Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija


Koulun ruokalassa oli kysytty oppilaiden toiveita ruokalistaa varten, kun myöhemmin keväällä järjestetään toiveruokien viikko.5. luokan pojat olivat sitten pistäneet ranttaliksi ja sotkeneet koko listan. Rastittaneet omat suosikkinsa täyteen rasteja ja lisänneet ruokavaihtoehdoiksi jäniksen papanoita, kissan pissaa ym. fiksua.Keittäjä ja opet olivat tästä suivaantuneina antaneet pojille rangaistukseksi viikon työpalvelua keittiössä. Pojat joutuvat päivittäin pyyhkimään ruokalan pöydät.Onko mielestänne ok rangaistus?

Kommentit (20)

mielestäni ennen muuta tänä päivänä on tärkeää, että edes koulussa vääristä teoista rangaistaan ja oikeista palkitaan.Tärkeintä on, että poitsut ymmärtävät, että koulun aikuiset tuomitsevat käytöksen. Rangaistus oli hyvä. Hyvä, jos pojat häpeävät. Häpeä on hyvä tunne.ope

Oppilaat ovat aina innosta soikeana, kun pääsevät ruokailuapulaiseksi, koska apulaiset saavat aina ruokailunsa päätteeksi jälkiruokaa.Mielestäni rangaistus on vähän huono, koska pöytien pyyhkimisestä olisi parempi tehdä mukava juttu kuin rangaistus. Tuollaisesta käytöksestä pitäisi tulla kovempi rangaistus, etteivät töhri seuraavaksi koulun seiniä spray-maalilla. Toisaalta, lapset hankaloittivat keittiön väen työtä, joten rangaistus oli sopiva, kun lapset korvaavat rikkomuksensa juuri keittiöhenkilökunnalle.T: Koulunkäyntiavustaja

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En väitä, etteikö tuo olisi hyvä ja tehokas rangaistus, mutta menee niin rajoille ohjeitten kanssa, että omana käskynä en rohkenisi antaa koulumaailmassa rangaistukseksi. Mutta ap totesikin sen olevan usean aikuisen päätös.


Olen käsittänyt, että koulussa rangaistukset ovat jälki-istunto, luokasta poistaminen, varoitus ja koulusta erottaminen. Tuo ei mielestäni kuulu lain piiriin.

juuri siksi, että se voi olla häpeärangaistus. Riippuu vähän, miten se toteutetaan. Mutta jos toiset oppilaat tietävät sen olevan rangaistus ja näkevät ja naureskelevat, niin silloin se on häpeärangaistus. Vaikea sanoa, mutta itse en rohkenisi antaa tuollaista rangaistusta.

Mitä häpäisyä on ruokalan pöytien pyyhkimisessä? Onko susta se jotenkin hävettävää?Musta toi oli tosi hyvä ja kasvattava rangaistus.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat