, jolloin laitoin vauvan ensin yöunille ja äkkiä esikoinen perään, jotta ehti nukahtaa, ennenkuin vauva heräsi taas huutamaan. Vauva unikouluttiin 8 kk iässä ja siirrettiin omaan huoneeseensa nukkumaan.Nyt lapset n. 3,8 ja 1,8 -vuotiaita. Nuorempi viedään ensin ja unikoulun ansiosta jää yksin sänkyynsä (nyt kyllä 2 vk ajan pitänyt karmean protestihuudon, muttei onneksi pois tule, kopkop) ja isommalle luen tämän jälkeen iltasadun rauhassa ja tämän jälkeen menee isompi ja edelleen istun siinä hänen sängyn vieressään, kunnes nukahtaa. Meillä esikoinen on ikävä kyllä joutunut aina venymään ja olisin aina laittanut hänet jo aiemminkin nukkumaan, mutta jotenkinhan niistä tilanteista on pakko yksin selvitä ja kyllähän niistä on sitten selvinnyt, kunhan on hyvin tilanteet suunnitellut :-)Toivottavasti teillä ei ole nukutettavaa 2-vuotiasta, koska se on kyllä tosi rankkaa. Suo hänelle iltaisin kahdenkeskeistä rauhallista aikaa vaikka silloin juuri kun vauva nukkuu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä tytöt siis 1v 5kk ja 1kk, illat menee mielestäni samanlailla kuin ennen vauvan syntymääkin. Taapero käy unille klo 20 joten iltatoimet aloittelen jo 19 jälkeen.. iltapala menee usein niin että vauva on vieressäni sitterissä tai rintarepussa ja taapero syö itse leipää/syötän puuron.Sitten vaipanvaihto, yöasu päälle, kannan sänkyynsä ja sanon hyvät yöt suukkojen kera. Nukahtaa siis itsekseen,ei tarvitse olla vieressä ' päivystämässä' joka olisikin vaikeampaa kun vauva on. Sen jälkeen istahdan sohvalle syöttämään vauvan rauhassa kun hänellä on tapana iltaisin tankata parikin tuntia yötä varten. :)Vauva nukahtaa yleensä viimeistään klo 22 jonka jälkeen nostan sänkyynsä tai vaihtoehtoisesti otan viereeni tuhisemaan jos menen itsekin nukkumaan.Näin meillä.. mukavaa loppuodotusta! :)-Henna ja tytöt

homma hoitui jotensakin niin, että isompi/isommat iltapalalle klo 19 ja siitä iltapesujen ja satujen kautta unille 20-20.30. Vauva on silloin ollut joko nokosilla tai pötkötellyt lattialla tai sylissäni. Toki olemme miehen kanssa näissä iltatouhuissa vuorotelleet, mutta yksinkin homman saa sujumaan.

Tämän on saanut miehenikin toimimaan kun on ollut esikoisen vauva-ajoista asti yhden illan viikossa yksin lapsen/lasten (nyt 3) kanssa minun iltatyöni takia.

Joskus olen imettänyt vauvaa, kun isompi/isommat ovat syöneet iltapalaansa. Tai olen imettänyt, kun olen lukenut iltasatua jne. Alkukuukausina vauva on useimmiten ollut torkuilla juuri isomman/isompien iltatoimien aikana.Illan sujuvuuteen auttaa kovasti se, jos iltarutiinit ovat hyvin hanskassa ja lapset tietävät, mitä iltaisin tehdään ja missä järjestyksessä.

Onhan meillä tietty ollut näitä " iltajuoksu-jaksoja" , mutta ne ovat menneet ohi melko nopeasti, kun on kannettu lapsi takaisin sänkyynsä/käsketty takaisin. (Lapsen iästä riipppuen)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat