Vierailija

Pitäisikö hänelle laittaa omat eväät mukaan, mitähän siellä tarjotaan? Munia ja pekonia (yök)?

Sivut

Kommentit (68)

Kuinkahan monen lapsen vanhemmat edes vaivautuvat lukemaan niitä tuoteselostuksia vaikkapa suolan osalta? On helppo vedota siihen että " jos niitä nyt pari kertaa vuodessa syö, niin ei niihin kuole" , mutta kuinka moni tosiaankin saa sipsejä vaan " pari kertaa vuodessa" ? Lasketaanpas nopeasti: omat synttärit, kavereiden/sukulaisten synttärit = väh. 5 kertaa vuodessa. Tähän päälle erikoispyhät ja leffaillat = taas n. 5 kertaa vuodessa. Sitten kun aletaan laskea niitä määriä, joihin sipsit ym. pakataan, ymmärretään nopeasti että hei, niitähän tulee syötyä paljon enemmän kuin luultiin (koskee edelleen niitä tavisperheitä, joissa ei tuoteselostuksia lueta)! Eli niihin " ei-tappaviin" saattaa sittenkin ajan kanssa kuolla, tosin kiertotietä (verenpaine & sydäntaudit ym.)...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Erään kerran kun olin lastani hakemassa ns. tavis-synttäreiltä (ei siis karppisynttäreiltä) totesin lapsessani (9 v) hurjaa sokerihumalaa... Pahinta oli lapseni luokkakaveri joka pyörtyi sokerihumalassaan äitinsä käsivarsille tämän hakiessa lastaan " juhlista" ......

Älkää hyvät ihmiset päästäkö lapsianne karppiperheisiin. Eihän lapsia päästetä mustalaisten, tai neekerienkään luokse. Uskovaisiakin on syytä vältellä. Vain namusediltä saa sitä mistä lapset tykkää.

vain vihanneksia ja täytekakkua. Lapsi ei silloin tykännyt mistään vihanneksista joten ei niitä tietenkään syönyt kun ei ollut pakko (kotona on pakko maistaa ruualla vihanneksiakin) ja ei myöskään tykkää kermavaahdosta joten jäi kakkukin ottamatta. Lapsi oli todella pettynyt ja sanoikin että oli tyhmät synttärit kun ei ollut syömistä ja leluillakaan ei saanut leikkiä vaan oli vain järjestettyjä leikkejä joihin ei uskaltanut mukaan kun on niin ujo. Ei ole sen kaverin synttäreille toiste halunnut mennä. Olisi ollut edes niitä lihapullia niin olisi lapsi edes jotain voinut muiden mukana syödä.

Ihan lapsi 3 v sai itsekin vaikuttaa ruokiin. Tarjolla oli kasviksia, lihapullia, juustokuutioita, pähkinöitä, kermaviilidippiä, väinämöisen palttoonappeja (täysruista), melonia, viinirypäleitä, mandariineja, popcorneja (itse tehty, ei transrasvaisia mikroversioita) ja ihan se perinteinen kakku, paitsi inkkarisokerista ja osin grahamjauholla.Hyvin löytyi kaikille syötävää, aikuiset tykkäsivät kun ei ole pelkkää sokerihöttöä.

On taas valituksen aiheet. Joku ihminen on teidän penskojen terveydestä kiinnostunut ja ei kun pitää syöttää räkänokka täyteen pullamössöä. Taitaa olla taas mammoilla " pikkuisen" väärä käsitys karppaamisesta.

Vastaan kysymykseen: Meillä lapset saavat koulussa ja kavereilla syödä sitä mitä tarjotaan. Kotona syödään oman näkemyksemme mukaan. Vieraille tarjotaan sitä ruokaa mitä itsekin syömme, toki makumieltymyksiä/rajoituksia huomioiden.Tässä eroan kasvissyöjistä. En vaadi erityiskohtelua missään. Enkä edellytä lihaa, jos menen vegen luokse kylään. Tarjotkoon omiaan aivan vapaasti kuten minäkin, se on vain vaihtelua.Karppi on siis hiilihydraattitietoisen ruokavalion noudattaja.

Miksi turhaan nähdä vaivaa ja vääntää mitään menuuta pöytään. Yksi iso kippo kidesokeria keskelle pöytää ja jokaiselle kersalle oma lusikka, kauhotkoon siitä sitten kun mieli tekee.Omat eväät säästää kyllä toltakin vaivalta.

No minäpä kerron mitä meidän karppiperheessä on tarjottu lasten synttäreillä:Lihapullia, porkkanatikkuja, paprikaa, tomaatti-kurkkusalaattia, tuoremehua, täytekakkua ja korkealaatuista suklaata.


Juhlissa yleensä haluamme syödä jotain sellaista mistä pidämme ja mikä ei kuulu päivittäiseen ruokavalioon vaan tekee juhlahetkestä erikoisen.Ei se päivittäinen tuorekurkku muutu juhlaherkuksi vaan siksi että vanhemmat käskee.Samalla logiikalla voisin laittaa vieraat aina siivoamaan juhlissa. Sehän on hyödyllistä ja terveellistäkin joten sen täytyy olla siis ihan juhlahauskaa! Ei muuta kuin juhlavieraat lattioita kuuraamaan.

Kuinka ihmeessä sitä jakstaan paasata siitä mitä lapset voivat synttäreilä syödä. Tosiasiahan on, ettei karpparin juhlapöytä eroa juurikaan ns. normiperheen sapuskoista. Ok, ehkä kaikki nuo pahimmat pullamössöt saattavat uupua mutta so what? Kyllä kaikissa lastenjuhlissa joissa ollaan oltu tai itse järjestetty lihapullat ja kasvikset uppoavat. Loppuen lopuksi näytäisi nuo suolaiset monesti tekevän kauppansa jopa paremmin kuin makeat. Sipsit eivät käsittääkseni ole missään muodossa terveellisiä edes " normiperheissä" ja mikä niistä sitten tekee niin pakolliset? Eiköhän lapsukaiset pärjää juhlia ilman niitäkin.

Kuinkakohan monta kertaa syötävää on pöydät pullollaan kun lapset lähtevät kotiin. Eihän hyvät ihmiset lapset niiden syötävien takia juhlimaan tule vaan muiden lasten takia- leikki voittaa kakun kuin kakun!

jos epäilette ettei lapsenne saisi tarpeeksi sokeria ja sipsejä juhlissa niin syöttäkää penskat täyteen sokrua ennen juhlia. Tässä taitaa olla enemmän aikuisten ennakkoluuloista kyse kuin todellisesta ongelmasta!

Mutta vehnäjauhot eivät kuulu perheemme ruokavalioon lasten allergioiden vuoksi ja sokerinsyöminen taas ei ole aikuisellekaan järkevää. Muuten ihan normaalia ruokavalio noudatetaan, perunaa, täysjyväriisiä, ruisleipää jne ja joskus herkkuakin.Ja lastenjuhlien ruokatarjoilu näyttää melko samanlaiselta kuin teidän! Aina ollaan lasten mielipide kysytty etukäteen mitä haluavat tarjota, mutta kun keksit, karkit ja pulla on pois ruokavaliosta muutenkin niin eivät sitä edes kaipaa.Täytekakku on usein perinteinen, mutta vehnäjauho korvattu perunajauholla. Lapset aika harvoin syö sitä perinteistäkään, oman kokemukseni perusteella eli kakku on enemmän aikusia vartenVierailija:

Lainaus:


Ihan lapsi 3 v sai itsekin vaikuttaa ruokiin. Tarjolla oli kasviksia, lihapullia, juustokuutioita, pähkinöitä, kermaviilidippiä, väinämöisen palttoonappeja (täysruista), melonia, viinirypäleitä, mandariineja, popcorneja (itse tehty, ei transrasvaisia mikroversioita) ja ihan se perinteinen kakku, paitsi inkkarisokerista ja osin grahamjauholla.Hyvin löytyi kaikille syötävää, aikuiset tykkäsivät kun ei ole pelkkää sokerihöttöä.
Jos tarjonta on sipsipussia ja kaupankeksiä, minustakin tuntuu että vieraita ei ole juuri ajateltu. Kysymys ei ole pelkästään yhden aterian ravintosisällöstä, vaan myös kasvatuksellinen. Minkälaiseen elintarvikeympräristöön lapset kasvavat? Mitä syödään kun pyritään syömään hyvin?Ne kasvikset ja lihapullat olivat kaikki omissa kulhoissaan, kasvissyöjäkin olisi pärjännyt mainiosti.

Meidän perhe ei syö sianlihaa missään muodossa. Silti jouluna, kun kutsuimme sukulaiset meille aterialle, oli pöydässä kinkku.

Meillä ei syödä makeaa juuri koskaan, eikä pasteijat ja piiraatkaan kuulu ruokavalioon. Silti synttäreillä on (tottakai!) piirakkaa, kakkua, pasteijaa, pullaa, sen sellaista.

Kukaan meidän perheestä ei juo kahvia, mutta kyllä me vieraille aina kahvit keitetään.

Ärsyttävä ajattelutapa, että vieraiden pitäisi noudattaa samaa ruokavaliota kuin isäntäperhe!

Jos kylään tulee laktoosi-intolerantikko, niin kuuluuhan hyviin tapoihin sekin, että tarjottavana on myös hylaa, vaikka isäntäperhe itse ei hylatuotteita käyttäisikään. Samalla periaatteella pitäisi karppien synttäreillä olla myös muita kuin karppivaihtoehtoja. Porkkanat ja paprikat kun eivät kuulu kahvipöytään (vai saako vieraat teillä edes kahvia?).

Kannattaa syöttää lapselle sinä päivänä kotona vaan hedelmiä. Eihöhän karppisynttäreillä sitä rasvaa tule niin että piisaa viikon tarpeiksi.Minusta tuo on ihan oikea ongelma. Olen joskus ollut karppiperheessä kylässä ja katselin miten emäntä myhäili tyytyväisenä ja katseli kelpaako ruoka. Kakkukin oli jotain rasvanseassa lilluvaa suklaata. Jotenkin olis kiva itse valita mistä ne kalorinsa ottaa. Ei meilläkään tarjoilla alafarteille viljaan upotettua rasvatonta sokeria ja pyydetä kertomaan, että eihän uskois että tässä ei oo ollenkaan rasvaa.

. Olen muuten lähipiirissäni huomannut, ettei lapsia innosta joku kermakakku siinä määrin kuin mitä meille aikoinaan (siitä näki jopa märkiä uniakin...) Veikkaampa, että keskivertoperheissä penskat saavat viikottain (pahimmillaan jopa päivittäin) keksejä/pullaa/sipsejä/karkkia/limsaa/jäätelöä. Mikä erikoisherkku nämä ovat enää sitten synttäreillä?

[/quote]
Tuskin se lapsi siellä mitään myrkyllistä syö. Ainahan voit kotona tankata sen täyteen sokeria ja paskahiilareita niin hyppii varmasti seinille kyläpaikassa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat