Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kun kerran yläasteella ja lukiossa on pakkoruotsia, niin luulisi sitä sitten osaavan saman verran kuin englantiakin. Ja kaksikielinen maa sentään!

Sivut

Kommentit (49)

Miksi sitten telkkaohjelmia ylipäätään suomennetaan, kun kerta kaikki osaa englantia?Minusta siinä olisi pitänyt olla ruotsinkielen taitoinen juontaja, joka olisi myös kääntänyt kunnolla sen mitä sanotaan. Se olisi ollut kohteliasta sekä vierasta että kilpailijoita että yleisöä kohtaan. Kun täällä nyt niistä käytöstavoista niin kouhkataan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

mutta jos ne eivät sida kieli on englanti. Yritysfuusioissa kieli saattaa olla ruotsi, joka jälleen on epäreilua.Totta kai kannattaa iana alita sellainen kieli jossa toisella osapuolella 7 kellään ei ole etulyöntiasemaa. Muu on silkkaa tyhmyyttä.

suhteiden kanssa? Ei ruotsia kukaan puhu. Kaikki käyttävät englantia. Moni ruotsalainen ei edes tiedä, että suomessa pitää opiskella ruotsia pakollisena kielenä!Ja kelaa - ei norjalaiset, tai tanskalaisetkaan opiskele ruotsia. Voi voi, miten ne ovatkin saaneet suhteensa pidettyä yllä ruotsalaisten kanssa...
Vierailija:

Lainaus:


että hän olisi saanut puhua äidinkieltään (olisi varmasti ollut vieläkin vivaihteikkaampi ja napakampi) ja yleisöä ja kilpailijoita kohtaan kohteliasta olisi ollut se, että puheet olisi käännetty. Rautalangasta.33
Jos suomenkielinen kutsutaan vieraaksi ruotsinkieliseen ohjelmaan Ruotsiin niin on ihan turha odottaa että saa puhua SUOMEA!

Vierailija:

Lainaus:


saa aina puhua Ruotsia ruotsia, jos menevät mukaan tv-ohjelmiin.Mutta sulle on näemmä ihan turha opettaa käytöstapoja...
Ruotsalaiset työkaverit ovat sanoneet, että ymmärtävät tanskaa tarpeeksi pärjätäkseen sosiaalisissa ympyröissä, mutta työjutuissa on oltava sen verran tarkka, että paras yhteinen kieli on englanti, jota kaikki ymmärtävät. Aika jännää, eikö totta? Ruotsalaiset eivät todellakaan oleta suomalaisen puhuvan ruotsia. Ovat päinvastoin yllättyneitä, jos niin käy.Mun mielestä on myös hullua, että me opiskellaan useita vuosia ruotsia koulussa, eikä siitä jää enemmistölle päähän mitään. Jossain mättää ja pahasti. Uskon, että ihmiset oppisivat ruotsia huomattavasti paremmin, jos siltä poistettaisiin pakkostatus, joka tavallista suomenkielistä pulliaista muistuttaa vain niistä ajoista, kun epäiltiin suomen kielen (tuon rahvaanomaisen kammotuksen) edes taipuvan kunnon kirjallisuuteen. Toki siinä kävisi niin, että kaikki eivät opiskelisi enää ruotsia, mutta suomalaisten kielipohjan rikastuminen esim. ranskan, venäjän tai saksan laajalla opiskelulla ei olisi missään tapauksessa huono asia.

kun valittavana on huono englanti tai huono ruotsi (tai mehän emme tiedä esim. juontajien kielitaidosta), niin ruotsi, koska pohjoismaalaiset puhuvat toisilleen.12erityisesti nuoret osaavat huomattavasti paremmin kuin pakkoruotsia.Suomen kaksikielisyys on muutenkin vitsi: jos n. 4,5 % populasta on syntyjään suomenruotsalaisia, ei se tee mitenkään Suomesta aidosti kaksikielistä. 95,5 %:lle ruotsi on yhtä vieras kieli kuin mikä tahansa muukin.Vierailija:

Lainaus:

Minkä helvetin takia Idolsissa puhuttiin englantia sille ruotsalaiselle tuomarille.

Kun kerran yläasteella ja lukiossa on pakkoruotsia, niin luulisi sitä sitten osaavan saman verran kuin englantiakin. Ja kaksikielinen maa sentään!

But Swedish? Sorry - hardly ever!And why should we give the other one the advance of using his own language. It' s much more fair that both use a foreign language.

Suomi ei ole koskaan ollut eikä tule koskaan olemaankaan aidosti kaksikielinen maa. Tämän kulissin ylläpito on täysin naurettavaa ja onneksi kohta se loppuu.

Tiedoksi vaan että kyseinen tuomari puhuu työssään jatkuvasti englantia joten ihme olisi jos ei muutaman kommentin antaminen englanniksi sujuisi....Järkeä saa käyttää, kohteliasta on jo se että suomenkielisessä ohjelmassa saa puhua vierasta kieltä.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat