Vierailija

Heippa! Meillä poika 5 viikkoa vanha. Mietin tässä millasia rytmejä samanikäisillä muilla vauvoilla on? Meillä on kiltti poika joka jaksaa valvoa muutaman tunnin ja sit nukkuu kolmisen tuntia. Yöllä syö 4- 4,5h välein mutta ongelmana on kun yöllä syö haluaisi jäädä seurusteleen , katselee suurilla silmillään ja kohottelee päätään ja juttelee. Jos laittaa sänkyyn huutaa ja en voi kovin kauaa huudattaa ettei esikoinen ( 3v 9kk ) herää. Mies sitten usein valvonut pojan kanssa, katselee tv:tä ja poika on sylissä. Mietin miten tuosta tavasta pääsisi eroon ,saattaa juuri ekan syötön jlk joka yleensä 00.30- 1 jälkeen valvoa parikin tuntia. vanhemmat alkaa vaan väsyä kun esikoinen herää jo 7-8 ylös. Tuon ikäistä ei viitsisi kamalasti huudataa se kun ei vielä tajua miksi. Neuvoja siis vai tuleeko se rytmi ajan kanssa ja tuo yökukkuminen jää pois? Esikoisesta muistan vaan sen että ekat 3kk huusi koliikkia.

Kommentit (4)

Mitä jos koittaisit syöttää pimeässä, siis ihan "käsikopelolla"? Jos on niin hämärää, että vauva ei nää eikä pysty ottamaan katsekontaktia, mahtaisiko jatkaa uniaan? Onnistuisi ehkä parhaiten niin, että vauva nukkuu välissä. Tuo katsekontaktin välttäminen on tärkeää näinkin pienellä. En suosittele jatkamaan noita yökukkumisia, sillä jää pian tavaksi. Meidän esikoisella ne jatkui 2,5-vuotiaaksi... Mene vaikka vauvan kanssa toiseen huoneeseen, että voit antaa huutaa.Meidän vauva on 6 viikkoa, iltaitkua on, mutta nyt eilenkin lähinnä vain nukahtamisvaikeutta. Nukahtaa yöunille 11-12 aikoihin, nukkuu 3-4,5 h, syö ja yleensä nukahtaa helposti, nukkuu pari tuntia, syö ja alkaa ähisemään. Ihan silmät kiinni on, mutta ähisee joko mahavaivojaan tai tukkoista nenäänsä kun on ollut hiukan flunssainen. Kun vauva nukahtaa, herää kakkonen 2v3kk ja herättää myös esikoisen 5v. Aika vähille siis yöunet meilläkin jää, kun nukkua saa 12 ja viiden-kuuden välillä, ja siinäkin on syöttö välissä. Pitkät päiväunet aloittaa kymmenen maissa, n3 tuntia yleensä, on hereillä korkeintaan pari tuntia ja torkkuu loppupäivän. Eli päivärytmit on vielä hiukan hukassa, ja ehkä nuo illatkin helpottaisi jos saataisiin päivärytmi kuntoon.

... nukkuivat siis ensin pitkan patkan, sitten valvoivat tunnin-pari ja sitten uni taas maistui. Aika auttoi asiaan, mutta valvomistahan se tietenkin siina vaiheessa viela oli.Molempien kanssa tama hereillajakso on hoidettu aivan pimeassa, ilman yhtaan juttelua tai virikkeita. Esikoisen kanssa taisin istua keinutuolissa ja keinutella sen virkeimman ajan. Pikkukakkosen kanssa otin patjan hanen huoneensa lattialle ja virkeimmaksi ajaksi vauvan viereen patjalle. Itse nayttelin nukkuvaa ja taisin joskus torkkuakkin. Parin kuun iassa molemmilla jai tuo valvomisjakso pois ja heratyksiin riitti pelkka syotto.Mies koitti joskus tuota telkkarivalvomista esikoisen kanssa, enka siita oikein ilahtunut, koska tavoitteena oli kuitenkin tuo virikkeettomyys. Siita johtuen jouduinkin itse hoitamaan suurimmaksi osaksi nuo yot. Kuopuksen kanssa on tietenkin vaikeampaa jaksaa aina valvoa yot ja jaksaa sitten molempien kanssa paivat, mutta meilla tama aika meni onneksi suhteellisen nopeasti ohi.En siis kumpaakaan huudattanut, silla uskon myoskin etta vauva on silloin viela liian pieni sita ymmartamaan. Olin kuitenkin omassa huoneessa vauvan kanssa, ettei jokaista ininaa tarvitse varoa ja pelata herattavansa muita. (Tama ei tietenkaan ole aina mahdollista kampan koosta johtuen)Mina jaksoin yot silla tiedolla, etta muutaman kuukauden paasta yovalvomiset olisivat historiaa, ja niinhan ne nykyaan ovatkin.Skusku

poika 4v & tytto 6kk

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kukkumisten lisäksi vauva aloitti syntymästään saakka päivänsä viimeistään klo 5 joka ikinen aamu. Kuten joku kirjoitti, me vanhemmat jaksoimme juuri sillä ajatuksella, että kohta tämä helpottaa. Ensin tosin odotimme kiinteiden aloittamisen tuovan helpotuksen, sitten puolen vuoden iän, mutta kun muutosta ei tapahtunut, alkoi epätoivo iskeä. Onneksi älysimme mennä homeopaatille, joka toisin kuin kaikki aiemmat muut yksityislääkärit, kehotti lapsemme oireilun perusteella jättämään maidon pois poikamme ruoka/juomavaliosta. (Monet lekurit totesivat ykskantaan, että "teillä nyt vain on tuollainen valvova lapsi"!) Meillä tämä temppu ratkaisi! Tuntikausien yövalvomiset loppuivat kuin seinään, tosin vieläkään poikamme ei ole mikään supernukkuja. Lisään vielä, että kaikki mainitut pimeässä syöttämiset, juttelun ja vaipanvaihdon välttämiset ym. olivat jo ennestään repertuaarissamme ja lapsemme oireili myös jatkuvilla pulautteluilla ja iho-ongelmilla.Edelleen meillä on toisinaan pieniä ongelmia siinä, että saisimme kuopuksemme nukahtamaan yöllä takaisin. Juuri samasta syystä (esikoinen 3 v.) emme voi, emmekä halua, tätä yhdeksänkuistamme yöllä huudattaa yhtään turhaan.Toivottavasti yönne alkavat helpottaa! Meitä harmittaa se, ettemme saaneet aiemmin apua öihimme - varsinkin, kun apu lopulta löytyi niin yksinkertaisesta muutoksesta.Hannele96

Meidän esikoinen valvoi myös öisin, mutta yleensä vasta n. klo 3-4 aikaan, eikä tosiaankaan nukkunut muuten noin hyvin kuin teillä. Kyllä ne yövalvomiset ajan kanssa vähenivät ja puolivuotiaana nukkui jo aika hyvin, mutta edelleen, kun ikää on melkein 5 vuotta, on usein hereillä yöllä noihin aikoihin. Enää ei onneksi aina herätä vanhempia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat