Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

yösyötöistä eroon, kokemuksia ja neuvoa kaivataan

Seuraa 
Liittynyt17.9.2015

Hei kaikille!Poikani 11 kk söisi rintaa yöllä ainakikin 3 kertaa. Viime yönä aloitimme yövieroituksen. Hän heräsi ensimmäistä kertaa klo 12 ja itki omassa sängyssään. Nostimme pojan viereemme, siliteltiin ja yritimme rauhoittaa kaveria nukkumaan mutta ei tis tis tis oli pakko saada ja kun ei äiti suostunut antamaan niin se harmitti kovasti. Tätä " rumpaa" kesti noin tunnin, rauhoittui välillä ja taas suuttui kun ei saanut tissiä., kunnes nukahti ja heräsi seuraavan kerran 6.00. Isä antoi vesi hörpyn ja nukkui 7.00.

Meidän kaveri ei ole kauheasti itkeskellyt elämänsä aikana, niin laittaa tämä äidin aika koville...ja kun pieni sanoo äiti tis tis...apua mikä on niin hellyyttävää. Olemme päättäneet kummiskin rauhoittaa yöt..niinpä kysynkin miten olette hoitaneet homman ja kauan siinä on mennyt? Ja hyviä neuvoja otetaan vastaa.

Sivut

Kommentit (32)

minka ikaisena olette vierottaneet yotissittelysta, tai milloin sen voi tehda? joudun menemaan takaisin toihin kun poika on 7kk onko julmaa aloittaa vieroitus 6kk ikaisena, jotta jaksaisin paremmin toissa?

meillä edelleen heräillään 2-3 kertaa ...isä laittoi pojan viimeyönä kyljelleen , pupu kainaloon ja peittoa päälle ja näin jatkettiin kiltisti unia...good luck marjut!Teilla siis auttoi vaan aidin poistuminen kuvioista, niinko?Minulla sama tilanne, vauva nyt kohta 5kk ja nukahtaa vaan tissin avulla sankyyn. Heraa tunnin valein ja nukkuu minun vieressa. Heti kun asetan illalla sankyyn niin alkaa hurja tissin hamuaminen vierelta ja kauhee itku jos ei saa vaikka just on syoty... Ihan tissiriippuvainen siis koko tytto. Pelottaa jo se hetki kun pitais muuttaa tapoja...Kiva kuulla etta teilla muutos nayttaa onnistuneen noin helposti. Kerrothan lisaa kuulumisianne!Asiantuntijat sanovat, että 6 kk iässä ei lapsi enää tarvitse yöllä maitoa ja olen heitä uskonut - ja kokemus sanoo samaa. lapset 2. ja 3. olleet sellaisia, että illalla nukahtaneet tissille ja siitä siirretty sänkyyn, heränneet syömään 2-3 tunnin välein. 6 kk tullut täyteen, samana yönä en antanut maitoa - aluksi vähän huudelleet - saattaa noin tunnin verran ollut pari kertaa ekana yönä, muutaman yön jälkeen rauhoittuneet. Saattaneet inistä ja itkasta herätessään, mutta nro 2. tutin kanssa takasin uneen ja 3. paijaamalla. (Ei koskaan huolinut tuttia eikä pulloa). Jos se ei auttanut, viereen nukkumaan.Ykkönen olikin eri juttu. Allergioita, joten ei koskaan nukkunut hyvin, + vilkas, ei malttanut mennä makuuasentoon, tissi tai myöhemmin pullo ainoa, jolla sai pysymään sängyssä, (ja äiti väsynyt) joten oli tasan kolme, kun iltapullo otettiin pois, Yöllä ei periaatteessa muka anettu, mutta aina silloin tällön kuitenkin, kun ei enää kolmatta kertaa jaksanut tuntia istua vieressä...Muidenkin kokemuksen perusteella sanoisin, että mitä aikaisemmin, sen helpompi. Kun ei ole vielä ehtinyt muodostua niin selkeäksi tavaksi.

Ja onne Marjutille!! Yhdyn mietteisiisi, jos olisin tiennyt etta nainkin helposti tama onnistuu niin olisin varmaan uskaltanut aikaisemmin ryhtya ' koulutukseen' . Meilla on nyt siis kahdeksan yota uutta jarjestysta takana, ja tuossa neljannen yon paikkeilla tuli vahan takapakkia - tai siis poika heraili ja itkeskeli vahan enemman, mutta silti vain viisi kertaa yossa ja joka kerta isan lasnaololla simahti takaisin suht helposti ja nopeasti. Ja viime yo oli oikeaa juhlaa! Poika nukahti (yha isan viereen, keskitymme viela siihen etta ilman aitia parjaa silla parin viikon paasta olen yon poissa) mukisematta kahdeksalta, kerran itki ihan vahan kutsuitkua kymmenen jalkeen johon rauhoittui kun isa meni huoneeseen, ja seuraavaksi herasi viidelta syomaan jonka jalkeen jatkettiin unia aamukahdeksaan!! Kylla on uskomattoman erilainen ja parempi olo tanaan kuin miesmuistiin! :)Mina imetan viela siis viimeiseksi illalla, aamuyosta, seka ennen aamupaivan unia. Tarkoitus olisi haivyttaa tama aamupaivan syotto piakkoin, mietinpa vain kuinka helppoa tulee olemaan... poika ei suostu juomaan pullosta, mutta nokkamukista vetta kylla. Nyt menee hieman aiheen vieresta, mutta oletteko siirtyneet imetyksesta pulloon ja pitaneet imetys/pullottelu ajat samoina, vaiko vain jattaneet imetykset pois ja liittaneet juomisen ruokailuaikoihin? Mietin tata vain koska meilla imetys on aina ajoittunut juuri ennen nukkumista, ja kun ei pieni pulloa huoli niin todennakoisesti vain jatan imetyksen pois enka edes tarjoa pullovastiketta rinnalle, ja yritan saada nukahtamaan muuten. Ehkapa nain ' unohtaa' helpommin sen imetys/nukkumis ihanuuden... :)Tallaisia mietteita, tsemppia kaikille unentayteisiin oihin!

Poika 8kk on alkanut herätä vaihdellen 1-3 tunnin välein läpi yön ja vaatii aina herätessään tissiä että nukahtaa. Nälkä ei varmasti ole, kunhan läheisyyttä haluaa. Nyt olenkin miettinyt vieroitusta yötissittelystä.Ollaan yritetty ns. unikoulua niin että mies menee paikalle jos poika herää. Kun tissiä ei kuulu ja hyvät raivot on päällä niin saattaa mennä tunti tai enemmänkin ennen kuin poika rauhoittuu unille. Viime yönä hain pojan meidän väliin nukkumaan klo 4.30 ja nukkuikin hyvin iskän kainalossa 7.30 saakka. Heti kun alkoi ähistä niin pienellä silittämisellä pojan sai takaisin uneen, kun omassa sängyssä ehtii saada hirveet raivot päälle ennen kuin kukaan ehtii paikalle.Toimisikohan se, että mies nukkuisi pojan kanssa pari yötä, ja minä lähtisin evakkoon työhuoneeseen? Vai onko meillä kohta edessä uusi ongelma että pitää vieroittaa " perhepedistä" ?Tärkeintä näissä vieroitusasioissa on määrätietoisuus ja johdonmukaisuus, eli jos päätät olla antamatta maitoa yöllä, pysy päätöksessäsi, vaikka lapsen itku tuntuukin lohduttomalta. Olet kuitenkin lapsesi vieressä lohduttamassa muilla keinoin, joten mitään " hylkäämiskokemuksta" tuskin lapsesi saa. Yllättävän helpolla mielestäni olette päässeet ekan yön, voi olla että ensiyönä lapsesi kitisee tissin perään enää hetkisen ja huomaa ettei ämmää tule niin käy nukkumaan. Voimia yön pimeisiin hetkiin! Pian se helpottaa! Ja tuohon aamumaitoon, itse antaisin ihan sängyssä maidon ja nukkuisin vielä lapsen kanssa, jos mahdollista. Lapsi saa läheisyyttä ja turvaa!

Imettäminen loppui kokonaan paria päivää ennen ½vuotta. Yöt meni näin heräsi n. 1-2 tunnin päästä kun oli nukahtanut ja lopun yön n. 3tunnin välein. Imettämisen loputtua, lapsi sai 2yötä pulloa. Kunnes ajattelin lopettaa senkin samalla vaivalla. Ensimmäinen yö oli ERITTÄIN HELPPO. Tutilla nukahti ja pienellä silityksellä. Toinen yö: ensimmäiset 2heräilyä (samoihin kellonaikoihin kun söi aikaisemmin) rauhottui tutilla, kolmas: huusi n. ½tuntia, kunnes nukahti.

Näistä on nyt parisen kuukautta aikaa ja herää yöllä vielä n.2kertaa, tutti pitää laittaa suuhun tai aamuyöllä ottaa viereen.

Samalla kun alotin unikoulun siirsin lapsen omaan huoneeseen, eli siis tässä meni parikin kärpästä samalla iskulla. :)Tsemppiä kaikille unikoululaisille. :)

Hienosti teillä meni liinu80! Tule kertomaan jatkostakin jos jaksat! Meidän vauveli lopetti tutin syömisen 2 kk sitten...selvästi haluaa imeä jotakin...viimeyönä pupun korvaa ja tuttipullosta vettä...(tiedän että sitä tuttipulloa ei kannattaisi tähän varmaankaan tunkea mutta rauhoittui aamulla 6:lta siihen ja jatkoi uniaan.

Kiitos vastauksista ja innolla odotan lisää:)

Valitettavasti en osaa vastata ap:lle, mutta odotan innolla vastauksia. Meillä n. 8kk ikäinen poika, joka syö 2-4 kertaa joka yö. Syö kyllä ihan reilusti, eli tavallaan on ehkä nälkäinen, mutta toisaalta ellei heräisi kunnolla, niin saattaisi hyvinkin jaksaa aamuun saakka. Muutaman kerran on nimittäin menty vain yhdellä syötöllä.Nukumme kaikki samassa huoneessa ja usein joltain syötöltä poika jää väliimme nukkumaan. Nyt on reppana kovin kuumeinen, joten yönukuttamiset ilman tisua saavat odottaa jokusen päivän.Illalla mielestäni poika syö hyvin & paljon. Olisikohan kuitenkin jotenkin mahdollista " tankata" päivän ja illan mittaan enemmän ravintoa yötä varten? Jotkut ainakin puhuvat, että yösyöttöjen jäädessä pois alkaa päivisin ruoka maistua entistä paremmin.Pitäisikö miehen ottaa isompi vastuu öisin nukuttamisesta, jottei vauva ehkä hakisikaan rintaa niin hanakasti?Mielenkiinnolla ketjua tarkkaileva

Suippo

Meidän tyttö nyt kahdeksan kuukautta ja puoli vuotiaana lopetettiin yösyömiset. Huomasin ne tarpeettomaksi, kun heräsi joka yö samaan aikaan (nukkumaan n. klo 20, eka herätys kl0 23, toinen 02, kolmas 05 ja sitten 07 ylös) ja tissiä ei kuitenkaan syönyt juuri yhtään vaan imaisu vain muutaman kerran ja nukahti. Tein käytännön testiä niin, että annoin ensin vain toisen tissin - heräsi kolmen tunnin kulutta, sitten annoin molemmat - heräsi kolmen tunnin kulutta ja sitten en antanu lainkaan, vaan vain taputtelin uneen - heräsi kolmen tunnin kuluttua!Tästä kenttätestistä päättelin, että ei herää nälkäänsä, samoin kun siitä, että aamulla ei maistunut puuro, velli eikä edes hedelmäsose (herkku) eli oli aivan täysi masu aamulla.Meillä ei ole tuttia käytössä, ei ole koskaan ollutkaan, joten mietin, mitenköhän vieroituksesta selvitään. Ensimmäisenä yönä heräsi täsmälleen noina aikoina ja huusi noin 45 minuuttia aivan raivona ja kaarella sängyssään, mutta mies hyssytteli ja taputteli uneen. Toisena yönä heräsi noina aikoina, mutta ei huutanut vaan jatkoi unta hyssyttelyn seurauksena. Kolmantena yönä ei enää edes herännyt, vaan nukkui koko yön 20-6.30 heräämättä!Tätä on nyt jatkunut kaksi kuukautta, joten uskallan sanoa, että se on nyt voitettu taistelu. Pidin todella tiukasti kiinni siitä, että tissin syöminen erotetaan nukkumisesta (on unikoulun jälkeen oppinut aiemmin jo nukahtamaan itse) eli iltatissi annettiin hämärässä olohuoneessa ja sen jälkeen siirryttiin vasta makuuhuoneeseen (nukkuu omassa huoneessa). Tämä on ollut sikälikin kätevää, että myös mies on kelvannu nukuttajaksi, kun tissi ei ole liittynyt nukahtamiseen millään tavalla.Sydän itki verta ensimmäisenä yönä, mutta ajattelin asian olevan vauvan omaksi parhaaksi (ensimmäiset hampaat - yösyötöt haitallisia) ja yhtenäinen uni on kuitenkin parempi, kuin katkonainen.Ohjeena sanoisin, että pitää tosi tiukasti päättää, että näin toimitaan (myös miehen pitää olla ajatuksen tukena) ja pitää siitä kiinni!-irmeli ja neiti 8kk

piti kysyä...annan iltamaidon sängyssä. Mutta mites aamulla?Kannattaako antaa aamulla maitoa sängyssä ( mahdollisuus nukahtaa uudestaan) vai meneekö koko harjoittelu sekaisin?

<meillä on nyt herätty kolmena aamuna 8.30, kun normaalisti herättiin 7-7.30.) Kolmas yö meni ilman itkuja. Ensimmäinen unijakso 9-2, toinen herätys 5 ja 6 annoin maitoa ja nukkui 8.30 asti. Nyt mietityttää vesipullo. Poika ei rauhoitu hyssyttelyyn, niin ollaan annettu vettä pullosta, johon on rauhoittunut kahtena yö heti(mutta joi tosi paljon) Tuttia siis ei syö. Tuntuu, että pakko saada imeä jotain. Ajattelin yrittää seuraavan yön ilman pulloa....tiedän että siitä tulee huutoa mutta ettei vaan pullosta tule toista tapaa....apua...

Tyttömme 9kk.myös kova yötissittelijä ollut.Aikomuksena oli lopetella jo 7kk.iässä jolloin kiinteät alkoi menemään jo hyvin alas.

Alkuajatuksena oli että isä olisi hoidellut ekat yöt mutta sopivaa ajankohtaa piti odotella (työkiireiden vuoksi).Niimpä päädyin itse vieroittamaan maidontuoksuineni.

Tärkeintä alkuun on juuri se että pysyy päätöksessään niinkuin joku jo mainitsikin ja asenteella että tämä on muutaman yön juttu.

Tavoitteena meillä että tyttö nukkuisi noin kl23-5 jonka jälkeen saisi varhaisaamiaisen ja sen jälkeen vielä unta 2-3 tuntia.

Meillä nukkumaan mennään 22-23.

Eka yönä tyttö heräsi tavanomaiseen tapaan jo 1-2h nukkumaan menosta vaatimaan tisua.Koitin ensin rauhoitella omaan sänkyynsä mutta itku yltyi niin kovaksi että sylissä oli helpompi hyssytellä/silitellä/ rauhoitella.1h20min kesti tätä raastavaa itkua.Nukahti ja heräili tasaisin väliajoin kunnes sai viiden aikaan aamutissiä.Voi sitä tyytyväistä hyminää sen jälkeen:)

Seuraavat yöt oli jo paljon parempia,vain 2-10 min itkuja(ei enää raastavaa) ja nukahti tuttiin ja silittelyyn.Vielä nostin viereeni mutta nyt viimeöinä nukkunut jo omassa sängyssään.

Nyt takana viikon tätä vieroitusta ja minusta on mennyt yllättävän hyvin,ja nukutaan koko porukka luonnollisesti paremmin.Nykyään myös pitempiä päiväunia,en tiedä oisko vaikutusta mutta samoihin aikoihin näin tapahtui.

Yötissittelyn sanotaan olevan hyväksi maidon tuotannolle,siksi tuo viiden aikaan tissi sopii meille koska haluan imettää noin vuoden ikään ainakin.En ole huomannut että maitomäärä olisi vähentynyt päiväsaikaan.

Tsemppiä!Alussa vähän hankalaa mutta lopussa kiitos seisoo =)

Meillä nukuttiin kolmas yö näin: Tyttö nukahti klo 20:30 ja heräsi klo 7:00 aamumaidolle!!!Siis todellakin koko yö meni nukkuessa. Äiti tietysti ei ihan niin hyvin vielä nukkunut, koska on noin reilun vuoden verran tottunut heräämään useasti yössä...seuraavaksi onkin sitten äidin yövieroitus edessä:)Tsemppiä kaikille!!!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat