Seuraa 

Pojalle löytyi kahdet vaihtoehtoiset nahkakengät. Joko Kavatin nettikaupasta nahkaiset kävelykengät tai paikallisesta K-kengästä Eccon nahkaiset kävelykengät. Molemmat kengät tarrakiinnityksellä ja pitäisi olla laadukkaat ja tukevat kengät. Yllätyin Eccon kenkien tukevasta kantakapista ja mukavan tuntuisesta ei liian jäykästä pohjasta, kun kenkiä hypistelin. Kavatin kenkiä en pääse livenä tunnustelemaan, ne on tilattava netistä, siksi vertailu vähän vaikeaa. Te, joilla kokemusta, kummat paremmat? Myyjä kehui, että Eccoissa on iskunvaimennus lastenkin kengissä, ja Kavatissa hänen muistaakseen kovempi pohja, tiedä sitten puhuiko Eccon puolesta, kun heillä ei Kavatin kenkää ollut myynnissä??Toisiksi kengiksi mietin nahkakenkien rinnalle Vikingin tai Kangaroosin lenkkareita. K-kengässä oli Vikingin wash konepestävät lenkkarit, jotka tuntuivat ihan tukevilta. Tarjolla oli lisäksi pariakin mallia Kangaroosin lenkkaria, toinen malli näytti samalta kuin Sokoksen 3+1 mainostama maastokuvioinen lenkkari, hinta oli vaan 10 euroa enemmän täällä, ja toinen oli myös maastokuvioinen, tummempi ja oranssia tehosteena ja pohja hauskan näköinen oranssi. Onkohan näillä paremmuuseroa, eikös Viking valmista molempia?Kenkien pitäisi siis olla tukevat ja hyvät ja tukipohjallinen pitäisi mahtua niihin sisään. Pojan jalat ovat aika rintavat eivätkä mitkään kapeat, jos nyt ei aivan leveimmästäkään päästä. Tulee jo itselle sellainen olo, että pohdinko asiaa liiankin tarkkaan, kun moni ystävä ostaa kengät ihan mistä vaan. Itse haluaisin vaan saada ne kaikkein parhaat kengät omalle kullalleni :-)Vielä tuli mieleen noista Kavatin sandaaleista, millaiset nuo kärjestä umpinaiset sandaalit on? Hiostavatko ne kesällä tai ovatko kuumemmat kuin kärjestä avonaiset? Minusta ne näyttävät vähän hassuilta ja aika raskaalta sandaaleiksi, mutta vaikea arvioida, kun ei pääse itse käsissä tunnustelemaan ja tutkimaan niitä.

Kommentit (5)

Minusta kengät on kutakuinkin ainut asia, mitä ei voi ostaa sovittamatta. Eri kengät on eri mallisia ja eri merkeillä usein ihan selvä tyyli, esim leveään/kapeaan jalkaan. Vikingit ja Kavatit on leveämmälle jalalle, Eccot ja Kangaroos kapealle, joten minusta on erittäin epätodennäköistä, että sopivina vaihtoehtoina voi olla noin toisistaan poikkeavat mallit. Vain sovittamalla selviää, mikä kenkä jalkaan käy. Ns. perusmalliseen jalkaan tietysti on varmaan aika simppeli löytää sopivia kenkiä, vaihtoehtoja on silloin paljon. Mutta esim meillä kun on koko perheellä kapeat ja matalat jalat, on Ecco lähes ainut joka istuu jalkaan, niitä Eccoja sitten kannetaan kotiin joka vuosi kassikaupalla. Just tänään kävin kevätkenkiä metsästelemässä lapsille ja jopa merkin sisällä oli taas eroja, esikoiselle piti yli puolen tusinaa erilaista Eccoakin sovittaa, että löytyi riittävän kapea. Kangaroos on toinen mikä meillä joskus sopii, on myös aika kapeaa mallia. Tänään pitkällisen sovittelurumban jälkeen mukaan tarttui kolme paria Eccoja ja yhdet Kangaroosit (on monta lasta). Minusta sovittaminen ja asiantunteva myyjä on ehdottomat edellytykset kenkäostosten onnistumiseen, pienten lasten sanomisiin kun ei oikein voi luottaa, meillä vielä esikoisellakin vaikuttaa esim kengän väri siihen, miten se hänen mukaansa jalkaan istuu. Ts vaaleanpunainen istuu todennäköisesti hyvin ja musta huonosti :-) (äiti ja myyjä joutuu sitten usein kumoamaan neidin lausuntoja koekävelykierroksen myötä.)Minä olen näissä kenkäasioissa varmaan niuhojen niuho, mutta en kerta kaikkiaan ymmärrä, miten ihmiset laittaa rahaa mielettömiä määriä esim lasten merkkivaatteisiin, mutta kengät on usein mitä sattuu. Kun kenenkään kroppaan ei tule asentovirhettä halpahallinkaan T-paidassa, mutta jalat on helppo pilata huonoilla/ei-istuvilla kengillä. Meillä siis nuo kengät on ainut, mitkä ostetaan hintalappua katsomatta kun sopivat löytyy ja sopivat etsitään vaivoja säästelemättä, muita vaatteita sitten metsästänkin alesta seuraavalle kaudelle valmiiksi.Tulipa vaahtoaminen, mutta osui heikkoon hermoon tuo aihe :-)

Netistä kenkien ostamien on aina vähän arpapeliä. Olisiko sinulla mahdollisuutta käydä katsomassa kavateja livenä jossain kaupassa? Ihan yleinen merkkihän se kuitenkin on :-)Mä itse pidän enemmän Kavateista, mutta jotkut liputtavat Eccojen puolesta. Meillä on ollut ja tulee olemaan myös kärjestä umpinaisia sandaaleja, ja minusta nekin ovat kivat. Aika umpinaisethan ne ovat, kun takaosakin on suljettu. En vaan oikein osaa näin pienelle ostaa solkikiiinnitteisiä sandaaleja, ja nuo kavatit ovat ainakin tukevat.Olikohan tästä mitään hyötyä? Tuskin, mutta tosiaan mielipiteitä ja jalan malleja on monia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eccossa ylensä kapeampi lesti kuin Kavatissa, mutta mallikin vaikuttaa.Ainakin tähän asti näkemäni Kavatit ovat selvästi huonompia kuin aiempina vuosina. Katsomissani Eccoissa taas ei ollut riittävästi vartta. Kavatit meillä on aiemmin olleet. Mutta täytyy katsoa, minkälaiset mallit ovat tänä vuonna.Suosittelen kokeilemaan kenkää ennen ostamista.

Kokeiltiin monenlaisia Eccoja, mitkään eivät istuneet tytön mielestä jalkaan. Aina puristi tai hankasi jostain kohti. Sovitettiin myös montaa eri mallia Kavateja. No ainoastaan yksi malli tuntui tytön jalkaan hyvältä, joten otettiin ne. Nuo oli siis kävelykengät. Sitten ostettiin vielä Viking Wash lenkkarit ja Kavatin sandaalit, nuo mistä joku aiemmin puhuikin ne " umpinaiset sandaalit" . Ensin meinasin itsekin tilata Kavatin kengät netin kautta, mutta onneksi mentiin sovittelemaan kun ne juuri mitä katsoin netistä eivät istuneet yhtään jalkaan.Sinuna ostaisin kyllä sellaiset kengät joita pystyy sovittamaan. Samalla merkillä voi olla hyvinkin erilaisia kenkiä. Meillä myös tytöllä korkea ja ehkä vähän leveä jalka.

Meillä Eccot olleet hyviä lapsille, joilla on matala jalka, ei siis ollenkaan rintava. Samasta syystä Kavat ei vain istu jalkaan, vaikka siinä olisikin normaali tai kapea lesti. Mutta jos Eccot hyvät, ottaisin ne, enkä tilaisi netistä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat