Vierailija

Tänään yritin antaa vauvalle maitoa pullosta ja mukista enkä antanut tissiä, mutta lopputulos oli se, että vauva karjui aivan hysteerisenä 1.5 tuntia ja meinasi moneen kertaan oksentaa kun huusi niin kovasti. Ei kelvannut korvike vaikka nälkä oli. Ei suostunut ottamaan soseitakaan, ei leikkimään, ei mitään. Karjui vaan loukkaantuneena kun ei varmaan ymmärtänyt miksi ei saakaan yhtäkkiä tissiä :( Vauva on 9kk ja haluaisin jo lopettaa imetyksen, oikeastaan olen jo pitkään halunnut lopettaa, mutta aina se lopetus on venynyt ja venynyt.Taustaksi: Vauva ei ole ikinä kelpuuttanut lisämaitoa pullosta/nokkamukista/mukista, ei myöskään tuttia, tissi on ainoa mikä kelpaa. Nukahtaa vain tissille ja herää öisin vielä 5-10 kertaa syömään, kun ei osaa nukahtaa ilman tissiä (oli koliikkivauva ja ainoa keino silloin millä pystyi lohduttamaan vauvaa oli imetys, joten se muodostui kai siksi niin tärkeäksi).Nyt kuitenkin kaipaisin jo ihan oikeasti paremmin nukuttuja öitä ja luulisin että se ei tule onnistumaan, ellen lopeta koko imetystä. pelkkä yöimetyksen lopettaminen ei varmaan tule onnistumaan, koska vauva kaipaa tissiä jos vaan tietää, että on edes pieni mahdollisuus sitä saada. Ja pakko jo välillä ajatella itseänikin, haluaisin jo saada nukkua yli tunnin putkeen öisin :/Mutta miten ihmeessä se tapahtuu, kun vauva on niin kiinni tississä? :(

Saakohan se kamalat traumat jos vaan lopetan imetyksen ja annan huutaa kunnes suostuu ottamaan pullosta? :(

Kommentit (10)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hymyillen luin viestejäsi. Kuin ajatus, juttusi käy toteen myös meillä. Toinen lapsemme 1v10kk alkaa tottumaan ajatukseen, että äidin tissimamma on loppu. Aamuisin herättyäni alkaa tuntumaa, että olen saanut levätä. :)

Olen nro 6, ja todella on meillä kolme ihan samanlaista lasta ollut kuin sulla. EI allergioita ole ollut eikä varmasti ollut. Ei tullut edes mieleen. Toiset lapset vain tottuvat siihen rintaan niin kovasti, että se elämä menee sitten yhdeksi tissitykseksi illasta ja yöstä. Siinä ei äiti saa paljon nukkua, kun pitää kymmenenkin ja enemmänkin kertaa herätä yöllä syöttään vauvaa. Mutta kyllä se pian helpottuu sinullakin, ap! Neljän kk:n päästä kannattaa jo kokeilla laastaria!!!

En tuhlaisi kyllä rahaani mihinkään yksityisiin allergiatesteihin!!! Jos lapsesi olisi rinnan sijasta tottunut tuttiin, joutuisit heräämään yöllä yhtä usein laittamaan tutin suuhun. MEnisitkö silloin alllergiatesteihin vauvaasi viemään? Tuskinpa! Ei nyt ole kyse muusta kuin tottumuksesta, mutta todella vahvasta sellaisesta. Siinä on kyse läheisyydestä, turvasta, lämmöstä, rakkaudesta, vähän myös ruuasta, vaikka siitä ehkä 9kk:n ikäisellä kaikkein vähiten. Eikä sillä läheisyyden kaipuulla ole mitään tekemistä sen kanssa, kuinka paljon olette päivällä lähekkäin. Vauvat on vauvoja! Heilllä on oikeus saada olla äitinsä lähellä! Anna vain vauvasi tankata itseensä läheisyyttäsi, se on vähintään yhtä tärkeää kuin ruoka! Nyt ja myöhemmin elämässä.

Ensimmäisen ja nuorimmaisen sain vieroitettua 1,5vuotiaina, laittamalla laastarit ja sanomalla, että ai-ai, mamma on pipi. Tuon ikäinen lapsi ymmärtää jo paljon, ja vieroitus kävi helposti. Parina yönä herättiin kitisemään hetkeksi, sitten on nukuttu. Ennen vieroitusta herättiin tissille toistakymmentä kertaa yössä. Eli tosi helppoa! Siis sitten vähän isompana. Keskimmäisen jouduin vieroittamaan sinun lapsesi ikäisenä kerrasta poikki menetelmällä. Se oli KAMALAA! Lapsi huusi monta tuntia illalla ennen kuin nukahti. Samoin yöllä pari kertaa herättyään. Meni viikko, ennen kuin alkoi helpottamaan. Päivät meni suht hyvin, mutta illat ja yöt olivat todella ihan kamalia! Tuntuu vieläkin todella pahalta itsestänikin, että sillä tavoin oli pakko vieroitus hoitaa. Lapsi parka! Eikä hänkään huolinut korviketta ollenkaan, ei nokkamukista eikä tuttipullosta, ei mistään. Perunan sekaan sitä sitten laitoin ja velliä tein, jugurttia syötiin niin, että sain maitoa sitten kuitenkin vauvalle syötettyä. Sehän kuitenkin on tosi tärkeää lapselle.

Olen muuten koittanut vieroitttaa myös esikoista ja kuopusta ennen vuoden ikää. Ei se onnistu, kun lapsi ei huoli korviketta. Eikä ainakaan meidän lapset myöskään isältään, kun en ollut paikalla. Eli jos et halua lasta huudattaa, ei auta muu kuin jaksaa. Mutta pian ne muutama kuukausi kuluu ja lapsi on sen verran iso, että juo jo oikeaa maitoa ja ymmärtää, että mamma on pipi, kun on laastari eikä voi silloin mammia.

ja heräilee edelleen usein. Se on erittäin tavallinen tarina allergisilla lapsilla. Koliikki ei koskaan olekaan ollut koliikki vaan lapsi on voinut olla allerginen alunperinkin. Lapsi voi imemällä hakea lohtua myös kipuun.Siinä olet oikeassa, ettei pelkässä testaamisessa ole järkeä. Isolla osalla lapsista kun allergiat eivät edes näy testeissä. Vain ruokavalioilla voi saada varmuuden, mutta en väheksyisi silti lääkärikontaktia!

mutta neuvolalääkärin mielestä ei riittävästi oireita että päästäisiin kokeisiin vaikka siitä puhuin :( eli kun iho-oireita ei ole, ei voi olla allergiaa (ainakaan lääkärin mielestä) Unikoulua vaan kehoitti pitämään, mutta vauva ollut koko talven joko flunssassa tai muuten vaan rutunen, eli en ole raaskinut pitää. Itse käytän kyllä normaalisti maitotuotteita, olin 2vk ilman kun vauva oli 2kk ja huusi vaan, mutta ei ollut vaikutusta.en tiedä onko meillä oikein varaa yksityiseen allergialääkäriin :( mitähän ne kustantaa.. vai kannattaisiko mennä vaan uudestaan neuvolaan rutisemaan?toisaalta myös pelkään että jos lopetan imetyksen laakista ja yritän väkisin vauvalle huudon kanssa saada korviketta ja jos onkin sille allerginen eikä siksi sitä halua kun tulee vatsa kipeäksi tms :(en kyllä yhtään tiedä mitä tehdä :( :(ap

Tuli myös allergia mieleen. tai sit vaan joku äiti-äiti kausi, yritä vieroittamista muutaman kk kul. uudelleen, kun voit antaa nokkamukista purkkimaitoa

Kuulostaapa hankalalta. Entä jos isä/muu henkilö antaisi maitoa mukista? Onnistuisi varmaan paremmin varsinkin jos et ole ihan lähellä. Varmaan muu ei auta kuin " huudattaminen" kun tuon ikäinen ei paljoa selityksiä usko. Itse lopetin aikoinaan " kuin seinään" ja parinpäivän kuluttua tilanne normalisoitui..

Ei mitään maitotuotteita eikä maidon ainesosia kuten kaseiinia. Netistä löytyy varmasti ohjeita. Jos ei auta, varaa aikaa yksityiselle lastenlääkärille, joka on erikoistunut allergioiden hoitoon.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat