Kuumemittari hajosi ja nyt elohopeaa on joka puolella. Olen yrittänyt siivota kaiken pois. Onko

Vierailija

vaarallista?

Kommentit (11)

Vierailija

Kuumemittarin elohopea

Nykyisin elohopea on korvattu vaarattomalla metalliseoksella. Vain vanhoissa kuumemittareissa on elohopeaa.Kuumemittarin elohopea on metallista elohopeaa, joka ei juurikaan imeydy nieltynä eikä iholta. Hoitotoimenpiteitä ei tarvita. Kuumemittarin elohopea höyrystyy muutaman vuorokauden kuluessa huoneilmaan, jolloin se voi hengitettynä imeytyä. Määrä on kuitenkin niin pieni, ettei myrkytysvaaraa yleensä ole.Toimita rikkoutuneen kuumemittarin elohopea tiiviissä astiassa apteekkiin ongelmajätteenä. Siivouksessa voi käyttää esim. harjaa ja rikkalapiota (imurointia ei suositella, koska se voi lisätä elohopean höyrystymistä).

Vierailija

Vierailija:

Lainaus:


Älä kysy miten. Olin järkytyksestä jäykkänä silloin ja soitin myrkytystietokeskukseen siellä sanoivat että ei ole vaarallista.
Vierailija

Älä kysy miten. Olin järkytyksestä jäykkänä silloin ja soitin myrkytystietokeskukseen siellä sanoivat että ei ole vaarallista.

Vierailija

Älä siivoa paljain käsin vaan hanskoilla. Älä laske lapsia huoneeseen ennen kuin olet siivonnut todella perusteellisesti. Voi imeytyä myös ihon läpi. Keräämäsi elohopea pitäisi laittaa ongelmajätteisiin. Varo myös elohopean hengittämistä.

Vierailija

Onhan se vaarallista, höyrystyy huoneilmaan. Kerää kaikki esim. suljettavaan lasipurkkiin ja toimita ongelmajätteisiin/apteekkiin. Voithan soittaa myrkytystietokeskukseen, josta varmasti saat ohjeita.

Vierailija

kuume mittareissa on usein (nykyään)lähes vaaratonta elohopeaa (en ole varma mutta jotain sellaista) joka haihtuu ilmaan parissa vuorokaudessa eikä se ole juurikaan haitaksi aikuisille tai vähän nuoremmille, mutta jos pelottaa niin tarkkaie vapisevatko kädet ja tuleeko huono olo, tälöin suosittelen lääkärissä käyntiä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat