Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kirjoittaja, vaikka lapseton onkin, on mielestäni erittäin oivaltavasti havainnut tämän uuden suuntauksen. " Ennen lasta kasvatti koko kylä, nyt häntä arvioidaan" . Ja miten vauvasta on tullut eräänlainen asuste ja muotijuttu.

Esikoista odottaessani kymmenen vuotta sitten en tällaista ilmapiiriä vielä huomannut, mutta johtuuko alati kasvavasta ulkonäön ja pinnallisuuden palvonnasta henki on muuttunut enemmän siihen suuntaan, että niin äitejä kuin lapsiakin arvioidaan ulkoisen olemuksen perusteella. Ahdistavaa.

Kannattaa lukea se Kotivinkin juttu!

Kommentit (16)

Gwen Stefani treenasi synnytyksen jälkeen puoli vuotta 5 kertaa viikossa kuntosalilla, hänen vanhempansa tekivät hänelle kevyttä ruokaa ja hoitivat lasta. Kuika monella tavismammalla on mahkuja tuollaiseen...

Hyvä juttu. Ja kertoo hyvin osasta av-mammoja. Halutaan olla kuin Angelina tai Gwen, vaikka rahkeet ei siihen tavismammalla riitä. Mutta ainahan voi ostaa ainakin ne Bugaboot :D

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vierailija:

Lainaus:


Millä mittarilla kauneus on joku itseisarvo? Mitä iloa saa, kun laittaa päällensä tietyn merkkiset vaatteet? Säälin ihailevia katseita janoavia äitejä, joiden elämä pyörii koko ajan " tietyn tason" ylläpitämisessä tai oikeastaan koko ajan paremman saavuttamisessa.Maailmassa on oikeitakin huolenaiheita. Miettisivät niitä joskus.

Satsaan itseeni ja ulkonäkööni, niin tein ennen lastakin. Samoin tekee aviomieheni. Vauva on kauniisti puettu. Käydään paljon yhdessä kahviloissa ja ravintoloissa. Myös mies liikkuu paljon kaksin lapsensa kanssa.

Mutta kyllä meillä järkeäkin on päässä! Ei lapsi ole meille pelkkä asuste, eikä kaikkien tuotteiden tarvitse ole viimeisen päälle merkkituotteita.Allekirjoita tämän alla olevan kohdan artikkelista. Eikä siinä ole minusta mitään pahaa, vai onko??" Lapsiperheet valtaavat trendikahvilat kautta maailman. Kauniisti puetut lapset flirttailevat tottuneesti tuntemattomien kanssa. Nämä kahvilakonkarit ovat varmoja omasta viehätysvoimastaan." .................................

Millä mittarilla kauneus on joku itseisarvo? Mitä iloa saa, kun laittaa päällensä tietyn merkkiset vaatteet? Säälin ihailevia katseita janoavia äitejä, joiden elämä pyörii koko ajan " tietyn tason" ylläpitämisessä tai oikeastaan koko ajan paremman saavuttamisessa.Maailmassa on oikeitakin huolenaiheita. Miettisivät niitä joskus.

ovat heti synnytettyään yhtä hyvän näköisiä ja trimmattuja kuin ennen raskautta.

En itsekään tarkoita, että raskaus ja äitiys olisi syy lihoa ja rupsahtaa, mutta jos on takana vaikea raskaus ja synnytyksen lälkeen 6 kk:n jatkuva univelka sellaistakin sattuu...

Sitten näitä masentuneita äitejä riittää kun eivät tajua miten paljon tähdet saavat apua näyttääkseen niin hyviltä (helppo olla täydellinen kun meikkaaja meikkaa samalla kun lastenhoitaja hoitaa lapsen)

ja kun vauva ei sitten suostukaan olemaan söpösti sylissä hiljaa merkkivaatteet päällään.

Siis että saahan äitikin toki pitää itsestään huolta, mutta tuo mahdottomuuksiin asti mennyt ulkonäön ja materian palvonta, joka on jo tullut osaksi lastenkin hankkimista on ällöttävää.

MIKSI nykyään ollaan niin tavattoman kiinnostuneita arvostelemaan toisten ulkonäköä ja pukeutumista. Ja ennenkaikkea MIKSI pienten lastenkin ulkonäköä arvioidaan?? ( Esim. Vanesan tai Lolan lapsia)

Vierailija:

Lainaus:

vaikka olen 5 alle 7-v kotiäiti, tahdon näyttää hyvältä , lapset siistiksi puettuja ja kotikin on puhdas. elämää on lastenkin jälkeen. synnytys ja lapset ovat minusta huono tekosyy

miksi äidit rupsahtavat rumiksi ihrakasoiksi.
kun pukee itselleen ja lapselleen kauniit vaatteet kuin laittaisi rumat retkut päälle.Jos ehtii pestä hampaat, käydä naistenhuoneessa ja pedata sängyt, niin ihan yhtä lailla löytää aikaa itsensä ehostamiseen.Minä ja mieheni nyt satutaan arvostamaan minun ja vauvani sosiaalisia suhteita enemmän kuin sitä, onko keittiö muravapaata aluetta tai kiiltääkö suihkun hana.En usko että tämä tekee meistä sen huonompia vanhempia kuin jos olisimme vähemmän kiinnostuneita tämän hetken asioista, ilmiöistä ja menoista.Lapsi meillä ainakin kukoistaa ja on mahdoton ilopilleri. Rakastaa uusien ihmisten kohtaamista!

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat