Vierailija

T: Hyvin tod. näk. edessä =(

Kommentit (9)

ainakin otettiin verikokeissa kaikki mahdollinen (keliakia, kilpirauhanen, munuainen, jne - en muista kaikkia), mukaanlukien allergiat. Ja allergioista vielä prick-testit.Allergiat eivät näkyneet kokeissa, tulivat vasta myöhemmin ilmi. Mutta äärimmäisen helpottavaa oli saada tietää muistakin mahdollisuuksista tuloksia. Ottivat ongelmatkin tosissaan sairaalassa.Yksi lääkäri laskeskeli sitten myöhemmin, että kasvun " notkahdus" on varmaan ollut mittausvirhe neuvolassa, missä meillä olikin aina eri mittaaja.Voimia!

Lapsella laitettiin kyynärtaipeeseen lämmittävää voidetta ja teipattiin kiinni eräänlainen kerääjä. Kerääjä poistettiin jonkin ajan kuluttua (en muista enää, oliko se puoli tuntia vai pikemminkin pari tuntia) ja siihen kerääntynyt hiki analysoitiin. Tuloksen sai heti.Koe tehdään siis poissulkevana, ilman että tarvitsee olla mitään epäilyä ko. taudista. Kystisessä fibroosissa hikeen erittyy jotain ainetta. En perehtynyt aiheeseen enempää, kun ei onneksi ollut tarvetta. Googlella löytyy, ainakin englanniksi (cystic fibrosis, sweat analysis)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mutta lapsen liian nopeasta kasvusta on ja silloin jouduimme niin sanottuun kasvukontrolliin jossa selvitettiin vanhempien ja isovanhempien kasvua sekä otettiin verikokeet, pissanäyte sekä röntgenkuvat joissa selvitettiin että vastaako luusto lapsen ikää.

Jotenkin luulisin että aika samanlaisista kokeista olisi teidänkin kohdallanne kyse.

mutta ihan aluksi tehdään peruskokeet: sydänfilmi, keuhkoröntgen, liuta verikokeita ja hikikoe, jolla testataan todella harvinaista kystistä fibroosia. Säikähdin itse tuota viimeksi mainittua, sillä tauti on parantumaton, mutta kävikin ilmi että koe tehdään poissulkevana kaikille, koska se on kivuton ja nopea.Ihan perusjuttuja siis, mutta rankkaahan tuo on pienen lapsen kanssa. Oma 1-vuotiaani alkoi lopulta itkeä heti, kun astuimme sairaalan käytäviltä johonkin huoneeseen tai joku hoitohenkilökunnasta lähestyi.

että missä vaiheessa se kasvu hidastuu ja kuinka paljon?

Kyllähän vauvojen kasvu hidastuu muutenkin aika paljon puolen vuoden jälkeen.

Varmaan verikokeetsuljetaan pois keliakia, kilparauhassairaus, allergiat ekanavanhempien kasvutapa ja sisarusten kasvutapa selvitetään

mutta kun meidän vauvalla (iis silloin ikää jo vuoden korvissa) painon nousu hidastui ja hatkeksi pysähtyikin käytiin kontrolleissa usein. Silloin neuvola puhui lähetteestä jonnekin ravitsemusterapeutille. Onnkesi seuraavassa neuvolassa painoa oli jo tullut lisää ja asia jäi unholaan.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat